Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι οι Δημαρχεύοντες και Ανταυτού φροντίζουν να εκθέτουν καθημερινά τον Γνήσιο και να θολώνουν το προφίλ του, δίδοντας μιά άσχημη εντύπωση στην κοινή γνώμη.

Και πρέπει να τονίσουμε ότι λάθος που επαναλαμβάνεται και μάλιστα τρεις φορές, δεν είναι λάθος, αλλά ανικανότητα ίσως και με ύπαρξη …δόλου!

Και εξηγούμαστε.

Σε νέο μεγάλο ατόπημα υπέπεσε ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, για τρίτη συνεχόμενη φορά στην διάρκεια της θητείας του, με την αδελφοποίηση του Δήμου Κεφαλονιάς, αυτή τη φορά με την πόλη Dobrish της Βουλγαρίας, για την οποία εκτός όλων των άλλων, αν δηλαδή ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, υπάρχει και ένα άλλο σοβαρό λάθος της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του δήμαρχου, που συναντήθηκε την περασμένη Δευτέρα 21/8 με τον δήμαρχο της βουλγάρικης πόλης συνοδευόμενος από τον αρμόδιο γι’ αυτά τα θέματα αντιδήμαρχο Βαγγέλη Κεκάτο.

Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της πόλης Dobrish μεταξύ των άλλων πόλεων που έχει αδελφοποιηθεί ο εν λόγω Δήμος είναι και η πόλις Kavadarci των Σκοπίων, που στην ίδια επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου αναφέρεται ότι ανήκει στην …MACEDONIA!

Δεν ξέρουμε πως προέκυψε αδελφή πόλη η Κεφαλονιά με το Dobrish και δεν έχει σημασία αυτή την στιγμή.

Όμως υπάρχει κάποιο κορυφαίο πολιτικό ζήτημα.

Ο κ. Κεκάτος, άριστος γνώστης της αγγλικής, δεν μπήκε στον κόπο να μπει στην ιστοσελίδα της εν λόγω πόλης και να δει «τι καπνό φουμάρουν» τα μελλοντικά αδέλφια μας; Ότι δηλαδή είναι αδελφοποιημένοι με μια πόλη της …MACEDONIA;

Από πότε κ. Παρίση και κ. Κεκάτε ένας δήμαρχος και ένας αντιδήμαρχος ασκούν εξωτερική πολιτική;

Από πότε η Τοπική Αυτοδιοίκηση καθορίζει εθνικές πολιτικές και αποδέχεται τα Σκόπια ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;

Και ύστερα στα καθ’ημάς:

Υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αδελφοποίηση με την πόλη Dobrish της Βουλγαρίας όπως κατηγορηματικά απαιτείται από το νόμο;                                                     Απ’ότι μπορέσαμε να μάθουμε …..ΟΧΙ !

Υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής του άρθ.4 παρ.2β του ν.3345/2005 όπως ρητά προσδιορίζεται στην εγκύκλιο 10 αρ. πρωτ. 11992/6-4-2015 του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκη για την επικείμενη αδελφοποίηση με την Βουλγαρική πόλη ;

Απ’ότι μπορέσαμε να μάθουμε …ΟΧΙ !

Γνωρίζετε κ. Παρίση (άραγε υπάρχει κάποιος από τους συνεργάτες σας που να σας προστατεύει αποτελεσματικά από νομικά και πολιτικά ολισθήματα που αποτελούν πλέον τον κανόνα στο Δήμο;) ότι σύμφωνα με το νόμο:

«Η μη λήψη της σχετικής σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής από τους δήμους, τις περιφέρειες και τα νομικά πρόσωπα αυτών συνεπάγεται, αφενός, την αδυναμία δικαιολόγησης των σχετικών δαπανών για την υλοποίηση δράσεων (π.χ. μετακινήσεις στο εξωτερικό, ανταλλαγές αποστολών), στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών τους, κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο από τις οικείες Υπηρεσίες Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και αφετέρου, τον πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών οργάνων τους»;

Αντιλαμβάνεστε κύριε Κεκάτε ότι φέρετε ακεραία την ευθύνη για τον πειθαρχικό έλεγχο που επικρέμεται πλέον πάνω από τον δήμαρχο και τις ενδεχόμενες συνέπειες ;

Τα έξοδα που κάνατε για να πάτε χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες στην Βουλγαρία ποιος θα τα πληρώσει κύριε Κεκάτε, αφού σύμφωνα με το νόμο υπάρχει πλέον «αδυναμία δικαιολόγησης τους» ;

Δεν θα σας πούμε τι θα έπρεπε ΗΔΗ να έχετε πράξει με το που αποκαλύφθηκε στο Δήμο το νέο μεγάλο σκάνδαλο με εθνικές διαστάσεις τούτη τη φορά… Πάρτε έστω και καθυστερημένα τις ευθύνες σας γιατί εκθέσατε ανεπανόρθωτα τον Δήμαρχο και τον Δήμο δίχως καμία δικαιολογία για τρίτη συνεχόμενη φορά για το ίδιο θέμα !

