23 χρόνια ΠΡΙΝ!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

ΠΡΙΝ από 23 χρόνια!

ΣΤΗΝ Πατρίδα μας, το χρήμα …«έρρεε» άφθονο και σχεδόν σε κάθε σπίτι, σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα! Δραχμές …«να φάνε και οι κότες»!!

ΣΑΡΑΝΤΑ διαφορετικά είδη Δώρων και επιδομάτων, μόλις είχαν εισπραχθεί, από δικαιούχους και μη!

ΟΙ ΤΟΥ «ευλογημένου» Δημοσίου Τομέως …έψαχναν για χώρους και τρόπους …αποθήκευσης του πλεονάζοντος ρευστού!

ΕΙΧΑΝ εισπραχθεί , ως «Δώρον» ποσά …μεγαλύτερα των μισθών, επιδόματα …«έγκαιρης προσέλευσης» στον τόπον εργασίας, «επιτυχούς εκκίνησης των οχημάτων» στις ανάλογες υπηρεσίες ή …«λόγω ικανότητος κάποιας χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών» και λοιπά άλλα «ωραία»!

ΤΑ έντοκα και …άτοκα δάνεια, εδίδοντο κατά κόρον και σε ύψος δεκάδων εκατομμυρίων, άνευ ελέγχου κάποιου, του πλέον στοιχειώδους έστω, ως προς την δυνατότητα πληρωμής-επιστροφής των, από μέρους των δανειζομένων!!

ΟΥΔΕΙΣ διερωτάτο ως προς την πηγήν την αστείρευτη αυτού του πακτωλού Χρήματος! ΟΥΔΕΙΣ!

ΕΧΟΝΤΑΣ ζήσει, σπουδάσει και αναλώσει την μέχρι τότε ζωήν μου, από έφηβος και σε καθημερινή βάση μελετών και επαγγελματικά παρακολουθών τα της Διεθνούς Χρηματο-οικονομίας και Εμπορίου, εκοίταζα όπου και όπως μπορούσα για ΔΙΚΟ ΜΑΣ, από Παραγωγή αγαθών , πραγματικό, ακληθινό και όχι «ψευδεπίγραφον» ΕΙΣΟΔΗΜΑ!

ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΑ και στα μάτια μου, ήταν… ανύπαρκτον!

ΑΚΟΜΑ και …λεμόνια…εισαγωγής από την …Γερμανία, …σκόρδα, …κρεμμύδια, …σταφύλια, …οπωροκηπευτικά κάθε είδους και καθημερινής ανάγκης από το Ισραήλ μέχρι την …Χιλή, ακόμα και …καρφίτσες …από την γείτονα Αλβανία κατέφθαναν κ.λπ., κ.λπ.!

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ μας μέλλον και μόνον γι’αυτούς τους λόγους και χωρίς τις Εθνικές Προδοσίες που επηκολούθησαν, χωρίς τα …Μνημόνια και τα άλλα γνωστά …«εκραύγαζε» ως λίαν ζοφερόν, ως απίστευτα οδυνηρόν!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ να συνεχίσω ευχόμενος μόνο για ΥΓΕΙΑ, για αγάπη, για ευτυχία, στα ΧΡΟΝΙΑ τα ΠΟΛΛΑ μπροστά μας, αγνοώντας τον αναπόφευκτα Δραματικόν και αδιαμφισβήτητα αποτελεσματικόν ρόλον που επρόκειτο να διαδραματίσει, στην ζωή και στην αξιοπρέπεια του μέσου Έλληνα, η ολική στέρηση Χρήματος, την οποία και καθαρότατα ΕΒΛΕΠΑ αναπόφευκτα να έρχεται!

ΝΑ καταφθάνει…ολοταχώς!!

ΟΧΙ ΤΟΥ …«ΩΝΑΣΕΙΟΥ τέτοιου», όπως διευκρίνιζα στις καθημερινές, τότε, δημοσιεύσεις μου, αλλά «του απαραίτητου για αξιοπρεπή διαβίωση»!

ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ -δυστυχώς- εκαταλάβαιναν ΤΟΤΕ την αγωνία μου στην εορταστική μου ευχή «ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ»!

ΧΩΡΙΣ αυτοκτονίες υγιέστατων ανθρώπων, για μια χούφτα ευρώ!

ΧΩΡΙΣ την σημερινή οδύνη του πατέρα, της μητέρας, που δεν έχουν να ταϊσουν τα νεογνά τους!

ΧΩΡΙΣ τον Εθνικόν εξευτελισμόν!

ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ εύχομαι και σήμερα!

ΜΕΤΑ από 23 ολόκληρα χρόνια!!!