Τη μέχρι τώρα …«πεπατημένη» ακολούθησαν χθες οι δύο περιφερειάρχες Ρένα Δούρου και Θόδωρος Γαλιατσάτος, προβάλοντας τα γνωστά 4 έργα, που θα εκτελέστούν μέσω της επαταγής των 5.000.000 Ευρώ, ενώ τα Χωριά έμειναν τελείως στην άκρη, καθώς η επιταγή ήταν ακάλυπτη γι’ αυτά!

Την περιφερειάρχη Αττικής υποδέχθηκε χθες στο νησί μας ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος και επισκέφθηκαν τις πληγείσες, από τους σεισμούς του 2014, περιοχές της Παλικής.

Αρχικά οι δύο Περιφερειάρχες συνοδευόμενοι και από τη βουλευτή Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τους αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Αττικής Χρήστο Καραμάνο, Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα και Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής ΠΙΝ Σπύρο Γαλιατσάτο και το δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση επισκέφθηκαν το Σχολείο Αγίας Θέκλης και εν συνεχεία το ΕΠΑΛ όπου είδαν τις ζημιές από τους σεισμούς και διαπίστωσαν το μέγεθος των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν για να καταστούν λειτουργικά.

Στη συνέχεια στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο η κ Δούρου και ο κ. Γαλιατσάτος συνομίλησαν με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ενημερώθηκαν από μηχανικούς των Τ.Υ. της ΠΕ Κεφαλονιάς για τις διαδικασίες αποκατάστασης του κτιρίου.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επεσήμανε ότι “η διαπεριφερειακή συνεργασία και η αλληλεγγύη έχουν να κάνουν με την αποτελεσματική άσκηση διοίκησης – και με την ανάγκη φερεγγυότητας απέναντι στους πολίτες στους οποίους λογοδοτούμε και από τους οποίους κρινόμαστε».

«Ευχαριστούμε την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και όσες και όσους συνέβαλαν να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την απόδοση της δωρεάς των 5 εκ. ευρώ στην περιοχή της Παλικής. Είναι ευτυχής συγκυρία η υλοποίηση μιας εκφρασμένης με σαφήνεια βούλησης, απόδειξη ότι όταν δουλεύουμε αποτελεσματικά και γρήγορα μπορούμε να υλοποιήσουμε δράσεις αλληλεγγύης. Έχουμε ανάγκη η διαπεριφερειακή αλληλεγγύη να μην μείνει μόνο σε σ’ αυτό το επίπεδο αλλά να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την συνεργασία» δήλωσε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Το χθεσινό πάνελ με την κ. Ρ. Δούρου, τον περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο, τη βουλευτή Α. Θεοπεφτάτου, τον δήμαρχο Αλ. Παρίση και τον οικονομικό αντιπεριφερειάρχη Αττικής Χρ. Καραμάνο
Στο Ληξούρι ο Θόδωρος έκανε δώρο στην Ρένα το Φανάρι του Αργοστολίου!

Θόδωρος: Συν τα έργα ύδρευση Ληξουρίου και Αγία Μαρίνα Σουλλάρων


Η κ. Δούρου παρέδωσε την επιταγή των 5 εκ. ευρώ στον κ. Γαλιατσάτο με τα οποία θα χρηματοδοτηθούν τα έργα:

❶ Αποκατάσταση – βελτίωση Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου

❷ Κτίριο μηχανουργείου ΕΠΑΛ, προϋπολογισμού

❸ Αποκατάσταση, επισκευή και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων πόλης Ληξουρίου Παλικής

❹ Επισκευή αποκατάσταση σχολείου Αγίας Θέκλης Παλικής

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος ανακοίνωσε ακόμη δύο έργα για την περιοχή: την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ληξουρίου προϋπολογισμού 2,8 εκ. ευρώ και την στατική επισκευή και ανάδειξη του εκκλησιαστικού μνημείου Αγίας Μαρίνας Σουλλάρων, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.


Πήγε και Λευκάδα ο Θόδωρος


Σύσκεψη, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Λευκάδα, με αντικείμενο την πορεία κατασκευής ράμπας πρόσδεσης επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι της Βασιλικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θεόδωρος Χαλικιάς, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος, ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κατηφόρης, ο εκπρόσωπος της αναδόχου κοινοπραξίας και υπηρεσιακά στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Λευκάδας.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για την βέλτιστη λύση προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί το δυνατό συντομότερα και με το μικρότερο δυνατό κόστος και να μην τεθούν σε κίνδυνο οι διαδικασίες εκτέλεσης του τουριστικού αγκυροβολίου.

Συμφωνήθηκε η διεξαγωγή νέας σύσκεψης την ερχόμενη εβδομάδα για να επιλεγεί τελικά η μεθοδολογία του έργου της ράμπας πρόσδεσης.

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ταχεία ολοκλήρωση του έργου και επαναλαμβάνουμε ότι το λιμάνι της Βασιλικής πρέπει να καταστεί λειτουργικό για να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και η επικοινωνία Λευκάδας-Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Πρόκειται κατά τη γνώμη μας για ένα μεγάλο λιμενικό έργο που δίνει αναπτυξιακή πνοή στη Λευκάδα και συμβάλει εξαιρετικά στη συνοχή της Ιόνιας Περιφέρειας».