Σε είκοσι μέρες περίπου αναμένονται να τελειώσουν τα έργα για την προστασία των κατολισθήσεων από το βουνό (περιοχή Χάρακα) και της βραχοπροστασίας στον Μύρτο.

Για την προστασία από τις κατολισθήσεις, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο κατασκευής τοιχίων (μπλοκ), 250 μέτρων μήκους, που θα συγκρατεί όλα τα υλικά τα οποία θα “κατεβαίνουν” από το βουνό, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των προστατευτικών διχτύων για την βροχοπροστασία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και τον υπεργολάβο του έργου, πριν τα τέλη Μαρτίου οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί, έτσι ώστε η διάσημη παραλία μας να είναι έτοιμη για τη νέα τουριστική σεζόν, «σουλουπωμένη» αρκετά ικανοποιητικά από τα έργα αυτά, έτοιμη να υποδεχθεί τους χιλιάδες τουρίστες που αναμένεται να την επισκεφθούν φέτος.

Ωστόσο, υπάρχουν και φέτος οι φόβοι για τις …νυχτερίδες, λόγω του ότι ο Μύρτος είναι παραλία αυξημένης προστασίας. Δηλαδή, δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν ακόμη και προβλήματα αποκλεισμού των λουόμενων.

Πάντως, πολλά θα κριθούν από την έκδοση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που θα καθορίσει τον τρόπο διαχείρησης των παραλιών στη Χώρα μας και ειδικά αν θα δοθούν στους Δήμους ή στην Κτηματική Υπηρεσία.

«Πρέπει να περιμένουμε την ΚΥΑ, για να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας για τον Μύρτο», μας είπε ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Πυλάρου και εν δυνάμει νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάκης Αλυσανδράτος.

Ομως, ό,τι και να γίνει, ο δρόμος που οδηγεί στον Μύρτο χρειάζεται παρεμβάσεις σε αρκετά σημεία, διαγραμμίσεις και στηθαία οδικής προστασίας.

Τα πρώτα μέτρα των τοιχίων ήδη κατασκευάζονται
Τα πρώτα μέτρα των τοιχίων ήδη κατασκευάζονται
Στον δρόμο προς το Μύρτο χρειάζονται ακόμα αρκετές παρεμβάσεις για να προσφέρει οδική ασφάλεια στους επισκέπτες
Η διάσημη Παραλία μας, εντυπωσιακά μοναδική και το χειμώνα.

 

Ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Πυλάρου κ. Μάκης Αλυσανδράτος