25/9 η συζήτηση στη Βουλή για τον Καμμένο

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου προγραμματίστηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις καταγγελλόμενες συνομιλίες του κ. Πάνου Καμμένου με ισοβίτη κατάδικο για εμπορία ναρκωτικών και ενδεχόμενη απόπειρα επηρεασμού τις ανακριτικής διαδικασίας από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας αλλά και από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Ο προγραμματισμός έγινε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων του κοινοβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η συζήτηση ήταν να γίνει στις 21 Ιουλίου, αναβλήθηκε όμως λόγω του ισχυρού σεισμού που έπληξε την Κω.

Υπενθυμίζεται πως η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «Εν όψει όλων των ανωτέρω, και με δεδομένο ότι ο κ. Καμμένος έχει ζητήσει ήδη τη σύσταση ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, τα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τη Βουλή των Ελλήνων μέσω σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, είναι:

❶ Η πραγματική έκταση και τα γνήσια κίνητρα της εμπλοκής του Π. Καμμένου

❷ Η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά σχέδια του συγκεκριμένου Υπουργού

❸ Η διασφάλιση απονομής Δικαιοσύνης κατ’ ανεπηρέαστη κρίση των λειτουργών της στη συγκεκριμένη υπόθεση ώστε να διαλευκανθεί αυτή πλήρως και να υπάρξει ορθή και δικαία κρίση επί όλων των ζητημάτων.