Ένα μεγάλο στοίχημα κέρδισε ο Δήμος Κεφαλονιάς με τον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Κολυμβητηρίου και την εγκατάσταση νέου μηχανισμού αντλιών για θέρμανση του νερού, λύνοντας οριστικά το πρόβλημα της πολυδάπανης λειτουργίας του κατά τους χειμερινούς μήνες.

Αναγκαίο και αναπόφευκτο για την υλοποίηση του έργου ήταν η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του κατά τους χειμερινούς μήνες καθώς επρόκειτο για ολική αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης από εξειδικευμένα συνεργεία.

Παρά τις άκομψες και βιαστικές αντιδράσεις, δυστυχώς από ανθρώπους που ήξεραν την σημαντικότητα του έργου, το Κολυμβητήριο είναι ανοιχτό και πιο έτοιμο από ποτέ με μεγάλες προοπτικές.

Το προσωρινό κλείσιμό του και μάλιστα το χειμώνα, ήταν ασήμαντο μπροστά στο μεγάλο βήμα και τόλμημα που έγινε.

Ο Δήμος Κεφαλονιάς και η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. στοχεύουμε σε μακροπρόθεσμους αθλητικούς στόχους, τολμήσαμε και πετύχαμε να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα της εξοικονόμησης ενέργειας του Κολυμβητηρίου υλοποιώντας Δράση του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα- Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι 2007-2013» και καταβάλλοντας και ίδια κεφάλαια σε καιρούς οικονομικά δύσκολους.

Σκοπός μας είναι να δοθεί έμφαση στη σωστή χρήση του, εκτός από τα παιδιά και τους αθλητές και στο κοινό, ώστε οι πολίτες να μπορούν να χαίρονται αυτό το αθλητικό στολίδι του νησιού.

Ο Πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και

Ε.Σ. Πολιτισμού – Αθλητισμού -Νέας Γενιάς

Αγγελος Δ. Κωνσταντάκης

Το αναβαθμισμένο Κολυμβητήριο
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Αγγ. Κωνσταντάκης