Ενα χρόνο μετά το θάνατο του Κεφαλονίτη υπουργού Γεράσιμου Αρσένη και ένα χρόνο μετά τις σχετικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλων φορέων δεν έχει ακόμα δοθεί στο ΤΕΙ Ιονίων το όνομά του!

Oπως είναι γνωστό, ο Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε ο εμπνευστής και ο ιδρυτής του ΤΕΙ Ιονίων, του μεγαλύτερου έργου που έχει γίνει μέχρι τώρα στα νησιά μας.

Την πρόταση για να πάρει το ΤΕΙ Ιονίων το όνομα του μεγάλου Κεφαλονίτη πολιτικού είχε εισηγηθεί ο σημερινός αντιπρόεδρος της Oικονομικής Επιτροπής της ΠΙΝ Νίκος Βαλλιανάτος, ο οποίος είπε στον «Η»:

«Είναι ντροπή ένα χρόνο μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγινε με πρόταση του περιφερειάρχη και δική μου, αλλά και του Δήμου και των Φορέων, να ονομαστούν τα ΤΕΙ «Γεράσιμος Αρσένης», η απόφαση δεν έχει υλοποιηθεί.

Η απόφαση αυτή έπρεπε να υλοποιηθεί άμεσα, καθώς ο Γεράσιμος Αρσένης ήταν ο εμπνευστής και ο ιδρυτής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το οποίο είναι το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στην Κεφαλονιά και σπουδάζουν σ’ αυτό 1.000 και πλέον φοιτητές.

Θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας και ο σημερινός υπουργός Κώστας Γαβρόγλου να υλοποιήσουν πλέον το συντομότερο την απόφαση».

Υπενθυμίζουμε ότι το 2014 η Επιτροπή Oνοματοδοσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης απέρριψε την απόφαση του Δήμου Κεφαλονιάς, για να ονομαστεί σε «Oδό Γεράσιμου Αρσένη», ο δρόμος έξω από τα ΤΕΙ.