Επίτιμος Δημότης Κεφαλονιάς ανακηρύχθηκε σήμερα ο Μεγάλος Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Μανόλης Γλέζος, μέσα σε μία σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος».

Η απόφαση για την ανακήρυξη του κ. Γλέζου ως επίτιμου δημότη του Νησιού μας ήταν, ως γνωστόν, ομόφωνη από το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς. Αυτό τόνισε κατά την εκδήλωση, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράσιμος Αλυσανδράτος, ο οποίος έκανε και την ανακήρυξη. Στη συνέχεια, διαβάστηκε χαιρετισμός που απέστειλε η βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, μέσω του εκπροσώπου της κ. Γιάννη Βαρούχα.

Τον τίτλο επίτιμου δημότη στον κ. Γλέζο απένειμε ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό προς το νέο δημότη. Ο κ. Γλέζος αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά τον τίτλο, διότι η απόφαση αυτή ήταν ομόφωνη, όπως είπε, καθώς επίσης επειδή του αποδίδεται τώρα που δεν έχει κάποιο πολιτειακό αξίωμα.

Σημαντική ήταν η ανακοίνωση, που έγινε κατά την τελετή, σύμφωνα με την οποία ο κ. Γλέζος πρόκειται να προταθεί για Νόμπελ Ειρήνης, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ιόνιος» και την «Ομάδα Απανταχού Ελληνισμού», που διοργάνωσαν και την εκδήλωση, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΗΚΕ.

Στην τελετή, παρέστησαν ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού-Πολιτισμού κ. Βαγγέλης Κεκάτος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Αγγελος Κωνσταντάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ανουσάκης, ο δ.σ. κ. Κώστας Κοντογούρης, ο δ.σ. κ. Διονύσης Αραβαντινός, ο δ.σ. κ. Ανδρέας Ζαπάντης, ο δ.σ. κ. Σπύρος Σαμούρης, ο επικεφαλής των ΦΙΚΟ δ.σ. κ. Ηλίας Παρίσης, ο δ.σ. κ. Νίκος Σκλάβος, κ.ά.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί ομιλία του κ. Γλέζου σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, στην oποία παραβρέθηκαν μαθητές του Νησιού μας. Το Δημοτικό Θέατρο γέμισε με κόσμο και αυτό ήταν ιδιαίτερα θετικό, καθώς βελτίωσε κατά κάποιο τρόπο την χθεσινή «θλιβερή εικόνα», που η Κεφαλονιά εκτέθηκε, αφού λόγω οργανωτικής αστοχίας, παραβρέθηκαν καμιά δεκαριά άτομα στην πρώτη ομιλία του κ. Γλέζου.