Ομορφες στιγμές αλλά και μεγάλη συγκίνηση επικράτησαν χθες κατά τα επίσημα και ιστορικά εγκαίνια της Γέφυρας του Χάρακα, η οποία έγινε πραγματικότητα μετά από 19 χρόνια προσπαθειών και ύστερα από 3,5 χρόνια έργων, που στοίχησαν 7 εκατομμύρια Ευρώ.

Ενα μεγάλο έργο υποδομής, ένα έργο που θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της Κεφαλονιάς, παραδόθηκε επίσημα στην Κεφαλονιά και στους επισκέπτες της!

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος, παρουσία του γ.γ. του Υπουργείου Μεταφορών κ. Θάνου Βούρδα (ο οποίος εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Κυβέρνηση), του περιφερειάρχη κ. Θόδωρου Γαλιατσάτου, της βουλευτού κ. Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, των αντιπεριφερειαρχών Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα, Κερκύρας κ. Νικολέττας Πανδή, Λευκάδας κ. Θεόδωρου Χαλικιά, Ζακύνθου κ. Λευτέρη Νιοτόπουλου, Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρου Γαλιατσάτου και Βιομηχανίας, Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων κ. Σάκη Τσούκα, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστου Μωραϊτη, του δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση, του αντιδημάρχου κ. Βαγγέλη Κεκάτου, του επικεφαλής της Δημοτικής Αντιπολίτευσης κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, του Αστυνομικού Διεθυντή κ. Χρήστου Μαζαρακιώτη, της Λιμενάρχου κ. Παναγιώτας Κολοβού, του Διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Βασίλη Σολδάτου, του αναδόχου του έργου και κατασκευαστή κ. Γιάννη Μαρούλη, των τ. νομαρχών κ.κ. Διονύση Λευκαδίτη και Διονύση Γεωργάτου, των τ. αντινομαρχών κ.κ. Σπύρου Μοσχόπουλου και Σωτήρη Κουρή (και τ. αντιπεριφερειάρχης), του τ. προέδρου του Νομαρχιακου Συμβουλίου και αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΙΝ κ. Νίκου Βαλλιανάτου, του τ. δημάρχου Αργοστολίου και νυν περ. συμβούλου κ. Γιώργου Τσιλιμιδού, του τ. δημάρχου Πυλάρου και νυν προέδρου του Δημοτικου Συμβουλίου Κεφαλονιάς κ. Μάκη Αλυσανδράτου, υπαλλήλων των Τεχνικών Υπηρεσιών, τοπικών παραγόντων, πρώην πολιτικών και άλλων παραγόντων, αρκετών ιερέων και πλήθους κόσμου.

Χαιρετισμούς κατά την τελετή εγκαινίων έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης κ.Παναγής Δρακολούγκωνας, ο δήμαρχος κ Αλέξανδρος Παρίσης, η βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο γ.γ. Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Κατά την μιλία του ο κ. Γαλιατσάτος έκανε μία σύντομη αναφορά στο ιστορικό χρονικό του έργου, ο οποίος μνημόνευσε και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην 19χρονη πορεία του έργου, από την έμπνευσή του, το Νοέμβριο του 1989 επί Νομαρχίας Μάκη Μεταξά και αντινομαρχίας του ίδιου του περιφερεάρχη. Οπως τόνισε ο κ. Γαλιατσάτος, από το 1989 μέχρι και την χθεσινή “ηλιόλουστη, φωτεινή, γιορτινή ημέρα για την Κεφαλονιά και τους κατοίκους της, για όλο το Ιόνιο” των εγκανίων της Γέφυρας του Χάρακα, “χρειάσθηκαν να περάσουν 4 θητείες νομαρχών, 2 θητείες περιφερειαρχών και 7 κυβερνητικές θητείες”.

Mετά την κοπή της κορδέλας, ο περιφερειάρχης «έσπασε το ρόδι» για τα καλορίζικα του έργου!

Τα εγκαίνια έγιναν στα πλαίσια της εκδήλωσης «Europe in my Region» («Η Ευρώπη στην Περιοχή μου»), ενώ είχε στηθεί περίπτερο ενημέρωσης με ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά δώρα από την ΠΙΝ και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Ιονίων Νήσων.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Κιόσκια είχε στήσει και το PREMIER και οι παραβρεθέντες απόλαυσαν τα εδέσματα από τον πλούσιο μπουφέ.

Ο αστ. δ/ντής Χρ. Μαζαρακιώτης με την λιμενάρχη Παν. Κολοβού
Ασπασμός στον Μητροπολίτη κ. Δημήτριο
Ο περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος με τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Θ. Βούρδα
Γνήσιος, Μαρούλης και Κεκάτος
Ο περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος ενώ κόβει την κορδέλα