25η Μαρτίου 1821

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

➔ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στο δοξασμένον Εθνος μας! Το Εθνος των Ελληνίδων και Ελλήνων!

➔ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, στην πολύ δοξασμένη αλλά και ΠΟΛΥ-ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ, δυστυχώς και από …εμάς, τους «εντός των τειχών», Ελλάδα μας!!!

ΧΡΟΝΙΑ Πολλά, στις εορτάζουσες και στους ομοίως εορτάζοντες!

ΧΡΟΝΙΑ Πολλά, σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες, όπου Γης!

ΟΣΟ πιο μακρυά από την Πατρίδα, τέτοιες ημέρες, τέτοιες Εθνικές εορτές, τόσο περισσότερο, τόσο ειλικρινέστερα, τόσο αγνότερα, με τόσο πιο πλούσια αισθήματα και συναισθήματα σκέπτεσαι, ποθείς, λατρεύεις και ευγνωμονείς , την τόσο ταλαιπωρημένη, αλλά τόσο δοξασμένη σου Πατρίδα!

ΕΚΤΟΣ συνόρων, ποτέ δεν το λησμονείς! Το ξέρω, από …«πρώτο χέρι»! Το έζησα, το ένοιωσα, επί δεκαετίες!

ΕΝΤΟΣ τους, για ένα αρκετά μεγάλο μέρος του λαού μας, δυστυχώς…. δεν μπορώ να βεβαιώσω κάτι τέτοιο! Επειδή αδυνατούμε να διακρίνουμε, μεταξύ του δοξασμένου Έθνους μας και του αθλίου Κράτους μας! Γιατί δυσεξήγητα και προσβλητικά για την νοημοσύνην μας …«εκδικούμεθα» το Έθνος των Ελλήνων, επειδή μας καταδυναστεύει, μας αδικεί, μας ταλαιπωρεί, μας προδίδει, το ανεύθυνον …Κράτος μας και οι κατά καιρούς Επίορκοι Πολιτικοί μας Διαχειριστές!

ΛΕΣ και ευθύνονται γι’ αυτό, ο …Θεόδωρος κολοκοτρώνης, ο …Γεώργιος Καραϊσκάκης ή ο …Αθανάσιος Διάκος!

ΜΕ το οδυνηρόν αποτέλεσμα, η Γαλανόλευκή μας, ακόμα και κατά τις ημέρες των Μεγάλων Εθνικών μας Εορτών, να μην υπάρχει κυματίζουσα …ούτε στο 1% των Ελληνικών, εντός των συνόρων της Χώρας μας, σπιτιών!

ΣΕ ΜΙΑ επιπρόσθετη απόδειξη της μεγάλης μας αγνωμοσύνης, προς όλους τους αναρίθμητους θυσιασθέντες, προς χάριν όλων μας, ήρωές μας!

ΑΣ φροντίσουμε, από εφέτος τουλάχιστον, να σταματήσουμε αυτήν την άθλια «τακτική» και ας καμαρώσουμε, ΟΛΟΙ ΜΑΣ, υπερήφανα κυματίζουσα, την τιμημένην μας Γαλανόλευκη, στα μπαλκόνια μας!

ΤΟ οφείλουμε, στους αναρίθμητους ήρωές μας! Στις Μεγάλες θυσίες τους! Στις Ιερές Παρακαταθήκες που μας εκληροδότησαν!!!