«Εγώ λέω τα πράγματα με το όνομά τους, δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου», τόνισε ο ανεξάρτητος πλέον δ.σ. και τ. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Τζωρτζάτος στην συνέντευξη που παραχώρησε χθες στα τοπικά ΜΜΕ, στο Ξενοδοχείο «Μουϊκης», προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους της παραίτησής του από το Λιμενικό Ταμείο, καθώς και την πρόσφατη διαγραφή του από το συνδυασμό της «Ισχυρής Κεφαλονιάς».

Ο κ. Τζωρτζάτος κατά την έναρξη της συνέντευξης κατήγγειλε την «ύπαρξη site και εφημερίδων που πληρώνονται από το Δήμο» και συγκεκριμένα ανέφερε σχετικά: «Εκτός από τα site και εφημερίδες που εδρεύουν στο Δήμο (Σ.Σ.: Μέγαρο) και πληρώνονται από τον κεφαλονίτικο λαό για να τους υβρίζουν κατά πως τους βολεύει και όχι να τους ενημερώνουν, ευτυχώς υπάρχουν και site και εφημερίδες καθώς και ραδιόφωνα που υπηρετούν την δημοσιογραφική ελευθερία».

Χειμαρρώδης ο κ. Τζωρτζάτος προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες αναφορικά με τον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση, τον αναπληρωτή δημάρχου κ. Διονύση Λυκούδη, καθώς και άλλους δημοτικούς συμβούλους, για τις εργολαβίες, τις απευθείας αναθέσεις, τις «υπόγειες διαδρομές», την κακοδιαχείριση και άλλα πολλά.

«Ηρθα στην Κεφαλονιά για να υπηρετήσω την αξιοκρατία και τη χρηστή διοίκηση, γιατί είμαι καθαρός και όχι κατευθυνόμενος», υπογράμμισε ο τ. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. Και πρόσθεσε: «Έχω προσωπικότητα, δεν είμαι πρόβατο για ψηφίζω ό,τι μου σερβίρει ο αναπληρωτής δημάρχου».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζωρτζάτος μίλησε για «μία παράταξη εγωκεντρική, για έναν δήμαρχο κλεισμένο στο γυάλινο κλουβί του που δεν ξέρει τί του γίνεται». Ενώ για τις απουσίες του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε: «Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν κατάλαβα γιατί δεν έρχεται, βαριέται, δεν θέλει, δεν ξέρει τί του γίνεται, δεν τον αφήνουν γιατί καμία φορά όταν έρχεται λέει καμιά μπαρούφα και λένε ας προστατευτούμε…». Επιπλέον, ο κ. Τζωρτζάτος καυτηρίασε το γεγονός ότι ο δήμαρχος για την αποφυγή συζήτησης σοβαρών ζητημάτων τον ρωτούσε «αν έκανε σεξ με την γυναίκα του»!

Στην εισήγησή του ο κ. Τζωρτζάτος, αφού αναφέρθηκε στη δράση του ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ισχυρίστηκε ότι πολλές φορές έγιναν παρεμβάσεις από την Δημοτική Αρχή στα έργα που είχε προγραμματίσει το Λιμενικό Ταμείο.

Ειδικότερα, ξεκινώντας από το Φισκάρδο, ο τ. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείο διαπίστωσε πολλές αυθαίρετες κατασκευές και ενώ το πρώτο μέλημα του κ. Τζωρτζάτου ήταν η νομιμοποίησή τους, υπήρξαν ενστάσεις από την κ. Τσελέντη που διατηρεί κατάστημα στην περιοχή και είναι σύζυγος του αντιδήμαρχου Ερίσου κ. Κώστα Κοντογούρη (Βλ. λεπτομέρειες σελίδα 19).

Oσον αφορά τη Σάμη, ο κ. Τζωρτζάτος, όπως τόνισε «έδωσα και εκεί μεγάλο αγώνα, αναφορικά με την ανάπλαση της παραλιακής, παρόλο που ο δήμαρχος μου είπε να μην ασχολούμαι μαζί τους επειδή δεν είναι πολλές οι ψήφοι».

