Τις προάλλες με αφορμή τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με το Μύρτο αποκαλύψαμε την εμμονή που έχει «Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος» κ. Διονύσιος Λυκούδης (και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις έτσι υπογράφει …μεγαλοπρεπώς ο ίδιος και όχι όπως είναι το ορθόν «Αναπληρωτής Δημάρχου» και το έπρατταν και οι προκάτοχοί του). Με το έτσι θέλω και σε πείσμα της αλήθειας και των πραγματικών γεγονότων βλέπει …νυχτερίδες να φταίνε για όλα τα δεινά του Μύρτου!

Στόχος της προσπάθειας του «Αναπληρωτής Δήμαρχος» δεν είναι άλλος από το να περάσει αυτή η εμφανώς αναληθής θέση και ως επίσημη της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να μετατοπιστούν οι ευθύνες της για την υποβάθμιση και αυτής της παραλίας (μετά από αυτήν του Πλατύ Γιαλού) και τη μη αξιοποίηση του Μύρτου ως πλαζ πολυτελείας υψηλών προδιαγραφών, όπως του αξίζει από την εμβληματικότητα του για την Κεφαλονιά και την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης μάλιστα δείχνει ήδη να έχει υιοθετήσει την έωλη θεωρία Λυκούδη περί …νυχτερίδων που ευθύνεται για όλα τα δεινά του Μύρτου, γιαυτό και δανειστήκαμε την ιστορική ρήση του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή και αναρωτηθήκαμε για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Κεφαλονιάς: «Ποιος επιτέλους κυβερνάει αυτόν τον τόπο;», ή αν το θέλετε πιο λιανά… «Ποιος τελικά κυβερνάει αυτό το Δήμο;».

Οι καυτοί διάλογοι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στην υπόθεση του Μακρύ Γιαλού που δημοσίευσε ο «Η», ήλθαν να δώσουν την απάντηση στο ερώτημα…

Το εκπληκτικό είναι ότι η αποκάλυψη για τον πραγματικό Κυβερνήτη του Δήμου έγινε από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές: Τους κ.κ. Παρίση και Λυκούδη !

Θυμίζουμε λοιπόν το διάλογο:

Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Για όλα αυτά που λέτε κ. δήμαρχε που έγιναν και τις επαφές που είχατε δύο χρόνια τώρα που δίνει ο Δήμος αυτό τον αγώνα και είναι σε μία συνεννόηση με την ΕΤΑΔ, έγιναν προφορικά ή υπάρχουν γραπτά…»

Αλ. Παρίσης: «Τι γραπτά… Προφορικά γίνανε όλα. Άμα σου ζητάνε 60 χιλιάδες και 15% τι να γράψεις…»

Θ. Μιχαλάτος: «Υπάρχει αλληλογραφία;»

Αλ. Παρίσης: «ΟΧΙ»!

Διονύσης Λυκούδης: «Ένα λεπτό δήμαρχε. Ένα λεπτό. Επειδή είναι σημαντικό αυτό που λέει ο κ. Μιχαλάτος και μας εγκαλεί ότι δεν υπάρχει αλληλογραφία» Και στη συνέχεια «Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος» Διονύσιος Λυκούδης αναφέρει και μαζί καταθέτει στο προεδρείο, ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά …εφτά (7) έγγραφα προς την ΕΤΑΔ όλα υπογεγραμμένα …από τον ίδιο και όλα απ’ότι ο ίδιος ο δήμαρχος έδειξε ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ!!!

Τα έγγραφα σύμφωνα με τον κ. Λυκούδη (τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπογράφονται από τον ίδιο) στάλισαν στις εξής ημερομηνίες:

24/4/2016, 11/5/2016, 18/5/ 2016, 7/6/2016, 13/6/2016, 6/6/2017 και 25/7/2017.

