Με μεγάλη επιτυχία έγινε το Σάββατο (111/3) στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, η παρουσίαση του βιβλίου «Γεράσιμος Φωκάς, ένας Ουρανοθρόνιστος Επίσκοπος» του πολιτικού μηχανικού κ. Διονύση Κουγιανού, τ. προέδρου της Αδελφότητας.

Το βιβλίο αναφέρεται στο χρονικό της ενθρόνισης του παπά και Δεσπότη μας Γεράσιμου Φωκά, αλλά και στην αναπάντεχη Κοίμησή του, μέσα από κείμενα και δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου, πολλά από τα οποία αναφέρεται στον «Η».

Το συντονιστικό της εκδήλωσης είχε ο κ. Νέστωρας Παπαθεοδώράτος γ. γραμματέας της Αδελφότητας, ενώ μίλησαν η κ. Γερασιμούλα Κλαουδάτου φιλόλογος, ο κ. Νίκος Μοσχονάς ιστορικός και ο κ. Βαγγέλης Σπάθης τ. πρόεδρος της Αδελφότητας.

Χαιρέτησαν η πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Μαριολένη Νεόφυτου και ο αδελφός του μακάριου Μητροπολίτη κ. Αθανάσιος Φωκάς, ο οποίος τόνισε ότι «δυστυχώς γνώρισε τον Γεράσιμο μετά την κοίμησή του», προσθέτοντας ότι όσα μάθαινε για εκείνον ο ίδιος του τα έκρυβε, ενώ μια μέρα μετά την εκλογή του συζήτησαν πολλά πράγματα, κάτι που δεν έκαναν συχνά, ότι ο μακαριστός θα είναι ευτυχής, διότι συνεχιστής του είναι ο νυν Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος.

Παρέστησαν ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος, ο πρεσβύτερος κ. Γεράσιμος Αντζουλάτος, ο τ. υπουργός κ. Πέτρος Αλιβιζάτος κ.ά.

(φωτό e-kafalonia.gr)