Εξαλλος είναι ο τ. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Τζωρτζάτος μετά την ολοκλήρωση της μελέτης για το έργο της “Αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό της 26ης Ιανουαρίου και 3ης Φεβρουαρίου 2014 στο Λιμάνι Αργοστολίου-Β’ Φάση”, από τη Γέφυρα μέχρι την προβλήτα των τοπικών φέρι, που δημοπράτησε το ΥΠΟΜΕΔΙ και έγινε αποδεκτή από το Λιμενικό Ταμείο.

– Εγώ τάλεγα και τα φώναζα, μας είπε ο κ. Τζωρτζάτος, αλλά κανείς δεν με άκουγε, δυστυχώς. Ορίστε τώρα, τι θα κάνουν;

H ουσία της υπόθεσης είναι τώρα ότι μετά την μελέτη του ΥΠΟΜΕΔΙ για το συγκεκριμένο έργο, από τη Γέφυρα μέχρι τα “ληξουριώτικα φέρι μποτ”, υπάρχει κίνδυνος ξηλώματος για το ήδη εκτελεσθέν πρόσφατα έργο της Παραλίας του Αργοστολίου, το οποίο κόστισε 500.000 Ευρώ.

Σύμφωνα με την μελέτη του ΥΠΟΜΕΔΙ, που συνέταξαν οι ECOS ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Α.Ε, ΤΕΑΜ Μ-Η, ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε., ΒΟΤΣΗΣ ΕΜΜ., ΤΖΑΚΟΣ ΑΠ., ΜΑΛΛΙΟΥ ΚΩΝ. για λογαριασμό του Υπουργείου, Δ/νση Λιμενικών Υποδομών, με ημερομηνία αναθεώρησης Νοέμβριος 2016, προβλέπονται έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς του 2014 στο λιμάνι Αργοστολίου και συγκεκριμένα από τη γέφυρα Δεβοσέτου μέχρι τη νέα ράμπα F/B Αργοστολίου-Ληξουρίου, συνολικού μήκους περίπου 1.100 μ.

Το έργο θα κοστίσει γύρω στα 5.000.000 ευρώ.

– Πρέπει να γκρεμιστούν όλα στο έργο της Παραλίας, λέει ο κ. Τζωρτζάτος, καθώς δεν υπήρξαν οι σωστές προδιαγραφές, για τις σπηλαιώσεις. Οπως είχα τονίσει κατ’ επανάληψιν, στο έργο έπρεπε να μπούνε “μπλόκια”, γιατί μ’ ένα σεισμό θα κομματιαστεί όλο το τσιμέντο. Εγώ είχα συνεχείς επαφές με τον γ.γ. του ΥΠΟΜΕΔΙ, τον κ. Δέδε και με άλλους κυβερνητικούς παράγοντες, αλλά και με τη βουλευτή συναντήθηκα τρεις φορές για να γίνει σωστό το έργο. Επίσης -πρέπει να τονίσουμε- ότι εφόσον το ΥΠΟΜΕΔΙ θα έφτιαχνε όλη την Παραλία, από τη Γέφυρα μέχρι την αποβάθρα των φέρι-μποτ, θα μπορούσαμε, τα λεφτά που χαλάσαμε στην Παραλία του Αργοστολίου, να τα χρησιμοποιήσουμε στην Παραλία του Λουρδά, η οποία έχει τα μαύρα της χάλια.

O Γ. Τζωρτζάτος
Το νέο έργο της Νέας Λαχαναγοράς που κινδυνεύει να να γρεμιστεί, με βάση το εληνικό μότο …«Ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει»…