Για το Ληξούρι, ο κ. Τζωρτζάτος τόνισε ότι όταν ξεκίνησε το έργο του λιμανιού, κατόπιν καταγγελίας για την ύπαρξη πυρομαχικών και ενώ ο εργολάβος ήταν έτοιμος να κάνει παύση των εργασιών, ο ίδιος αντιμετώπισε αποτελεσματικά το ζήτημα σε μία εβδομάδα, φέρνοντας δύτες να ερευνήσουν το βυθό. Ετσι τελικά συνέχιστηκε το έργο.

Αναφερόμενος στις ναυτιλιακές εταιρείες, ο κ. Τζωρτζάτος είπε ότι η Kefalonian Lines δεν κατέβαλε στα επιβαλόμενα χρονικά περιθώρια τα λιμενικά τέλη, σε αντίθεση με άλλες ναυτιλιακές εταιρείες, γι’ αυτό και όταν ο ίδιος απέστειλε επιστολή στην Kefalonian Lines την 28η Ιουλίου 2016 (λίγες μέρες πριν την παραίτησή του από πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου) υπήρξαν συγκρούσεις με την Δημοτική Αρχή.

Επίσης, όταν ο κ. Τζωρτζάτος αξίωσε από την εταιρία «Ιονιαν Καλκ», που χρησιμοποιεί το λιμάνι του Αργοστολίου, τα χρωστούμενα ύψους 86.000 ευρώ, ο δήμαρχος του είπε «Τι πας να κάνεις ρε Γιώργη, αυτός πέθανε τον Τρίτση εμένα θα αφήσει;». Τελικά αποφάσισαν στο Δημαρχείο από τις 86.000 που χρωστούσε η εν λόγω εταιρία να δώσει τις 15.000, πράγμα με το οποίο ο κ. Τζωρτζάτος δεν συμφωνούσε.

Επιπλέον, ο κ. Τζωρτζάτος κατήγγειλε ότι συνέχεια γίνονται αναθέσεις στους ίδιους και στους ίδιους, ενώ υπογράμμισε ότι «αν δεν υπήρχαν υπόγειες διαδρομές δεν θα υπήρχαν 5.000 αναθέσεις». Επιπλέον, μίλησε και για προσλήψεις προσωπικού με αδιαφανείς διαδικασίες.

Κατήγγειλε επίσης ότι του προτάθηκε να αναλάβει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, λίγο πριν την διαγραφή του, προκειμένου να παραμείνει στην παράταξη και να «κλείσει το στόμα του», αλλά δεν δέχθηκε.

Oσον αφορά τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκο Ανουσάκη, ο κ. Τζωρτζάτος τόνισε ότι «εκείνος θα του απαντάει επώνυμα σε όσα γράφει ανώνυμα στα διάφορα site».

Τέλος, ο κ. Τζωρτζάτος κάλεσε τις «υγιείς» δυνάμεις του τόπου, σε συστράτευση για την ανάπτυξη της Κεφαλονιάς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως στις προσεχείς εκλογές να διεκδικήσει τη Δημαρχία.

«Τους πολιτικούς τους δικάζει η κοινωνία», απάντησε ο τ. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, σε ερώτηση για το αν θα πάει τα στοιχεία που διαθέτει στον εισαγγελέα.

Σε ερώτηση του «Η» σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ. για το θέμα της Γέφυρας και τη στάση της Δημοτικής Αρχής, ο κ. Τζωρτζάτος είπε «ο δήμαρχος στενοχωρήθηκε ιδιαιτέρως, δεν ήθελε να έρθει ένα τέτοιο θέμα στο Δ.Σ., γιατί δεν θέλει να αναφέρεται σ’ αυτό. Ξέχασε ότι είχε εκλεγεί με σημαία τη μονοδρόμηση». Και πρόσθεσε: «Με κάποιους έχει φιλικές σχέσεις και δεν θέλει να τις διαταράσσει».

