3ο Traverso Festival σήμερα, αύριο και μεθαύριο

Στην καρδιά του καλοκαιριού, ήρθε η ώρα για το 3ο Traverso Festival! Σήμερα, αύριο και μεθαύριο. Καθημερινά από τις 8:30μμ στο άλσος της Καλλιθέας, στη Λακήθρα φυσικά!

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

Σήμερα

Σταυροδρόμια του Κόσμου

Ομάδα σύγχρονου χορού Μαρίας Χρυσικού

Η Μαρία Χρυσικού είναι πτυχιούχος διδασκαλίας μπαλέτου, μοντέρνου χορού και σύγχρονου I.S.T.D. Επίσης έχει ασχοληθεί με jazz, national, sevilianas & japateado (ισπανικό). Ένα μακρύ ταξίδι στην Ινδία την έφερε κοντά στον ινδικό χορό Bharata natyam καθώς και στη φιλοσοφία και τη διδασκαλία της γιόγκα. Τα τελευταία 5 χρόνια μένει μόνιμα στην Κεφαλονιά όπου και διδάσκει χορό και γιόγκα.

Η χορευτική αυτή ομάδα δημιουργήθηκε τον τελευταίο χρόνο. Αποτελεί μια προσπάθεια της Μαρίας Χρυσικού να έρθουν οι μαθητές σε γνωριμία με καινούριες γραμμές μέσω του σύγχρονου χορού, αφήνοντας πίσω στερεοτυπικές κινήσεις, αισθανόμενοι το χώρο, το χρόνο καθώς και τους άλλους γύρω μας, σε μια εποχή που έχει τόσο ανάγκη το συναίσθημα και την αλήθεια, όπως αυτή μπορεί να εκφραστεί μέσα σε ένα χορευτικό πλαίσιο. Σήμερα η επαγγελματική εκπαίδευση στο σύγχρονο χορό τείνει να λάβει τη μορφή ενός συνεχούς πειράματος παρά μιας δεδομένης ακολουθίας τυπικών και δεδομένων ασκήσεων κι αισθητικών μορφών όπως παλαιότερα.

Χορεύουν οι Μαρία Χρυσικού, Στεφανία Αντύπα, Μαρία Βαλλιανάτου, Αλίκη Κουγιανού και Χρύσα Καλλιακούδη σε μουσική από τον Mark Eliyahu και τον Ludovico Einaudi.

Το Διπλό Ταξίδι – Θεατρική παρουσίαση βιβλίου

Μια άγνωστη σελίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που διαδραματίζεται στη Σάμο και στην Παλαιστίνη. Ένας ανελέητος βομβαρδισμός ξεθεμελιώνει το νησί και αναγκάζει μια οικογένεια να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς στα στρατόπεδα της Παλαιστίνης. Σαράντα χρόνια αργότερα η ηρωίδα εκείνης της σκληρής δοκιμασίας, μεγάλη πια, θα ξαναβρεθεί στα ίδια μέρη, θα ξαναζήσει το δράμα της προσφυγιάς ενός άλλου λαού και το παρελθόν θα δέσει με το παρόν σε τούτο το «διπλό ταξίδι…»

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου «Ρόκκος Χοϊδάς», «Η Προσφυγιά μέσα από τη Λογοτεχνία», επιλέχθηκε το βιβλίο της Λίτσας Ψαραύτη Το Διπλό Ταξίδι, με σκοπό τη μελέτη του φαινομένου της προσφυγιάς, και αφορμή την αδυσώπητη πραγματικότητα στη Γάζα και την Παλαιστίνη. Μέσα από την ιστορική προσέγγιση και την καταχώρηση πληροφοριών σε ημερολόγια, που ενέσκυπταν από την ανάγνωση, οδηγηθήκαμε στην ιδέα της αφηγηματικής θεατρικής παρουσίασης της αυτοβιογραφικής ιστορίας της Λ. Ψαραύτη. Η επταμελής ομάδα της Α΄τάξης του σχολείου μας μετά από πολύμηνες, απαιτητικές και πολύωρες πρόβες απέκτησε τις προσλαμβάνουσες για να κατανοήσει το σύγχρονο Παλαιστινιακό και Συριακό ζήτημα οδηγούμενη στη σταδιακή ενσυναίσθηση απαραίτητη για την ουσιαστικότερη προσέγγιση  του θέματος. Οι δυσκολίες αλλά και το εύρος των δυνατοτήτων των εξωσχολικών προβών αποτέλεσαν εφαλτήριο προσωπικής εξέλιξης του καθενός μας στο τέλος μιας μοναχικής αλλά καθ’ όλα ομαδικής διαδρομής.

Συμμετέχουν οι: Αράπι Λέντιο, Βαγγελάτου Ευαγγελία (στο βιολί), Γουλιμής Κωνσταντίνος, Κόλα Τονίλντα, Παπαϊωάννου Μάρκος, Σπανόπουλος Γιώργος, Τζάκης Διονύσης, Φουρνιώτη Ιωάννα

Μαθητική Χορωδία We Ker

Οι We Ker είναι μια σχολική χορωδία που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2017 από τον μουσικό του Γυμνασίου Κεραμειών, Νίκο Σπηλιώτη. Πρόκειται για μια χορωδία που συνδυάζει το τραγούδι με θεατρικές κινήσεις, στην οποία συμμετέχουν μαθητές από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου Κεραμειών  και κάποιοι μαθητές του Λυκείου. Στο ρεπερτόριό της επιλέχτηκαν μουσικά έργα από όλες τις άκρες του κόσμου.

Singapore Strings

Φρέσκιες, εμπνευσμένες διασκευές, πρωτότυπες συνθέσεις, αυτοσχεδιασμός και καθηλωτικά επαναλαμβανόμενα groove συνθέτουν ένα δυναμικό και μυστηριώδης κοκτέιλ μουσικής με αποπλανητικά συστατικά από Funk, Jazz, Soul & Motown. Οι Singapore Strings είναι οι Δημήτρης Σμαΐλης (κιθάρα, φωνητικά), Μαρία Δήμα (φωνητικά, κρουστά), Gareth Hogdson (τύμπανα, φωνητικά), Γιώργος Λιάππης (μπάσο), Μάκης Παυλάτος (σαξόφωνο), Σπύρος Σαραντόπουλος (κιθάρα, φωνητικά), Γρηγόρης Δαραμάρας (ηχοληψία).

Hybridian

Ο βιολιστής Στέφανος Φίλος (ElektroBalkana, Alcalica, Τσιριτσάντσουλες) σε σύμπραξη με τον κιθαρίστα Μιχάλη Στεφανίδη (Alcohol, Circo Cachvache band) και τον κρουστό Γιώργο Αναγνωστόπουλο (παλιό μέλος των Al Mahabba), φορτωμένοι με πολλά μουσικά βιώματα και εμπειρίες των τελευταίων χρόνων, ενώνονται για να αποδώσουν μέσω του Rock, του Funk, του Afro beat σκοπούς και τραγούδια της Ελλάδας, αλλά και Ανατολικής Μεσογείου. Συνθέτοντας κι αναζητώντας τον δικό τους υβριδικό τρόπο με δυνατά, ηλεκτρικά vibes & grooves.

Σας περιμένουμε!