Νέος πρόεδρος της τοπικής Bουλής εκλέχτηκε ο κ. Γεράσιμος Αλυσανδράτος, στην προχθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Aργοστολίου «Ο Κέφαλος».

Για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δ.Σ., των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στην συνεδρίαση, ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία που περιλάμβανε διαπίστωση απαρτίας και διαπίστωση παρατάξεων.

Για το προεδρείο του Δ.Σ. προτάθηκε από τη Δημοτική Αρχή ως νέος πρόεδρος του Δ.Σ. ο κ. Γεράσιμος Αλυσανδράτος Από τη μείζονα αντιπολίτευση προτάθηκε ως νέος αντιπρόεδρος ο κ. Διονύσης Μινέτος και από την ελάσσονα αντιπολίτευση ο κ. Νίκος Σκλάβος.

Στη συνέχεια, ψήφισαν ένας-ένας όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας, η οποία πραγματοποιήθηκε για την κάθε υποψηφιότητα ξεχωριστά. Την διαδικασία συντόνιζε ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου κ. Διονύσης Λυκούδης.

Από την καταμέτρηση των ψήφων, το νέο προεδρείο του Δ.Σ. που αναδείχθηκε είναι το εξής:

Πρόεδρος: Γεράσιμος Αλυσανδράτος

Αντιπρόεδρος: Διονύσης Μινέτος

Γραμματέας: Νίκος Σκλάβος

O κ. Αλυσανδράτος, μετά την ανάδειξη του ως νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με 25 ψήφους (38 ψήφισαν συνολικά), ευχαρίστησε τον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση, για την τιμή που του έκανε να τον επιλέξει για τη θέση του προέδρου, ενώ παράλληλα έκανε θετικά σχόλια για τη θητεία του απερχόμενου προέδρου του Δ.Σ. κ. Γερασίμου Παπαναστασάτου.

Tον κ. Aλυσανδράτο ψήφισαν οι 23 δ.σ. της Iσχυρής Kεφαλονιάς, ο ανεξάρτητος Nίκος Mενάγιας κι ένας δ.σ. από την αντιπολίτευση.

Για την θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ., ο κ. Μινέτος, εκλέχθηκε με 14 ψήφους, μετά την τρίτη ψηφοφορία. Ενώ, μετά την πρώτη ψηφοφορία κατά την οποία δεν είχε ψηφιστεί, παράκληση έκανε ο δήμαρχος για την στήριξη του κ. Μινέτου, προκειμένου να μην υπάρξει και τρίτη ψηφοφορία. Τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό

Με 30 ψήφους ψηφίστηκε ο κ. Νίκος Σκλάβος, από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία, ως νέος γραμματέας του Δ.Σ. Το ρεκόρ ψήφων του κ. Σκλάβου υποδεικνύει ότι είναι ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής από το Σώμα, για τη θέση του γραμματέα του Δ.Σ.

Μετά την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών για το νέο Προεδρείο του Δ.Σ. ο κ. Αλυσανδράτος ανέλαβε τη θέση του προέδρου από τον προεδρεύοντα σύμβουλο κ. Δ. Λυκούδη.

Ακολούθησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Οικονομικής Επιτροπής.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής ήταν:

Τακτικά μέλη: Αγγελος Κωνσταντάκης, Γεράσιμος Παπαναστασάτος, Ηλίας Κουρκουμέλης, Νίκος Ανουσάκης, Νίκος Παπαδάτος.

Αναπληρωματικά μέλη: Διονύσης Λυκούδης, Μιχάλης Γάκης και Αλέξης Μοσχονάς.

Η πρόταση της αντιπολίτευσης ήταν:

Τακτικά μέλη: Θεόφιλος Μιχαλάτος, Νίκος Γκισγκίνης, Γεράσιμος Δημητράτος.

Αναπληρωματικά μέλη: Βασίλης Ρουχωτάς και Διονύσης Μινέτος.

Μετά την ολοκλήρωση και της τρίτης ψηφοφορίας, τακτικά μέλη της νέας Οικονομικής Επιτροπής εκλέχθηκαν οι: Αγγελος Κωνσταντάκης 26 ψήφους (με την πρώτη ψηφοφορία), Γεράσιμος Παπαναστασάτος25 ψήφους (με την πρώτη ψηφοφορία), Ηλίας Κουρκουμέλης 26 ψήφους (με την πρώτη ψηφοφορία), Νίκος Ανουσάκης 25 ψήφους (με την πρώτη ψηφοφορία), Νίκος Παπαδάτος 26 ψήφους (με την πρώτη ψηφοφορία) από την πλειοψηφία και Θεόφιλος Μιχαλάτος 23 ψήφους (με την δεύτερη ψηφοφορία), Μάκης Δημητράτος 21 ψήφους (με την δεύτερη ψηφοφορία) και Νίκος Γκισγκίνης 10 ψήφους (με την τρίτη ψηφοφορία) από την αντιπολίτευση.

Αναπληρωματικά Μέλη εκλέχθηκαν οι: Διονύσης Λυκούδης 23 ψήφους (με την πρώτη ψηφοφορία), Μιχάλης Γάκης 24 ψήφους (με την πρώτη ψηφοφορία) και Αλέξης Μοσχονάς 22 ψήφους (με την πρώτη ψηφοφορία) από την πλειοψηφία και οι Βασίλης Ρουχωτάς 20 ψήφους (με την πρώτη ψηφοφορία) και Διονύσης Μινέτος 21 ψήφους (με την πρώτη ψηφοφορία) από την αντιπολίτευση.

Ακολούθησε ψηφοφορία για τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής ήταν:

Τακτικά μέλη: Μιχάλης Γάκης, Γεράσιμος Αποστολάτος, Αλέξης Μοσχονάς, Βανδώρος και Ευάγγελος Κεκάτος

Αναπληρωματικά μέλη: Σοφία Γαρμπή, Γιώργος Κατσιβέλης και Βασίλης Κοκκόσης

Η πρόταση της αντιπολίτευσης ήταν:

Ηλίας Παρίσης, Διονύσης Αραβαντινός, Σπύρος Σαμούρης.

Αναπληρωματικά μέλη: Διονύσης Μινέτος και Γιάννης Κουρούκλης.

Μετά την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών, τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εκλέχθηκαν οι:

Τακτικά μέλη από την πλειοψηφία: Μιχάλης Γάκης 25 ψήφους (με την πρώτη ψηφοφορία), Γεράσιμος Αποστολάτος 27 ψήφους (με την πρώτη ψηφοφορία), Αλέξης Μοσχονάς 22 ψήφους (με την πρώτη ψηφοφορία), Παναγής Βανδώρος 23 ψήφους (με την πρώτη ψηφοφορία) και Ευάγγελος Κεκάτος 23 ψήφους (με την πρώτη ψηφοφορία). Τακτικά μέλη από την αντιπολίτευση: Ηλίας Παρίσης 23 ψήφους (με την πρώτη ψηφοφορία), Διονύσης Αραβαντινός 23 ψήφους (με την πρώτη ψηφοφορία), Σπύρος Σαμούρης 19 ψήφους (με τη δεύτερη ψηφοφορία.

Αναπληρωματικά μέλη: Σοφία Γαρμπή 22 ψήφους (με την πρώτη ψηφοφορία), Γιώργος Κατσιβέλης 20 ψήφους (με την πρώτη ψηφοφορία) και Βασίλης Κοκκόσης 21 ψήφοους (με την πρώτη ψηφοφορία) από την πλειοψηφία και Διονύσης Μινέτος 22 ψήφους (με την πρώτη ψηφοφορία) και Γιάννης Κουρούκλης 16 ψήφους (με την δεύτερη ψηφοφορία) από την αντιπολίτευση.

  • Για τις απουσίες του από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μίλησε ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης στην αρχή της συνεδρίασης, λέγοντας ότι από τις δέκα συνεδριάσεις από τις οποίες απουσίαζε τις οκτώ, παρεβρισκόταν σε συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ).
O «Η» του Σαββάτου