Ολοκληρώθηκε η τσιμεντόστρωση του πεζοδρομίου του τοιχείου στήριξης στο Φανάρι, μετά τις Καταβόθρες και τώρα η εκεί πανέμορφη παραλία μας μπορεί βα γίνει μία από τις ωραιότερες παραλίες της Χώρας με τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Το έργο που εκπονεί η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, προϋπολογισμού 450.000 Ε, βρίκεται στην ολοκλήρωσή του, ενώ υπολείπεται να πέσει η άσφαλτος σο οδόστρωμα και να τοποθετηθούν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί περίπου σε ένα μήνα.

Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται η περιοχή, η οποία είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλους, προσελκύει καθημερινά και ολοχρονικά τους ντόπιους και επισκέπτες περιπατητές, αλλά και μεγάλο αριθμό Αργοστολιωτών, που επιλέγουν την «Παραλία στο Φανάρι» για τα καλοκαιρινά τους μπάνια.

Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μπορεί η Παραλία του Φαναριού να γίνει πολύ καλύτερη σε συνδυασμό με το έργο του δρόμου.

Εκεί μπορεί να μεταφερθεί το αμμώδες υλικό από τα «ποτάμια» του Αίνου που συγκεντρώνεται στο Λουρδά και στις Πλατιές και να δημιουργηθεί μία ονειρεμένη παραλία.

Είναι ευκαιρία να γίνει αυτό σε συνδυασμό με το νέο δρόμο, αρκεί να υπάρξει άμεση συνεργασία των Υπηρεσιών.

Ο δρόμος στο Φανάρι ετοιμάζεται πυρετωδώς και τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία η Παραλία του Φαναριού να γίνει φανταστική και ονειρεμένη με τους άμμους που κατεβάζουν τα «ποτάμια» απ’ το Μεγάλο Βουνό