Εκτακτη σύγκλιση της Παράταξής του «Ισχυρή Κεφαλονιά» συγκαλεί σήμερα και ώρα 12 το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, με σκοπό να διαγράψει τον «αντάρτη» δημοτικό σύμβουλο κ. Γιώργο Τζωρτζάτο, τ. πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου!

Οι τριβές μεταξύ του κ. Τζωρτζάτου και της Δημοτικής Αρχής άρχισαν από τότε που ο κ. Τζωρτζάτος, ως πρόεδρος του Λιμένικού Ταμείου, έθεσε την ασυνέπεια της Παράταξης για το θέμα της μονοδρόμησης της Γέφυρας που είχε υποσχεθεί προεκλογικά, ενώ στη συνέχεια ο κ. Τζωρτζάτος έφερε το θέμα του έργου της Γέφυρας στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο πήρε απόφαση ότι το έργο που έγινε στη Γέφυρα προσβάλει την Ιστορία του τόπου!

Στη συνέχεια ο κ. Τζωρτζάτος, διαφωνώντας με διάφορες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στο έργο του, έδωσε την παραίτησή του στο δήμαρχο από πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, με το υπονοούμενο «λόγω συνθηκών»!

Το τελευταίο διάστημα ο κ. Τζωρτζάτος με δύο αλλεπάλληλα δημοσιεύματά του στον «Η» έθεσε θέμα ανικανότητας ορισμένων δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης και κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για απραξία στα έργα του Φισκάρδου, αλλά και για σκόπιμη καθυστέρηση στο έργο των Λεγατάτων!

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο «Καλλικράτης» από τα 25 μέλη της Παράταξης του δημάρχου πρέπει να συμφωνήσουν με τη διαγραφή τουλάχιστον 16.

Ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι αν ο κ. Τζωρτζάτος διαγραφεί από την «Ισχυρή Κεφαλονιά» θα παραμείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, όπως είχε συμβεί στο πρηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο με τον κ. Βασίλη Ρουχωτά.

Τέλος ο κ. Τζωρτζάτος, όπως ήταν …φυσικό, δεν πήρε πρόσκληση για τη σημερινή συνεδρίαση της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» και θα περιμένει την ετυμηγορία των συναδέλφων του, ώστε να αποφασίσει την περαιτέρω πορεία του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

O κ. Αλ. Παρίσης
O κ. Γ. Τζωρτζάτος

 

Η πρόσκληση του δημάρχου για τη σημερινή συνάντηση
Το Δημαρχιακό Μέγαρο στο οποίο θα γίνει σήμερα η συνάντηση του δημάρχου Αλ. Παρίση με τους δημοτικούς συμβούλους της Πλειοψηφίας για να διαγραφεί ο Γ. Τζωρτζάτος