ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ του αείμηστου υπουργού Γεράσιμου Αρσένη που προκειται να θα στηθεί έξω απ’ τη Νομαρχία, θα είναι 5ο θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, το οποίο θα συνεδριάσει στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου σήμερα και ώρα 6.30 μ.μ.

Οπως είναι γνωστό, ο «Η» μετά από πληροφορίες που είχε για φιλοτέχνηση προτομής του Γεράσιμου Αρσένη, πρότεινε στις 7 Ιουνίου (αρ. φ. 6581) το στήσιμό της έξω από το Διοικητήριο, πρόταση που είχε ευμενή απήχηση στον κόσμο.

Ωστόσο στην πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σημερινή συνεδρίαση αναφέρεται ότι ο Δήμος προωρεί σε «χωροθέτηση τοποθέτησης αδριάντα του Γεράσιμου Αρσένη».

Ειδικότερα, στην ατζέντα του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρονται προς συζήτηση τα κάτωθη 33 θέματα:

 1. Εγκριση απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Ε.ΠΟΙ.ΖΩ) σχετικά με καθορισμό τμημάτων αιγιαλών-παραλιών Δήμου Κεφ/νιάς για παραχώρηση με δημοπρασία.

ΕΙΣ: Eντ/νος Δ.Σ κ. Ν. Παπαδάτος

 1. Εγκριση απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Ε.ΠΟΙ.ΖΩ) σχετικά με μόνιμη μετατόπιση των περιπτέρων της Κεντρικής Πλατείας Αργοστολίου και λήψη απόφασης για την διατήρηση η μη κενωθέντος περιπτέρου.

ΕΙΣ: Α/Δήμαρχος κ. Σ. Ματιάτος

 1. Επικαιροποίηση της υπ’ αριθμ. 335/2015 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Κεφ/νιάς για εφαρμογή κυκλοφοριακής ρύθμισης στην οδό Λιθοστρώτου 51 στο Αργοστόλι.

ΕΙΣ: Α/Δ κ. Σ. Ματιάτος

 1. Εγκριση των αριθμ. 42/2017 και 45/2017 αποφάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

ΕΙΣ: Α/Δ κ. Σ. Ματιάτος

 1. Εγκριση απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Ε.ΠΟΙ.ΖΩ) σχετικά με χωροθέτηση τοποθέτησης ανδριάντα αείμνηστου Γεράσιμου Αρσένη.

ΕΙΣ: Α/Δήμαρχος κ. Σ. Ματιάτος

 1. Μετονομασία οδού

ΕΙΣ: Πρόεδρος Δ.Σ κ. Σ.-Γ. Αλυσανδράτος

 1. Καθορισμός επιφάνειας για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην Κεντρική Πλατεία Βαλλιάνου στο Αργοστόλι.

ΕΙΣ: Α/Δ κ. Δ. Λυκούδης

 1. Kαθορισμός θέσεων στάθμευσης στην οδό Ρ. Βεργωτή στο Αργοστόλι

ΕΙΣ: Α/Δ κ. Δ. Λυκούδης

 1. Εγκριση 9ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος και αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικ. έτους 2017(αριθμ.135/2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής).

ΕΙΣ: Α/Δ κ. Σ. Γαρμπή

 1. Εγκριση εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην Πύλαρο.

ΕΙΣ: Α/Δ κ. Σ. Γαρμπή

 1. Εκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Α’ τριμήνου 2017(αρ. 89/2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής).

ΕΙΣ: Α/Δ κ. Σ. Γαρμπή

 1. Διάθεση Πιστώσεων

ΕΙΣ: Α/Δ κ. Σ. Γαρμπή

 1. Εγκριση για σύσταση δεσμευμένου λογαριασμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2016» και ειδικότερα για τον Άξονα Προτεραιότητας 3 «Συνεχιζόμενο Πρόγραμμα Απόκτησης Διατηρητέων Κτιρίων» και για τον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα».

ΕΙΣ: Α/Δ κ. Σ. Γαρμπή

 1. Σύσταση Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού Δήμου Κεφ/νιάς

ΕΙΣ: Πρόεδρος Δ.Σ κ. Σ.-Γ. Αλυσανδράτος

 1. Εγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (1ου Α.Π.Ε) του έργου «Διαμόρφωση Παραλιακής Ζώνης Γέφυρα-Λαχαναγορά» αναδόχου Γεώργιος Βαγγελάτος ΕΔΕ.

ΕΙΣ: Α/Δ κ. Δ. Λυκούδης

 1. Υλοποίηση Β’ φάσης του έργου «Υποστήριξη του Δήμου στην Προσυμβατική Διαδικασία Επιλογής ΣΔΙΤ για την « Κατασκευή και Λειτουργία χώρου εστίασης και εκδηλώσεων στο Δημοτικό Αλσύλιο Καλλιθέας Δ.Δ Λακύθρας, του Δήμου Λειβαθούς Ν. Κεφαλληνίας.

 

ΕΙΣ: Α/Δ κ. Δ. Λυκούδης

 1. Εγκριση 7ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αγροτική Οδοποιΐα στην πυρόπληκτη περιοχή Δ.Ε Ελειού-Πρόννων αναδόχου Γεώργιος Βαγγελάτος Ε.Δ.Ε.