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία στη συνέντευξη του δημοτικού συμβούλου της «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς» κ. Θεόδωρου Φλωράτου, ο οποίος δήλωσε ότι βρίσκεται εκεί ως φίλος του κ. Τζωρτζάτου. Παρόντες ήταν και άλλοι φίλοι του κ. Τζωρτζάτου, όπως ο τ. αντιδήμαρχος Ελειού-Πρόννων κ. Βασίλης Καμπίτσης, κ.ά.

 

«Αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιεί ο δήμαρχος», είναι σαν να λέει στη χθεσινή του συνέντευξη ο Γιώργος Τζωρτζάτος. Κάτω δεξιά τα σχέδια του αρχιτέκτονα Μάκη Μπάλλα για την Αγορά του Αργοστολίου

«Φαίνεται ότι είχει πάρει εντολές απ’ τον “αντ΄ αυτού” και δεν ήθελε να λοξέψει»


Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν στη χθεσινή συνέντευξή του ο κ. Τζωρτζάτος για τον αναπληρωτή δημάρχου κ. Δ. Λυκούδη, καταγγέλοντας ότι για το έργο των Λεγατάτων ο κ. Λυκούδης θέλησε να του επιβάλλει εργολάβο τον κ. Βαγγελάτο, που έδινε έκπτωση μόλις 2%. Τελικά έγινε δημοπράτηση για το έργο και πήγε στον κ. Παπανικολάτο. Τότε ο δήμαρχος τον κάλεσε στο γραφείο του και του έβαλε τις φωνές, λέγοντας του ότι τον ξεφτιλίζει που λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι προφανώς «είχε πάρει εντολές από τον αντ’ αυτού και δεν ήθελε να λοξέψει». Επιπλέον ο κ. Τζωρτζάτος τόνισε ότι και στην καθαριότητα θέλησαν να του επιβάλλουν συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά ο ίδιος έκανε δημοπράτηση.

Oσον αφορά το Αργοστόλι, ο τ. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, τόνισε ότι ενώ υπήρξε ανάδοχος του έργου στην Παραλιακή για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς, αυτός είχε την ανοχή του Δημαρχείου και δεν έκλεινε τις λακκούβες και γι’ αυτό αναγκάστηκε ο ίδιος να τις κλείσει με δικά του χρήματα.

Γενικότερα, ο κ. Τζωρτζάτος υπογράμμισε ότι έκανε ένα νοικοκύρεμα στα λιμάνια, ενώ άρχισε να εισπράττει τα λιμενικά τέλη και έτσι κατάφερε να αυξήσει τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου από τις 30.000 Ευρώ στις 150.000 Ευρώ.

Κατήγγειλε επίσης ότι στις επαφές που έκανε με τον τ. υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, ο δήμαρχος του είπε ότι «θα στείλω τον Λυκούδη που είναι ειδικός στα θέματα των Λιμανιών».


Απερρίφθη η δωρεάν μελέτη Μπάλλα


Για την προσπάθεια να αναπλασθεί ο χώρος πίσω από την Αγορά στην Παραλιακή, αλλά και για τη Κυανή Ακτή, ο κ. Τζωρτζάτος κατήγγειλε στη συνέντευξή του τα εξής:

