Καλώστους, καλώστους… και ας ήτανε (είναι) εξαφανισμένοι!

Ο λόγος για τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ η οποία έβγαλε ανακοίνωση με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη της pεριφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στην Κεφαλονιά.

Θαυμάστε αντανακλαστικά:

Αποφασίσανε να βγάλουνε ανακοίνωση για την επίσκεψη της Δούρου στην Κεφαλονιά (20/7) …11 ημέρες μετά !

Αυτή είναι η δεύτερη ανακοίνωση στους …13 μήνες μετά την εκλογή τους (26/6/2016) με την πρώτη για την κατάσταση της υγείας στο Νομό να έχει βγει πριν …9½ μήνες (12/10/2016) !

Α! Όλο αυτό το διάστημα κάνανε και δύο πολιτικές συγκεντρώσεις. Η μία με τον Παύλο Γερουλάνο στις 23/3/2017 και η άλλη με την αρχηγό του κόμματος Φώφη Γεννηματά στις 29/5/20217 και αφού είχε προηγηθεί …φωτογράφηση της με τον αντιδήμαρχο Διονύση Λυκούδη.

Και επί της ουσίας της τελευταίας ανακοίνωσης… Η γαλατική ευγένεια φαίνεται πως μάρανε τους νεοΠΑΣΟΚους συνεταιράκια της ΝΔ και ήταν το κίνητρο για να βγάλουνε… την δεύτερη ανακοίνωσή τους, αφού απ’ότι λένε «Οι κανόνες πολιτικής δεοντολογίας επιτάσσουν, όταν κάτι καλό γίνεται σε έναν τόπο, να αναφέρεται και ποιοι άλλοι ήταν αυτοί που συνετέλεσαν σε αυτό»!

Ξεπετάνε λοιπόν την ουσία της περιβόητης δωρεάς των 5 εκατ. μ’ ένα «Ελπίζουμε τα χρήματα αυτά να πιάσουν τόπο σε σωστές δράσεις, μελέτες και έργα που έχει ανάγκη η Παλλική» και προσπερνάνε τα «Κόλπα με τα 5 εκατ. ευρώ» («Η» 19 και 20/7/2017), οπότε και τελικά εκτίθενται ανεπανόρθωτα, με το τίνος παιγνίδι παίζουν (οι εναπομείναντες) ΠΑΣΟΚοι.

Δεν ήξεραν, λοιπόν, δεν ρώταγαν οι …καραμήτροι της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ:

1ον) Τον ίδιο τον Γιάννη Σγουρό πρώην περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ στην Αττική που πρότεινε την δωρεά των 5 εκατ. ευρώ το 2014 αν τα λεφτά δόθηκαν μόνο για την Παλική ή για όλη την Κεφαλονιά; Αν δόθηκαν για πλατείες στο Ληξούρι και δύο σχολεία, τα οποία έτσι κι αλλιώς θα μπορούσαν να αποκατασταθούν από το ΕΣΠΑ και όχι για εκείνα τα χωριά που κινδυνεύουν 3 ½ χρόνια μετά με αποκλεισμό τους από τον υπόλοιπο κόσμο;

2ον) Τον Γιώργο Τσιλιμιδό περιφερειακό σύμβουλο και επικεφαλή της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια (μετά την προσχώρηση της Γκερέκου στη …ΝΔ), αν για τα πέντε έργα που έχουν επιλεγεί αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο και αν όχι αν βγήκε έστω μια ανακοίνωση – καταγγελία γιαυτή την πρωτοφανή ενέργεια αδιαφάνειας!

3ον) Τον Σπύρο Σαμούρη δημοτικό σύμβουλο και στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ, αν τα πέντε επιλεγμένα έργα τα πρότεινε το Δημοτικό Συμβούλιο και αν όχι αν βγήκε έστω μια ανακοίνωση – καταγγελία γι’ αυτή την πρωτοφανή ενέργεια «καπελώματος» του Δήμου από την Περιφέρεια αφού θα εκτελέσει τα 3 από τα 4 έργα που είναι δημοτικά …δίχως να ρωτηθεί το ΔΣ και το πιθανότερο (αφού σιωπούν ένοχα…) να έδωσε την συγκατάθεση του ο δήμαρχος άντε και ο Ανταυτού !

4ον) Τον Διονύση Μαρκάτο πρώην διοικητική του Μαντζαβινάτειου στο οποίο πάνε 1.650.000 ευρώ από τα 5 εκ. της δωρεάς για αποκατάσταση από τους σεισμούς και οποίος σε ανύποπτο χρόνο (μετά τους σεισμούς) είχε δημοσιοποιήσει ότι η μελέτη φτιάχτηκε …πριν τους σεισμούς !

Εκεί που έχει δίκιο η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ είναι στον επίλογο της ανακοίνωσης, αλλά κι εκεί …κατά το ήμισυ (πάντως ο σοφός λαός λέει …«η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ολόκληρο ψέμα»).

Ναι ευθύνεται η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όπως και η Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή που οι περισσότερες πληγές που άφησαν οι καταστροφικοί σεισμοί στον τόπο μας δεν έχουν επουλωθεί, αλλά η δικιά σας η Κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ δεν ευθύνεται καθόλου ή μήπως ο ανεκδιήγητος Χρυσοχοΐδης που έταξε ….λαγούς με πετραχήλια στους Κεφαλονίτες δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ;