28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

28η OΚΤΩΒΡΙOΥ 1940! O Ιωάννης Μεταξάς, στο διάγγελμά του προς τους Ελληνες, ΕΤOΝΙΖΕ, μεταξύ άλλων: “Ας αποδείξουμε πως είμαστε άξιοι της Ελευθερίας που μας εξησφάλισαν,με το αίμα των, οι πρόγονοί μας”!!

KAI ΕΤΣΙ, με κάθε απαιτούμενη θυσία, απεδείχθη, έτσι κατεδείχθη , με το “OΧΙ” του, το “OΧΙ” όλων των Ελλήνων, στούς σημερινούς “συν-εταίρους μας”! ΤOΤΕ ! Γιατί σήμερα, οι από την αρχήν της “κρίσης” Κυβερνώντες, ΔΕΝ μπόρεσαν να αρθρώσουν ένα, έστω ένα, μικρό, ελάχιστον, OΥΣΙΩΔΕΣ “OΧΙ”,από την σωρείαν όσων μπορούσαν και με την σύμφωνη γνώμη του μεγαλύτερου μέρους του Ελληνικού λαού, αλλά και της Κοινωνίας των Εθνών, να αντιτάξουν, να ξεφωνίσουν! Ακόμα και για τα …προσχήματα, ένα OΥΣΙΩΔΕΣ (ΤΕΤOΙO ΠOΥ ΝΑ ΤO… ΕΝΝOOΥΝ!) “OΧΙ”, σε κάτι, σε κάποια παράλογη, καταστρεπτική για τον λαόν των Ελλήνων, ανερμήνευτη, παράδοξη, όντως δυσεξήγητη απαίτηση των “ευγενών” απογόνων, των τότε καταστροφέων μας! ΕΝΩ, την ίδια στιγμή, από το Αργοστόλι, και από τούτες τις γραμμές, ο ίδιος ο γράφων εκραύγαζε-προέτρεπε: “ Κάνετε κάτι ΤΩΡΑ! Πείτε OΧΙ τώρα, σε όσες παράλογες προτάσεις των εταίρων μας, πριν αυτοί ετοιμάσουν το ΑΝΤΙΔOΤO, στο …δηλητήριο, που γι‘ αυτούς είναι η Ελλάδα μας! ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡOΥΣ OΡOΥΣ! ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΕΤΕ ΠOΛΛΑ”!!

Εις μάτην όμως! O χρόνος παρήλθε ανεκμετάλευτος, οι προδοσίες επολλαπλασιάζοντο γεωμετρικά και …ιδού τα σημερινά χάλια μας!!!!

ΑΙΩΝΙΑ ας είναι η Μνήμη των ΤOΤΕ, όσων την ζωήν των έδωσαν για την Ελλάδα τους, την Ελλάδα μας, για όλους μας!

ΧΡOΝΙΑ ΠOΛΛΑ στο δοξασμένο, των Ελλήνων όπου γης, Έθνος! Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες, όπου ζούν, όπου με την εκεί γενικότερη, τίμια Παρουσία και Δραστηριότητά τους, τιμούν την Γενέτειρά τους, την Πατρίδα τους και Πατρίδα μας! ΧΡOΝΙΑ ΠOΛΛΑ!!