Δύο εγκληματικές οργανώσεις με ναρκωτικά εξάρθρωσε η Τοπική Αστυνομία μετά από σχετικές έρευνες.

Σύμφωνα με ασφαλείς χθεσινοβραδινές πληροφορίες, έχουν ήδη συλληφθεί 5 άτομα ενώ αναζητούνται άλλα τρία, τα οποία ανήκουν στις δύο αυτές οργανώσεις οι οποίες συνεργαζόντουσαν και μεταξύ τους.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί άλλα 27 άτομα, τα οποία είχαν σχέση με τις οργανώσεις αυτές και ήταν κυρίως αγοραστές ναρκωτικών και χρήστες.

Ηδη οι 5 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται -όπως προαναφέραμε- άλλα τρία άτομα.


Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του «Η» από την Αστυνομία


Ανάρπαστος έγινε πάλι ο «Η» που κυκλοφόρησε χθες από βραδίς και σήμερα το πρωΐ το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας για τη σύλληψη δραστών των δύο  εγκληματικών ομάδων εσυζητήτο σε όλα τα στέκια του Νομού μας.

Αργότερα σήμερα, η Αστυνομία σε επιβεβαίωση του ρεπορτάζ μας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Συνελήφθησαν κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης   συνολικά πέντε (5) ημεδαποί, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά τριάντα τέσσερα (34) άτομα.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης, χρηματικό ποσό καθώς και Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.

Εξαρθρώθηκαν, ύστερα από συντονισμένη έρευνα, του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου δύο εγκληματικές ομάδες, που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στην Κεφαλονιά.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου που πραγματοποίησε τις πολύμηνες έρευνες συγκεντρώθηκαν στοιχεία που αφορούν, την εξακρίβωση της συστηματικής δράσης των δύο ομάδων, των αριθμό των μελών που τις απαρτίζουν, τον ρόλο τους καθώς και την μεταξύ τους σύνδεση.

Για την αποδόμηση της δράσης τους οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση το διήμερο (06/07-02-2017), στην Κεφαλονιά, που είχε σαν αποτέλεσμα να συλληφθούν πέντε διαδοχικά ημεδαποί, δύο 31χρονοι , ένας 34χρονος και δύο ακόμη μια 41χρονη και ένας 45χρονος.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων, που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί, προκύπτει ότι οι ομάδες αποτελούνταν:

  • η πρώτη, από πέντε (5) μέλη και συγκεκριμένα από τους δύο 31χρονους και τον 34χρονο από τους συλληφθέντες και δύο ακόμη που αναζητούνται και
  • η δεύτερη ομάδα από τρία (3), μέχρι στιγμής άτομα, την 41χρονη και τον 45χρονη καθώς και έναν ακόμη που αναζητείται

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προκύπτει ότι στην υπόθεση εμπλέκονται είκοσι έξι (26) ακόμη άτομα, τα οποία προμηθευόταν συστηματικά από τις δύο ομάδες ναρκωτικές ουσίες.

Κατά τη διάρκεια των διαδοχικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες, αποθηκευτικούς χώρους και οχήματα των εμπλεκομένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα ηρωίνης (175) γραμμαρίων
  • (26,2) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • Το συνολικό χρηματικό ποσό των (450) ευρώ
  • Δύο ζυγαριές ακριβείας
  • (60) ναρκωτικά χάπια
  • Σπόροι κάνναβης
  • (6) Κινητά τηλέφωνα και
  • (1) Αυτοκίνητο

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, τους εμπλεκόμενους βαρύνουν οι κατά περίπτωση κατηγορίες, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της συστηματικής διακίνησης , καθώς και της προμήθειας ναρκωτικών ουσιών.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

 

Ο νέος αστ. διευθυντής
κ. Χρ. Μαζαρακιώτης

 

Φωτογραφία της Αστυνομίας από τα κατασχεθέντα αντικείμενα των δύο εγκληματικών ομάδων