ΕΙΣ: Α/Δ κ. Δ. Λυκούδης

 1. Εγκριση τροποποίησης μελετών των έργων :

α) ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ-ΟΔΟΣ Π.ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ

β) ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ σε σχέση με την λειτουργικότητα και το αισθητικό αποτέλεσμα των προς ολοκλήρωση έργων.

ΕΙΣ: Α/Δ κ. Δ. Λυκούδης

 1. Εγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου ανάθεσης του έργου με τίτλο: «Βελτίωση βατότητας δρόμου στην θέση ΜΙΛΙ οικισμού Ραζάτων».

ΕΙΣ: Α/Δ κ. Δ. Λυκούδης

 1. Εξέταση του θέματος της διάλυσης ή συνέχισης της σύμβασης της μελέτης: «Κτηματογράφηση, Πολεοδομική Μελέτη Επέκτασης-Αναθεώρησης και Πράξη Εφαρμογής του Οικισμού Πόρου, του Δ.Δ Πόρου του Δήμου Ελειού-Πρόννων Κεφ/νιάς καθώς και Διαμόρφωση των Κοινοχρήστων Χώρων του Οικισμού».

ΕΙΣ: Α/Δήμαρχος κ. Δ. Λυκούδης

 1. Επανορισμός μέλους στην Επιτροπή Οριστικής Παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση βατότητας οδοποιΐας Κατωγής».

ΕΙΣ: Α/Δ κ. Δ. Λυκούδης

 1. Εγκριση συμπλήρωσης τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης της Π.Ι.Ν-Π.Ε Κεφαλληνίας με τον Δήμο Κεφαλλονιάς και τον Αθλητικό Όμιλο Πρόννων, για την υλοποίηση του έργου: «Εκσυγχρονισμός, βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου Σκάλας της Δ.Ε Ελειού-Πρόννων, σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν. 4258/2014». (Αρ. 82-08/2017 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Ι.Ν), (Αρ. 62/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεφ/νιάς).

ΕΙΣ: Πρόεδρος ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ κ. Α. Κωνσταντάκης

 1. Εγκριση προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο: «Παραχώρηση χρήσης φορτηγών, μηχανημάτων και επιβατικών αυτοκινήτων βάσει του άρθρου 12 του Π.Δ 242/1996» μεταξύ των συμβαλλομένων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων-Π.Ε Κεφαλληνίας και Δήμου Κεφ/νιάς. (Αρ. 81-08/2017 απόφαση του Περ/κού Συμβουλίου της Π.Ι.Ν)

ΕΙΣ: Α/Δ κ. Σ. Ματιάτος

 1. Αύξηση ωραρίου εργασίας προσωπικού Ι.Δ.Α.Χ μερικής απασχόλησης.

ΕΙΣ: Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών

 1. Εγκριση της αριθμ. 41/2017 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Ε.ΠΟΙ.ΖΩ) σχετικά με κοπή δένδρων στην οδό Δελλαδέτσιμα στο Αργοστόλι.

ΕΙΣ: Α/Δ κ. Σ. Ματιάτος

 1. Εγκριση της αριθμ.44/2017 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Ε.ΠΟΙ.ΖΩ) σχετικά με κατασκευή ξύλινου πατώματος στο πεζοδρόμιο της οδού Ιθάκης 1 στο Αργοστόλι.

ΕΙΣ: Α/Δ κ. Σ. Ματιάτος

 1. Ετήσια Εκθεση Πεπραγμένων έτους 2016 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κεφ/νιάς (αριθμ 7/2017 απόφασης της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ).

ΕΙΣ: Α/Δήμαρχος κ. Σ. Ματιάτος

 1. Εγκριση των αριθμ.26/2017 και 27/2017 αποφάσεων της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ επί αιτήσεων εξαίρεσης από τον κανονισμό λειτουργίας περιπτέρων στον Πόρο.

ΕΙΣ: Α/Δήμαρχος κ. Σ. Ματιάτος

 1. Εγκριση της αριθμ.25/2017 απόφασης της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ για παραχώρηση χρήσης χώρου πώλησης κάρβουνου.

ΕΙΣ: Α/Δήμαρχος κ. Σ. Ματιάτος

 1. Δωρεάν διάθεση προϊόντων που προέρχονται από το ζωικό κεφάλαιο της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης του Δήμου Κεφ/νιάς.

ΕΙΣ: Α/Δήμαρχος κ. Γ. Κατσιβέλης

 1. Ορισμός Α/Δημάρχου σε Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εκτίμησης της μοναδιαίας αξίας των ζώων που οδηγούνται σε υποχρεωτική θανάτωση ή σφαγή.

ΕΙΣ: Α/Δήμαρχος κ. Γ.Κατσιβέλης

 1. Εγκριση συμμετοχής του Δήμου Κεφ/νιάς σε διεθνείς δραστηριότητες για τουριστική προβολή.

ΕΙΣ: Α/Δ κ. Ε. Κεκάτος

 1. Εγκριση απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Ε.ΠΟΙ.ΖΩ) σχετικά με τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Αργοστολίου Ο.Τ 185 Α.

ΕΙΣ: Α/Δήμαρχος κ. Σ. Ματιάτος

Ο πρόεδρος

ΣΤΑΥΡΟΣ- ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ

 

To πρωτοσέλιδο του «Η» της 7ης Ιουνίου, (αρ. φ. 6581) για το στήσιμο της προτομής του αείμνηστου υπουργού Γεράσιμου Αρσένη έξω από το Διοικητήριο