«Τέλος καλό, όλα καλά» για τον 45χρονο πολωνό τουρίστα που εγκλωβίστηκε σήμερα σε γκρεμό παρακείμενου βουνού της άσσου και τον απεγκλώβισε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που ήρθε από την Αθήνα.

Ο τουρίστας εγκλωβίστηκε στον γκρεμό του βουνού και στη συνέχεια  αφού σήμανε συναγερμός στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από σωστικά συνεργεία για τη διάσωση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τουρίστας έχασε τον προσανατολισμό του κατά τη διάρκεια πεζοπορίας και εγκλωβίστηκε σε κρημνώδεις πλαγιές του βουνού.

Αρχικά, ο τουρίστας επικοινώνησε μέσω του κινητού τηλεφώνου του με τους οικείους του και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και εθελοντές, αλλά λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν μπόρεσαν να τον πλησιάσουν. Ετσι κλήθηκε να συμμετάσχει στη διάσωσή και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο και τον «σήκωσε» από το βουνό με διασώστη.

Στην περιοχή είχε φθάσει και αναγνωριστικό ελικόπτερο, το οποίο όμως να μπορέσει να τον πλησιάσει.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο παρέλαβε τον τουρίστα και δύο πυροσβέστες που προσέτρεξαν για τη διάσωση του και τους μετέφερε στο αεροδρόμιο. Από κει ο Πολωνός τουρίστας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες.

Της επιχείρησης διάσωσης προΐστατο η Περιφερειακή Ενότητα, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα.

Το Πολεμικό Ναυτικό έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που καταγράφει τη δραματική διάσωση του Πολωνού ορειβάτη από την απόκρημνη πλαγιά της Άσσου.