«Πολλοί κάτοικοι μου έλεγαν για την κατάσταση που επικρατεί πίσω από την Αγορά. Και όντως έτσι είναι. Είναι δραματική. Υπήρχε ένας επιμέρους σχεδιασμός, και θα σας τον δείξω, και ήταν δωρεά από το Μάκη το Μπάλλα τον αρχιτέκτονα, μία πρώτη φάση για το πως μπορούσε να γίνει η Αγορά για να ενωθεί το μπροστινό με το πίσω κομμάτι. Οταν το πήγα στον κ. Παρίση, μου λέει: “Τι είναι αυτό, τι είναι αυτό; Πάρτο από δώ!”. Παρόλα ταύτα έκανα τη μελέτη για τον φωτισμό με τον κ. Παγουλάτο και είναι έτοιμη, που την έχουνε στα συρτάρια τους και δεν την έχουν στείλει πουθενά και με τον κ. Καλογερόπουλο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες παρακαλούσαμε καθημερινά, παρότι στις Τεχνικές Υπηρεσίες είναι λίγοι οι εργαζόμενοι, γιατί όσοι δεν ήταν αρεστοί τους πήγαν σε άλλες Υπηρεσίες και τους έχουν σκορπίσει σαν τα παιδιά του λαγού και τους έχουν διαλύσει για να υπάρχουν μόνο οι ημέτεροι. Προς τιμήν τους στις Τεχνικές Υπηρεσίες πάντα με εξυπηρέτησαν και πάντοτε με βοήθησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εγινε η μελέτη για την πλακόστρωση του πίσω μέρους της Αγοράς για να πεζοδρομηθεί και εφόσον δεν υπήρχε συνεργασία με το Δήμο για το εύρος όλης της Αγοράς, είπα θα προχωρήσω τουλάχιστον το πίσω κομμάτι».

«Εχω κατηγορηθεί για την Κυανή Ακτή, ότι είπα πως δεν υπάρχουν τα χρήματα. Ομως ο φάκελος είχε φύγει προς την Περιφέρεια σε συνεννόηση με τον κ. αντιπεριφερειάρχη για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Και είπα ότι απαραίτητο τούτη τη στιγμή είναι να γίνει η πεζοδρόμηση από το Μπαστούνι μέχρι το άγαλμα του Καββαδία για να μην έχουν προβλήματα οι επισκέπτες και όχι να φτιάξουμε τα σκέϊτερς (χώρος για πατίνια) στο Μαϊστράτο που βγάζουνε τα σκάφη. Γιατί η μελέτη της Κυανής Ακτής προβλέπει ένα κομμάτι πεζοδρόμησης αριστερά και δεξιά είναι το μεγάλο έργο με πεζοδρόμηση στα στενάκια (κάθετοι δρόμοι στην Παραλιακή) και πίστα σκέϊτερ στην Παραλιακή».

O κ. Γ. Τζωρτζάτος ενώ επιδεικνύει τη μελέτη του αρχιτέκτονα Μάκη Μπάλλα

Τι ακριβώς κατήγγειλε ο Τζωρτζάτος για το Φισκάρδο


Σοβαρές αποκαλύψεις για προσωπική παρέμβαση του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση υπέρ της “υπερλειτουργίας” της οικογενειακής επιχείρησης (εστιατόριο) στο Φισκάρδο του αντιδημάρχου Ερίσου κ. Κώστας Κοντογούρη, εις βάρος των άλλων επιχειρήσεων της περιοχής, έκανε κατά τη συνέντευξή του ο κ. Γιώργος Τζωρτζάτος, αλλά και για την ολιγορία που επέδειξε ο δήμαρχος, σχετικά με την υλοποίηση του έργου της πλακόστρωσης του διάσημου χωριού μας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζωρτζάτος συγκεκριμένα κατήγγειλε:

«Ο Αλέκος (Παρίσης) ξέχασε τα πάντα για την πλακόστρωση του Φισκάρδου. Στάθηκε μόνο σε μία προσφυγή στο ΣτΕ που έκανε κάποια κάτοικος του Φισκάρδου για περιβαντολογικούς όρους. Εκτοτε, φρόντισε να μην πάει στον περιβαντολόγο της Περιφέρειας που ήταν όλα έτοιμα και έλειπε μόνο ένα τοπογραφικό για να βγάλει την αδειοδότηση, έγιναν και τρεις φορές αναβολές εξ ιδίων στο ΣτΕ, και δεν προσκόμισε ούτε και κει περιβαντολογικούς όρους. Τώρα οίκοθεν θα ξαναγίνει στο ΣτΕ στις 21 Ιουνίου. Δεν θα τους προσκομίσει, γιατί θα διαπιστώσετε ότι στους κωδικούς έχουν αφαιρεθεί τα μισά χρήματα που ήταν για το Φισκάρδο, αφού έπρεπε να τα πάνε αλλού.