Το ποτήρι ξεχείλισε, δεν πάει άλλο!

Τι δικαιολογία άλλωστε να υπάρξει όταν άλλες δύο φορές στο παρελθόν (όχι μία, αλλά …δύο) έχουν ακυρωθεί ανάλογες υποθέσεις.

Γιαυτό και δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο κ. Παρίσης-για τον κ. Κεκάτο τα είπαμε τι έπρεπε ήδη να έχει πράξει…

Η πρώτη περίπτωση:

Με την 4/10-1-2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: ΒΙΡ5ΩΕ5-ΔΗΤ) ενέκρινε «την αδελφοποίηση του Δήμου μας με τον Μητροπολιτικό Δήμο του Λόπμπουρι της Ταϊλάνδης».

Με την 392/20-9-2012 απόφασή της η αρμόδια επιτροπή του νόμου 3345/05… απέρριψε την αδελφοποίηση!

Η δεύτερη περίπτωση:

Με την 256/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε η έγκριση «μετακίνησης του Δημάρχου ∆. Κεφαλονιάς και του Α/δημάρχου Δήμου Κεφαλονιάς στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Δήμο Σεργκέι Ποσάντ της Μόσχας στα πλαίσια εκδηλώσεων αδελφοποίησης με το Δήμο Κεφαλονιάς».

Ο τότε γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την 12216/1559/ 6-11-2012 απόφασή του (ΑΔΑ: Β4ΣΙΟΡ1Φ-438) ακύρωσε την απόφαση, γιατί «ο Δήμος Κεφαλονιάς προχώρησε αυθαίρετα σε αδελφοποίηση με το Δήμο Σεργκέι Ποσάντ της Μόσχας χωρίς να υποβάλλει αίτημα στην Επιτροπή του άρθρου 4 παρ. 2β του Ν.3345/2005 προκειμένου να αναζητήσει τη σύμφωνη γνώμη της για την επικείμενη αδελφοποίηση δοθέντος ότι η εν λόγω Επιτροπή ελέγχει τη συμβατότητα της δράσης των ΟΤΑ με τις εθνικές πολιτικές, την εθνική και κοινοτική νομοθεσία και σε σχέση με το εύρος των αρμοδιοτήτων τους».

Εκτός αυτών των κραυγαλέων και ακυρωθέντων αδελφοποιήσεων ο Δήμος Κεφαλονιάς εν χορδές και οργάνοις έχει ανακοινώσει δια του αρμοδίου αντιδημάρχου κυρίου Κεκάτου και τις εξής αδελφοποιήσεις, βεβαίως συνοδευόμενες από τα ανάλογα πολυδάπανα ταξίδια, που στην πορεία του χρόνου ξεχάστηκαν και έμειναν μόνο ως ανάμνηση των διθυραμβικών ανακοινώσεων του κυρίου Κεκάτου:

Από 5 έως και 8 Οκτωβρίου 2012 ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ. Ε. Κεκάτος μετέβη στο Arezzo της Ιταλίας προκειμένου να επιμεληθεί «της προεργασίας για την οριστικοποίηση των διαδικασιών Αδελφοποίησης του Δήμου Κεφαλονιάς με το Δήμο Arezzo – Toskani της Ιταλίας».

Από 2 έως 5 Απριλίου 2013 ο Α/Δήμαρχος κ. Ε. Κεκάτος, μετέβη με την Υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Συνεργασίας του Δήμου κ. Σ. Γαρμπή στην πόλη Heidelberg από την περιοχή Rhein – Neckar της Γερμανίας όπου συμμετείχαν σε Συσκέψεις Εργασίας με θέμα την Αδελφοποίηση των δύο περιοχών.

Κύριε Παρίση, ήλθε η ώρα «να σπάσεις αυγά» αν θέλεις έστω και καθυστερημένα να σώσεις την υστεροφημία σου!

Κάποιοι, και είναι τελικά αρκετοί …παίζουν μαζί σου!

Δεν σέβονται ότι είσαι εκλεγμένος Δήμαρχος, δύο φορές μάλιστα, και σε τελική ανάλυση δεν σέβονται τους Κεφαλονίτες και την Κεφαλονιά!

Δείξε πως εσύ είσαι ο δήμαρχος και στείλε τον κάθε ένα που αντλεί την παρουσία του από σένα και δεν το σέβεται …σπίτι του!

Κάντο το τώρα, χθες, γιατί αύριο θάναι αργά…

Για τον Παρίση, τον Δήμο, την Κεφαλονιά και τους Κεφαλονίτες!

Aλ. Παρίσης- Βαγγ. Κεκάτος