Μετά τρείς ημέρες από το πρωτοσέλιδό μας, ο αντιδήμαρχος Πικερμίου Γιώργος Κοκκόλης, μας λέει ότι ο δείπνος στο «Ακρογιάλι» του Ληξουρίου ήτανε …«φανερός», προφανώς επειδή δέχθηκε πιέσεις για τις αναφορές στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στην πανθομολογούμενη αδράνεια του προέδρου της ΝΟΔΕ Αντώνη Κατσιγιάννη. Ομως του άρεσε ο χαρακτηρισμός που του προσδώσαμε «εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής» γιατί αυτός είναι ο απώτερος στόχος του!


ΜΕΤΑ από τρεις σχεδόν ημέρες από το πρωτοσέλιδό μας του Σαββάτου (11/2/17 αρ. φ. 6503) με την αποκάλυψη για τον «μυστικό δείπνο» στο Κέντρο «Ακρογιάλι» του Ληξουρίου, ο συμμετέχων στη συνάντηση Γιώργος Κοκκόλης, αντιδήμαρχος Πικερμίου και ξαφνικά εμφανιζόμενος στην τοπική πολιτική σκηνή, προσπαθεί εμμέσως, με επιστολή που μας έστειλε, να διαψεύσει το εγκυρότατο δημοσιευμά μας, τονίζονται ότι πρόκειται για …«φανερό δείπνο»!

Κι’ ενώ ο κ. Κοκκόλης κρίνει ως αρνητικό το δημοσίευμα, αποφεύγει τεχνηέντως να σχολιάσει το χαρακτηρισμό «εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής» που του προσδώσαμε, διότι τον βολεύει, αφού είναι ο απώτερος στόχος του.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κοκκόλης ήτανε …«της προσκολήσεως» τη συγκεκριμένη συνάντηση των «4», καθώς ουδείς τον προσκάλεσε σ’ αυτήν!

Η επίστολή του κ. Κοκκόλη στο δημοσίευμα μας αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κ. διευθυντά,

Σε αυτό που γενικώς αποκαλούμε «πολιτική» ενυπάρχουν δύο κατηγορίες ενασχόλησης. Η πρώτη αφορά στην παραγωγή πολιτικής μέσα από τον σχεδιασμό δράσεων με στόχο την κοινωνία. Η δεύτερη είναι η λεγόμενη «παραπολιτική», μέσα από την οποία διάφοροι «παράγοντες» επιδιώκουν την προσωπική τους προβολή μέσα από δήθεν διαρροές και στοχευμένες δημοσιεύσεις.

Όσοι παρακολουθούν τη δράση μου τους τελευταίους μήνες στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη, γνωρίζουν ότι δεν πραγματοποιώ μυστικές συναντήσεις, αντίθετα επιδιώκω να συναντώ ανθρώπους όλων των κομμάτων και όλων των τάσεων στα πιο κεντρικά σημεία. Κατόπιν τούτων και μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερήσιος» επιθυμώ να διευκρινίσω τα παρακάτω:

n Ουδέποτε υπήρξε «μυστικός» ούτε προσχεδιασμένος δείπνος μεταξύ εμού, του κ. Παπαδάτου, του κ. Λουκέρη και του κ. Παγουλάτου. Αντίθετα υπήρξε εντελώς …φανερός σε ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Ληξουρίου, μετά τον Εσπερινό του Αγ. Χαραλάμπους.

n Ουδέποτε υπήρξε «μενού» που να περιλαμβάνει αναφορές τόσο στο Δημαρχιακό Μέγαρο, πολύ περισσότερο δε, οι χαρακτηρισμοί που αποδόθηκαν στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Αντώνη Κατσιγιάννη.

Δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πως η κοινωνία έχει γυρίσει προ πολλού την πλάτη σε όσους παριστάνουν τους «παράγοντες» και όσους επιδιώκουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με τέτοιου είδους δημοσιεύματα, για τα οποία η στοιχειώδης δεοντολογία επιβάλλει τη διασταύρωση των πληροφοριών.

Αυτές τις πρακτικές του λεγόμενου «παλαιοκομματισμού» τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και η κοινωνία της Κεφαλλονιάς έχουν δείξει με κάθε τρόπο ότι τις αποστρέφονται. Το νησί μας έχει ανάγκη από πραγματική πολιτική πρόταση, επιχειρήματα και υλοποιήσιμες πολιτικές που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίες, ποιοτικό τουρισμό και αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων. Για αυτά και μόνο είμαι στην απόλυτη διάθεσή σας για εξαντλητικό διάλογο και ανάλυση. Όλα τα άλλα δεν με αφορούν και είναι εκ του πονηρού.

Παρακαλώ για τη δημοσίευση της παρούσας απάντησης προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και να μη δημιουργούνται εντυπώσεις. Η παρούσα θα κοινοποιηθεί στο σύνολο των τοπικών ΜΜΕ.

Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση,

Με τιμή,

Γιώργος Κοκκόλης

Αντιδήμαρχος Πικερμίου,

Παιδείας και

Ηλεκτρονικής

Διακυβέρνησης

Δήμος Ραφήνας Πικερμίου

Αραφηνίδων Αλων 12, 19009

Ραφήνα

Η απάντηση του «Η»

Κύριε Κοκκόλη,

Κατ’ αρχήν σας ευχαριστούμε για την επιβεβαίωση του αποκαλυπτικού μας δημοσιεύματος του περασμένου Σαββάτου, το οποίο προσπαθείτε πλαγίως …να διαψεύσετε.

Πρέπει να ξέρετε κ. Κοκκόλη, ότι εμείς δεν δεχόμαστε ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ μαθήματα πολιτικής, κοινωνικής και δημοσιογραφικής συμπεριφοράς, ειδικά μάλιστα από εσάς που μπήκατε στην τοπική πολιτική σκηνή ξαφνικά και από το πουθενά.

Εμείς, στον συγκεκριμένο δείπνο προσδώσαμε τον χαρακτηρισμό «μυστικός», καθ’ ότι στη συνάντηση αυτή πήραν μέρος μαζί σας τρία σημαίνοντα στελέχη της τοπικής Ν.Δ. και ουδέποτε γράψαμε ότι ήταν ένας «δείπνος προσχεδιασμένος». Τώρα το πόσο …«φανερός» ήταν ο δείπνος αυτός, αφήστε να το κρίνει ο κόσμος που το έμαθε απ’ την εφημερίδα μας.

Από την απάντησή σας εξάγεται το συμπέρασμα ότι δεχθήκατε πιέσεις για να διαψεύσετε το …«μενού», όπως χαρακτηρίζετε τις συζητήσεις, και ειδικά τις αναφορές για το Δημαρχειακό Μέγαρο και την πανθομολογούμενη αδράνεια του προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Αντώνη Κατσιγιάννη.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύσαμε ήταν σχεδόν όλες διασταυρωμένες και οι «πρακτικές παλαιοκοματισμού» στις οποίες αναφέρεστε υπάρχουν μόνον στην φαντασία σας. Γι’ αυτό και τα άλλα τρία στελέχη της συνάντησης ΔΕΝ ΔΙΕΨΕΥΣΑΝ ούτε μερικώς το δημοσίευμά μας.

Και, βέβαια, κύριε Κοκκόλη, παρατηρούμε ότι, παρά τα όσα λέτε, δεν αντιδράσατε καθόλου στον χαρακτηρισμό «εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής» που σας προσδώσαμε, γιατί αυτός είναι ένας απώτερος στόχος σας και εμείς τον έχουμε εντοπίσει πολύ καλά!

Η επιστολή σας θα δημοσιευόταν ούτως ή άλλως και δεν χρειαζόταν παράκληση για κάτι τέτοιο. Επίσης, καθόλου δεν μας απασχολεί, ούτε …μας τρομάζει, αν θα δημοσιευθεί στο σύνολο των τοπικών ΜΜΕ, γιατί η τοπική κοινωνία ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ποιοί ασκούν πραγματική δημοσιογραφία στον τόπο μας και ποιοί είναι προσκυνημένοι και ασκούν παραδημοσιογραφία χωρίς όρια.

Ο «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ»

Το φύλλο του περασμένου Σαββάτου με τον «Μυστικό δείπνο» του Ληξουρίου.

Τι γράψαμε για τον «μυστικό δείπνο»


Το εσωτερικό δημοσίευμα του «Η» για τον «μυστικό δείπνο» του Ληξουρίου

Το δημοσιεύμα μας για το «Μυστικό δείπνο» του Ληξουρίου για το οποίο αντέδρασε ο αντιδήμαρχος Γ. Κοκκόλης, ανέφερε τα εξής:

Μυστικός δείπνος έλαβε χώραν προχθές το βράδι στο Κέντρο «Ακρογιάλι» του Ληξουρίου, όπου συνέφαγαν ο τ. πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Λουκέρης, οι εν δυνάμει υποψήφιοι βουλευτές Παύλος Παπαδάτος και Γιώργος Κοκκόλης και ο τ. πρόεδρος της Τ.Ο. Αργοστολίου Ν.Δ. Μάκης Παγουλάτος.

Οι συζητήσεις περιεστράφησαν γύρω από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές στο Νομό μας, την σύνθεση του γαλάζιου ψηφοδελτίου, τα προβλήματα που δημιουργούνται στη Ν.Δ. από «παρεμβολές» του Μεγάρου, η αδράνεια του νέου προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Αντώνη Κατσιγιάννη, καθώς και τα μεγάλα προβλήματα της Παλικής.