Πολύς κόσμος βρέθηκε χθες βράδι στο Βιβλιοπωλείο «Ιανός» στην Αθήνα, όπου οι Εκδόσεις «Μεταίχμιο» παρουσίασαν το βιβλίο του τ. υπουργού Αλέκου Καλαφάτη.

Για το βιβλίο μίλησαν ο συγγραφέας του βιβλίου, ο τ. υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ο καθηγητής ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου και η Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιβή Βασάλα.

Μιλώντας ο κ. Καλαφάτης για το βιβλίο του, τόνισε ότι αυτό είναι μία προσωπική του μαρτυρία που περιγράφει, αναλύει και εξηγεί την πολιτική και κοινωνική εξέλιξη από το 1974 έως το 2004.

O γεωγραφικός χώρος αναφοράς του είναι τα αγαπημένα του νησιά Κεφαλονιά και Ιθάκη και μέσα από την τοπική πολιτική και κοινωνική περιγραφή, αναλύεται η γενικότερη εικόνα της Ελλάδας.

Στις σελίδες του βιβλίου περιδιαβαίνουν ανώνυμοι και επώνυμοι πρωταγωνιστές, ενώ υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό που εμπλουτίζει τις περιγραφές. Πρόκειται για ένα βαθιά βιωματικό βιβλίο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι τ. υπουργοί Νίκος Χριστοδουλάκης, Παρασκευάς Αυγερινός, Πέτρος Ευθυμίου, Γιώργος Φλωρίδης και Ανδρέας Λοβέρδος, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, οι τ. βουλευτές Σπύρος Μοσχόπουλος και Παναγής Μπενετάτος, οι τ. δήμαρχοι Μάκης Φόρτες, Κατερίνα Κουταλά και Μάρκος Κοτσιλίνης, ο τ. νομάρχης Νότης Μαρκάτος, ο τ. γ.γ. Νέας Γενιάς Πάνος Κανελόπουλος, ο δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣOΚ Μπάμπης Αναλυτής, ο δ.σ. Σπύρος Σαμούρης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σταύρος Σπαθής, ο ζωγράφος Κώστας Ευαγγελάτος, ο τ. διευθυντής του OΤΕ Κοσμάς Παντελάτος, ο σκηνοθέτης Πάνος Βαρδάκος, κ.ά.

Προς το τέλος της εκδήλωσης ο κ. Καλαφάτης υπέγραψε προσωπικές αφιερώσεις με το βιβλίο του.