«Δεν υπάρχει θέμα “Μακεδονίας” (MACEDONIA) καθώς η πόλη Ντόμπριτς (Dobrich) της Βουλγαρίας με την οποία θα αδελφοποιηθεί η Κεφαλονιά έχει διαγράψει ριζικά τη λέξη αυτή από τα κιτάπια της».

Αυτό τόνισε χθες ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης σε τηλεφωνική επαφή που είχε με τον εκδότη της εφημερίδας μας κ. Χρήστο Παπαδάτο, προσθέτοντας ότι «αν υπήρχε θέμα “Μακεδονίας”, ούτε καλημέρα δεν θα τους λέγαμε».

Ο κ. δήμαρχος μας εξήγησε, (όπως έγραψε ο «Η» το Σάββατο-3ο μάτι, σελ. 2), ότι στόχος του Δήμου σε συνεργασία με το ΤΕΙ είναι -μέσω του θρησκευτικού τουρισμού- να έρχεται στην Κεφαλονιά ένα αεροπλάνο με 200 τουρίστες από την Βουλγαρία κάθε εβδομάδα και μέχρι τον Ιανουάριο του 2018.

Στο μεταξύ, σχετικά με το θέμα της Αδελφοποίησης Κεφαλονιάς-Ντόμπριτς, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος μας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

«Αγαπητή μου Εφημερίδα “Ημερήσιε”!

Είναι δυνατόν να κάνετε πρωτοσέλιδο τις αρλούμπες ενός ανώνυμου συνεργάτη σας με το ψευδώνυμο “Πολιτικός Αναλυτής”; Eλπίζω το σχόλιο μου-απάντηση νάναι το επόμενο πρωτοσέλιδό σας.

Ε. Κεκάτος

Α/δήμαρχος».

(Σ.Σ.: Τις δηλώσεις του κ. δήμαρχου θέσαμε υπ’ όψιν χθες στον Πολιτικό Αναλυτή, ο οποίος μας εξήγησε ότι για το θέμα Ντόμπριτς-MACEDONIA, η αναφορά έγινε με βάση την ιστοσελίδα της βουλγαρικής πόλης, η οποία αναφέρεται στη «MACEDONIA»).

Η ιστοσελίδα της βουλγαρικής πόλης Ντόμπριτς που αναφέρεται στη «Μακεδονία» (MACEDONIA)
O κ. Aλ. Παρίσης