Επισκέφθηκα για τις αδειοδοτήσεις κοινόχρηστων χώρων το Φισκάρδο και μίλησα με όλους τους επαγγελματίες του Χωριού. Και τότε είχα ξανά παρέμβαση οίκοθεν για την συγκεκριμένη οικογένεια, για “κάποια από τα μαγαζιά που δεν έπρεπε να πάρουν αδειοδότηση γιατί είχαν περισσότερη δουλειά από εμάς”. Επρεπε λοιπόν να κλείσουμε τα μαγαζιά και με ‘παιρνε ο κ. Αλέκος (Παρίσης) τηλέφωνο λέγοντάς μου “δεν θέλω να τα χαλάσω μαζί τους”. Και έλεγα εγώ: “Κύριε εγώ ανοίγω δουλειές, δεν κλείνω δουλειές. Είμαι επιχειρηματίας”. Και επέμενε. Και του λέω: “Σε παρακαλώ κλείσε το τηλέφωνο και μην με ξαναπάρεις. Δεν κλείνω καμία επιχείρηση, εμένα η θέση μου είναι να ανοίγουν νέες επιχειρήσεις στην Κεφαλονιά”.

Το πρώτο μέλημά του όταν έγινε πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, ήταν να αφαιρεθούν τετραγωνικά σε ορισμένα μαγαζιά. Σε λίγο θα αφαιρέσουν απ’ όλα τα μαγαζιά του Φισκάρδου, μέχρι να φθάσουν στο σημείο να μείνει ένα μαγαζί για να δουλεύει αυτός. Πρόκειται για το μαγαζί του κ. Κοντογούρη, σύμφωνα με τις ενστάσεις που έχουν γίνει στην Αποκεντρωμένη από την κ. Τσελέντη, σύζυγο του κ. Κοντογούρη. Εδώ υπάρχουν σωρρηδόν ενστάσεις που είναι μέσα στο Λιμενικό Ταμείο και στην Αποκεντρωμένη».


Μέγαρο: Συκοφαντικό παραλήρημα


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κεφαλονιάς ανακοινώθηκαν τα εξής:

Σε σχέση με το συκοφαντικό παραλήρημα του διαγραφέντος με ομόφωνη απόφαση από την παράταξη της πλειοψηφίας Γιώργου Τζωρτζάτου σημειώνουμε τα εξής:

Όλα όσα ισχυρίστηκε είναι γνωστά και αναμασημένα αντιπολιτευτικά ψευτοεπιχειρήματα με τα οποία η Δημοτική Αρχή γελάει.

Ουδέν πόρισμα εις βάρος της Δημοτικής Αρχής Κεφαλονιάς υπάρχει από οποιοδήποτε ελεγκτικό μηχανισμό, οπότε οι απόψεις του «Ηρακλή Πουαρώ» Τζωρτζάτου ανήκουν στην σφαίρα των επιθεωρησιακών παραστάσεων.

Τονίζουμε απλά ότι όσο ο κ. Τζωρτζάτος κατείχε το θώκο του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου «τα έβλεπε όλα καλά», τώρα που εκδιώχθηκε από τη Δημοτική Αρχή, «τα βλέπει όλα στραβά».

Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει καθώς η Δημοτική Αρχή δεν ασχολείται με «πικραμένους» και «πονεμένους» αλλά προχωράει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των μεγάλων έργων που θα αλλάξουν την Κεφαλονιά έχοντας απαλλαχθεί από πολιτικά «βαρίδια»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 


Kαι το video με την ομιλία του Γιώργου Τζωρτζάτου


(Το video είναι από το kefaloniapress.gr)