Ατελείωτο ρεσιτάλ ερμηνείας μεγάλων λαϊκών επιτυχιών, έδωσε το Σάββατο το βράδι ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, στο ανακαινισμένο Λειτρουβιό στα Κουρουκλάτα, όπου ο εκδότης μας Χρήστος Παπαδάτος κάλεσε για δείπνο τους παλιούς συμμαθητές του.

Τους καλεσμένους καλοσώρισε ο εκδοτής μας, τονίζοντας ότι τη βραδιά την αφιερώνει στην μνήμη του πατέρα του, του «Παναή του Χρήστου» και στον αντιπεριφερειάρχη Σπύρο Γαλιατσάτο, ο οποίος παρ’ ότι συμμαθητής του με τον οποίο καθόταν στο ίδιο θρανίο, εν τούτοις, τον συνέδεε μεγάλη φιλία και με τον πατέρα του.

Μιλώντας ο Σπύρος Γαλιατσάτος αναφέρθηκε και αυτός στη μεγάλη αυτή φιλία που συνδεόταν και με στήριξη στα παλιά χαλεπά χρόνια, όταν ο Σπύρος ξεκίναγε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Στη συνέχεια, κι’ ενώ ήταν προγραμματισμένο ο αντιπεριφερειάρχης να πει μόνον ένα τραγούδι («Το λεβεντόπαιδο» του Μάνου Λοΐζου), αυτός, με την άδεια του ξαδέρφου Μάκη Γαλιατσάτου (Poeta), και υπό τους ήχους του ακορντεόν του Χρήστου Δίδαλου, τραγούδησε όλα τα τραγούδια της βραδιάς, τα κυριότερα εκ τον οποίων ήταν το «ρεπερτόριο» της θρυλικής 6ης Τάξης του Εξατάξιου Γυμνασίου Αρρένων, του 1971.

Τον αντιπεριφερειάρχη συνόδευσαν κατά διαστήματα στις ερμηνείες του ο Χρήστος Ζαχαράτος, ο Κώστας Δημητράτος, ο Οδυσσέας Γιαννάτος και ο Αγγελος Τσιμάρας.

Κατά τα άλλα η βραδιά κύλησε μέσα σε ένα μεγάλο φαγοπότι και ζεϊμπέκικα, με πρωταγωνιστές τον Κώστα Γαλιατσάτο, τον Κώστα Δημητράτο, την Ματούλα Γιαννάτου κ.ά.

Στην εκδήλωση, εκτός απ’ τον αντιπεριφερειάρχη και τον εκδότη μας, πήραν ακόμα μέρος με τις συζύγους τους ο τ. δήμαρχος Μάκης Φόρτες, ο Διονύσης Δρακάτος, ο Διονύσης Κολαΐτης, ο Βασίλης Σπυράτος, ο Άγγελος Τσιμάρας κ.ά.

Μεγάλος χαμός έγινε όταν ακούστηκαν τα τραγούδια «Ρωμιός αγάπησε Ρωμιά», «Ο επιπόλαιος», και «Γοργόνα», που ήτανε τα πλέον τραγουδισμένα εκείνης της Τάξης, ενώ η βραδιά έκλεισε με το τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη «Φεύγουν τα καλύτερά μας χρόνια».

Και εις άλλα με υγείαν, παιδιά!

Δ.Δ.-

Το τραπέζι με τα εδέσματα έχει στηθεί και όλοι ακούνε τον Σπύρο
Ο εκδότης μας, ενώ καλωσορίζει τους καλεσμένους
Κ. Γαλιατσάτος και Κ. Δημητράτος χορεύουν ένα βαρύ ζεϊμπέκικο, ενώ οι άλλοι τους ραίνουν με …χαρτοπετσέτες
Τσιφτετέλι από την Μ. Γιαννάτου και τον Κ. Δημητράτο
Αγγ. Τσιμάρας και Κ. Δημητράτος, ενώ απολαμβάνουν τα τραγούδια του Σπύρου
Βασ. Σπυράτος και Διον Κολαΐτης

   

Ο Σπύρος τραγουδάει, υπό τους ήχους του ακορντεόν του Χρ. Δίλαλου, με τον Οδ. Γιαννάτο και με τον Χρ. Ζαχαράτο, ενώ ο Poeta τους δίνει το οκέι για την φοβερή ερμηνεία τους.