Νέος πονοκέφαλος για τη Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς δημιουργείται στο Γηροκομείο Αργοστολίου, μετά τις παραιτήσεις που έδωσαν ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κ. Τάσης Ζησιμάτος και η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σοφία Γαρμπή.

Χθες το απόγευμα και λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Μάκης Αποστολάτος είπε στον «Η» ότι στοχεύει να συγκροτήσει εκ νέου το Δ.Σ. του Γηροκομείου, τη στιγμή που υπό παραίτηση από το Δ.Σ. είναι και ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος μάλλον παραμένει στη Διοίκηση.

Στο μεταξύ, σε σχετική ερώτηση που έθεσε ο «Η» στον κ. Τάση Ζησιμάτο, μας απάντησε τα εξής:

«Πράγματι, παραιτήθηκα από αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Γηροκομείου, δεν επιθυμώ να κάνω κάνενα σχόλιο για τους λόγους της παραίτησής μου. Εξυπακούεται ότι εξακολουθώ να στηρίζω τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και να έχουμε αμοιβαίες σχέσεις εμπιστοσύνης».

Επίσης, σχετικά με την παραίτησή της από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Γηροκομείου, η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σοφία Γαρμπή δήλωσε στον «Η»:

«H παραίτησή μου από το Δ.Σ. του Γηροκομείου, έγινε λόγω επιβεβαρυμένου προγράμματος που έχω στις αρμοδιότητές μου ως μέλος της Δημοτικής Αρχής. Οπως ξέρετε, ειδικά ο τομέας των Οικονομικών που έχω αναλάβει, έχει μεγάλες απαιτήσεις και πολύ χρόνο. Και πάλι, στην περίπτωση που ο δήμαρχος μου ζητήσει να παραμείνω, εφ’ όσον δεν βρεθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης, ή υπάρξει πρόβλημα με την ποσόστωση, είμαι “ανοιχτή” να συζητήσω μαζί του, πάνω σε πλαίσιο που δεν θα με επιβαρύνει περισσότερο».

Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου, οι παραιτήσεις των μελών και η αντικατάστασή τους με νέα μέλη, επρόκειτο να συζητηθεί χθες βράδι στο Δημοτικό Συμβούλιο εντός ημερησίας διάταξης (αρ. θέματος 14), όμως, η μη εύρεση αντικαταστατών και το “ψήσιμο” εκ μέρους του δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση στα υπό παραίτηση μέλη να παραμείνουν, “τρενάρησε” την ανασύσταση του Δ.Σ. του Γηροκομείου για επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.