Μπορεί η ατελείωτη κρίση να έχει φέρει μεγάλα ζόρια και στους συμπαριώτες μας, όμως τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει όταν είναι να απολαύσουν τα πατροπαράδοτα έθιμά τους!

Ετσι χθες, Κεφαλονίτες και Θιακοί τίμησαν δεόντως την Τσικνοπέμπτη με τσικνίσματα, φαγοπότι, μουσική και χορό απ’ άκρου εις άκρον και στα δύο νησιά μας, μέσα σε μιά ηλιόλουστη ημέρα.

Στο Αργοστόλι, η …τσίκνα είχε την τιμητική της στην Πλατεία Καμπάνας, στην Παραλία, όπου ο Εμπορικός Συλλογος «Η Κράνη» είχε στήσει τις ψησταριές του με πρωταγωνιστή τον Μήτσο Πάρσαλη κι οικοδεσπότη τον πρόεδρο του Συλλόγου Σταύρο Σπαθή, στο Ξενία, στην ΔΕΥΑΚ, στη Λεωφόρο Βεργωτή και σε πολλά άλλα σημεία.

Στην ΔΕΥΑΚ έγινε μια πολύ όμορφη γιορτή, όπου ο πρόεδρος Νίκος Ανουσάκης έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Επιχείρησης.

Στην εκδήλωση της ΔΕΥΑΚ παρέστησαν ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο αναπληρωτής δημάρχου Διονύσης Λυκούδης, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Γαρμπή, ο αντιδήμαρχος Ελειού-Πρόννων Νίκος Παπαδάτος, ο πρόεδρος της Δ.Ε. Αργοστολίου Λούκας Νιφοράτος, ο τ. πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σπύρος Κουνάδης, ο λιμενάρχης Γιώργος Καλιτσουνάκης και άλλοι τοπικοί παράγοντες. Το φλουρί έπεσε στην ηλεκτρολόγο-μηχανικό Μέμα Δευτεραίου από τη Σάμη.

Η Τσικνοπέμπτη γιορτάστηκε επίσης στο Ληξούρι, στον Πόρο, στη Σάμη, στα Ομαλά, στην Πύλαρο, στην Ιθάκη και σε πολλές άλλες περιοχές του Νομού μας.

Η πανέμορφη γιορτινή μέρα έκλεισε με μεγάλη συναυλία των VEGAS στην Πλατεία Δικαστηρίων!

Δ.Δ.-