Για την Αθήνα αναχώρησαν χθες οι 4 αστυνομικοί διευθυντές της Περιφέρειας Ιονίων μεταξύ των οποίων και ο αστυνομικός διευθυντής του Νομού μας κ. Ιωάννης Αγγελόπουλος, προκειμένου να παραστούν σήμερα σε σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ. ΑΣ., υπό τον αρχηγό αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη.

Επίσης χθες αναχώρησε από Κέρκυρα για Αθήνα, για να πάρει μέρος στην προαναφερθείσα σύσκεψη, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της ΠΙΝ ταξίαρχος Γεώργιος Τσιρογιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα βασικά αντικείμενα της σύσκεψης θα είναι και η κατάργηση των περιφερειακών Αστυνομικών Τμημάτων του Νομού μας, με βάση τη γενική κατεύθυνση «κάθε Δήμος και Αστυνομικό Τμήμα».

Βάσει της κατεύθυνσης αυτής, στο Νομό μας θα έχουμε δύο Αστυνομικά Τμήματα ( ένα Κεφαλονιάς και ένα Ιθάκης), με παράλληλη κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Ληξουρίου, Σάμης και Ελειού-Πρόννων (Πόρου), καθώς και των όποιων περιστασιακών Αστυνομικών Σταθμών.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την πρόσφατη κατάργηση της Oμάδας ΔΕΛΤΑ, ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανέφερε ότι υπάρχει στόχος μικρά Αστυνομικά Τμήματα κυρίως της Περιφέρειας να συγχωνευθούν σε μεγαλύτερα για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των Σωμάτων Ασφαλείας.

tsirogiannis georgios2