Στο πόδι βρίσκεται για άλλη μιά φορά η Παλική για τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο Ληξούρι για τη μαύρη Επέτειο των τριών χρόνων από τους σεισμούς του 2014.

Στόχος της πρώτης συγκέντρωσης (11 π.μ.) είναι να αναδειχθούν οι ευθύνες Κυβέρνησης, Περιφέρειας Ιονίων και Δήμου Κεφαλονιάς για τις «ανοιχτές πληγές» που παραμένουν ακόμα στην Παλική και σε άλλες περιοχές του νησιού μας (σχολεία, σπίτια, ιστορικά κτίρια, μνημεία, λιμενικές υποδομες κ.λπ.), αλλά και να απαιτηθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις σε όλα τα τοπικά προβλήματα (παιδεία, υγεία, υποδομές).

Στόχος της δεύτερης συγκέντρωσης (6.30 μ.μ.), είναι να προχωρήσουν τα έργα σε υποδομές.

Σχετικά με τη σημερινή κινητοποίηση στο Ληξούρι η Ενωση Καθηγητών (ΕΛΜΕΚΙ) ανακοίνωσε τα εξής:

Όλοι κι όλες στις συγκεντρώσεις για τη μαύρη επέτειο των τριών χρόνων από τους σεισμούς.

n 11 π.μ., Δημαρχείο Ληξουρίου, πανεκπαιδευτική συγκέντρωση για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολικών υποδομών και για νέο μηχανουργείο και σχολικό συγκρότημα στην Παλική (καλύπτεται με τρίωρη διευκολυντική στάση της ΕΛΜΕ-ΚΙ 11 π.μ. – 2 μ.μ.).

n 6.30 μ.μ., 1ο Δημοτικό Ληξουρίου, συμμετοχή στην κεντρική συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα Φορέων για τα τρία χρόνια από τους σεισμούς με σύνθημα «Να προχωρήσουν τα έργα σε υποδομές για το λαό, κόντρα στη θυσία για τα κέρδη της πλουτοκρατίας).

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

O Πρόεδρος

Διονύσης Γεωργόπουλος

Η Γενική Γραμματέας

Σοφία Ποταμιάνου