Η παράταση της ολοκλήρωσης του έργου της Ανάπλασης της Οδού Παναγή Βαλλιάνου που εισηγήθηκε εκτός ημερήσια διάταξης και ως κατεπείγον ο αντιδήμαρχος Εργων κ. Διονύσης Λυκούδης, επέφερε ένταση στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο παρέστη και ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης.

Ο κ. Λυκούδης εισηγήθηκε παράταση του έργου έως τις 18 Ιουνίου, δηλαδή 15 ημέρες από την συμβατική ημερομηνία ολοκλήρωσής του, παρότι με αίτημά του προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες, ο εργολάβος του έργου ζητά παράταση 30 ημερών, δηλαδή έως στις 3 Ιουλίου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσε στην περιοχή από Σεπτέμβριο έως Μάιο.

Ο κ. Λυκούδης ενημέρωσε το Σώμα ότι η Δημοτική Αρχή διαφωνεί για την 30ήμερη παράταση, συμφωνεί όμως στο 15ήμερο, με το σκεπτικό, ότι η Οδός Παναγή Βαλλιάνου αν παραταθεί ως τις 3/7, θα αναγκασθεί να μείνει κλειστή για 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση και παράδιση του έργου της Κεντρικής Πλατείας, που θα γίνει στις 18/6. Τόνισε δε, ότι θεωρεί εφικτό την αποπεράτωση του έργου μέχρι τις 18/6, εφόσον ο εργολάβος εντείνει τους ρυθμούς εργασίας.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση διαφώνησε με την παράταση του έργου, αμφισβήτησε το αιτιολογικό του εργολάβου “λόγω κακών καιρικών συνθηκών” και απαίτησε από την Δημοτική Αρχή το έργο να παραδοθεί στην συμβατική ημερομηνία για να ομαλοποιηθεί η ζωή στην πόλη και ειδικότερα στην περιοχή πέριξ της Πλατείας.

“Η όποια παράταση δοθεί από την Δημοτική Αρχή στο έργο, σημαίνει ανακολουθία στις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής και του κ. Λυκούδη προσωπικά, για την ολοκλήρωση των έργων στις ημερομηνίες δέσμευσης”, τόνισαν σχεδόν όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. “Επιπλέον θα επιβαρύνει επί 15 ημέρες τη δυσλειτουργία των καταστημάτων, των επιχειρήσεων και τους εργαζόμενους της περιοχής εν μέσω της καρδιάς της τουριστικής σεζόν” και με το πραπάνω σκεπτικό καταψήφισαν την εισήγηση του αντιδημάρχου..

Τελικά η παράταση του έργου της Οδού Παναγή Βαλλιάνου ψηφίστηκε με τους 22 ψήφους της συμπολίτευσης, έως στις 15/6.

Ο Θαλασσόμυλος

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματόδοτησης σχεδιάζει ο Δήμος να εντάξει την επισκευή και ανακατασκευή των κτιριακών εγκατάστασεων του Θαλασσόμυλου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Διονύση Λυκούδη.

Το θέμα της κατάρρευσης και μη εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων του δημοτικού κτιρίου του Θαλασσόμυλου έθεσε στο Δ.Σ. ο κ. Σπύρος Σαμούρης και όπως είπε ο κ. Λυκούδης, έχει ήδη κατρτισθεί μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και για την ολοκλήρωση του σχεδίου λείπει μόνο η μουσειολογική μελέτη, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εκπόνησης. Αμέσως μετά από το Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου, θα κατατεθεί ολοκληρώμενη πρόταση για ένταξη σε πλαίσιο χρηματόδοτησης.

Ο Θαλασσόμυλος μετά την επισκευή του θα παραχωρηθεί ως “στέγη” στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Δαυγάτων, σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του Δ.Σ.

H Πεζογέφυρα Σάμης-Καραβόμυλου

Στην επαναχάραξη της ζώνη αιγιαλού και παραλίας “κολλάει” το έργο τη επισκευής της Πεζογέφυρας Σάμης-Καραβομύλου, ενημέρωσε το Δ.Σ. ο κ. Λυκούδης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που έθεσε ο δ.σ. της αντιπολίτευσης κ. Θόδωρος Φλωράτος.

Ο κ. Λυκούδης, όπως είπε, ο Δήμος έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για το έργο και έχει “τρέξει” γι’ αυτό προς κάθε αρμόδιο Φορέα και Υπουργείο, όπως και ο αντιπεριφερειάρχης, και τώρα το θέμα έχει πάει από το Υπουργείο Οικονομικών στην αρμόδια Επιτροπή της Κτηματικής Υπηρεσίας για την επαναχάραξη της ζώνη αιγιαλού και παραλίας που είναι στην Πάτρα, η οποία αρνείται να συνεδριάσει, κωλλυσιεργώντας τις οριστικές αποφάσεις για το έργο.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, δεν μπορεί κανείς να κάνει καμία παρέμβαση στο χώρο της Πεζογέφυρας, αλλά ούτε και να δημοπρατήσει το έργο, διότι θα έχει προβεί σε παράνομες και άκυρες πράξεις, κατέληξε ο κ. Λυκούδης, κάτι που είναι ήδη γνωστό σε όλους, επισημαίνοντας ότι η οποιαδήποτε διαμαρτυρία γίνεται στην περιοχή, είναι χωρίς ουσία!

  •  H συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχιζόταν και μετά την εκτύπωση του «Η». ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης αποχώρησε από το Δ.Σ. μόλις ξεκίνησε η συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.