Εφτά ολόκληρα έγγραφα στάλισαν από τον Δήμο σε κρατική υπηρεσία για ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που έχει χειριστεί στην εφτάχρονη θητεία του ο δήμαρχος και …δεν το γνωρίζει !

Κύριε Δήμαρχε!

Επανειλημμένα ο «Η» σας έχει εγκαλέσει ότι ΕΣΑΣ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΛΑΟΣ δήμαρχο και κανέναν άλλο, με αφορμή τις συχνές- συχνότατες απουσίες σας από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όμως τώρα τα πράγματα έφτασαν στο μη παρέκει.

Με δυό λόγια:

Πίσω από την πλάτη σας, την πλάτη του (ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ) σημάρχου, «Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος» ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΑΣ διαπραγματεύεται, ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙΤΕ ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, την κρισιμότερη υπόθεση της θητείας σας, την υπόθεση του Πλατύ Γιαλού!

Το ερώτημα απλό κ. δήμαρχε:

Γιατί 1½ χρόνο τώρα δεν σας έχει ενημερώσει ο κ. Λυκούδης γιαυτή την πλούσια αλληλογραφία του με τον αρμόδιο κρατικό φορέα;

Με τίνος την εξουσιοδότηση έκανε διαπραγματεύσεις ο κ. Λυκούδης;

Πάντως όχι του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου…

Και μην διαφεύγει της προσοχής σας ότι η ΕΤΑΔ σε ένα από τα μυστικά σε εσάς έγγραφα εκφράζει την απορία …πως κατάφερε η Δημοτική Αρχή να υποβαθμίσει τόσο πολύ τον Πλατύ Γιαλό (!), όταν σε όμορη παραλία υπάρχει και λειτουργεί παρόμοια επιχείρηση με υψηλές προδιαγραφές, κάτι που η Δημοτική Αρχή όπως λέει το έγγραφο, έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει πολύ καλά!

Αυτό το τελευταίο αν είναι βάσιμο αντιλαμβάνεστε αγαπητέ Δήμαρχε ότι «πάει αλλού την βαλίτσα»… και ενδεχομένως να βρεθείτε και σε πολύ δύσκολη θέση και όχι τίποτε άλλο, αλλά …δεν θα γνωρίζετε και το λόγο.

Τελικά, ο χειρισμός της υπόθεσης του Πλατύ Γιαλού όπως αποκαλύφθηκε από τους διαλόγους που είχατε στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Δύο επιλογές πλέον έχετε στα χέρια σας κ. Παρίση.

Η μία «να βάλετε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του» όπως λέει ο λαός και …βοά η Κεφαλονιά από άκρου εις άκρον.

Η άλλη …να παραιτηθείτε και να παραδώσετε τον Δήμο σε αυτούς που έτσι κι αλλιώς τον κυβερνούν.

Τρίτη επιλογή, όπως ας πούμε να κουκουλωθούν όλα, θα είναι καταστροφική για το Δήμο και οδυνηρή για σας προσωπικά.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα Κύριε Δήμαρχε!

Υ.Γ. Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν, όπως αναφέραμε, από την ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μιχαλάτου προς τον Δήμαρχο, αν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΤΑΔ «έγιναν προφορικά ή υπάρχουν γραπτά…». Μετά την αρνητική απάντηση του Δημάρχου επανήλθε ο κ. Μιχαλάτος ρωτώντας (προφανώς γιατί δεν πίστευε στα αυτιά του…) με μία σαφή ερώτηση που δεν επιδεχόταν παρερμηνεία «Υπάρχει αλληλογραφία;», για να εισπράξει ένα ξεκάθαρο «ΟΧΙ»!

Η απορία μας απλή: Ένα τόσο σημαντικό θέμα, ότι δηλαδή ο δήμαρχος έχει πλήρη άγνοια για το τι γίνεται στο Δήμο, πως δεν αναδείχτηκε από τον κ. Μιχαλάτο; Πως δεν έγινε σημαία της αντιπολιτευτικής του τακτικής;