Τον Αίνο ξανάβαλαν πάλι στο στόχο τους χθες οι εμπρηστές, βάζοντας φωτιές κοντά στις παρυφές του, ενώ στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός. 

Αργά το απόγευμα χθες, περίπου στις 7.20’, εκδηλώθηκαν δύο εστίες φωτιάς μεταξύ Βλαχάτων-Σιμωτάτων, στη θέση Ελασσιά, ακριβώς πάνω από τα καμμένα της μεγάλης φωτιάς του 15Αύγουστου.

Οι φωτιές, σύμφωνα με την εκτίμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν υψηλού κινδύνου, λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, της δυσκολίας του εδάφους, αλλά και το σημαντικότερο βρισκόταν πολύ κοντά στις παρυφές του Αίνου, όπως προαναφέραμε.

Αμεσα έφθασαν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και δυνάμεις των Εθελοντικών Ομάδων της Λειβαθούς και του Ελειού-Πρόννων και ξεκίνησαν την πυροσβέση και το “μάζεμα” των φωτιών. Λόγω της ώρας δυστυχώς δεν μπορούσαν να επέμβουν από αέρος τα PZL.

Η πυρόσβεση ήταν σε εξέλιξη και μετά την εκτύπωση του “Η”.

Στο μεταξύ με πολλαπλές εστίες εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα (2.15′ π.μ.) μεγάλη φωτιά στην περιοχή Βλαχάτων-Λουρδάτων, προς τη θάλασσα, προκαλώντας για άλλη μία φορά μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους, αλλά και στους τουρίστες που διαμένουν στα τουριστικά καταλύμματα της περιοχής.

Η φωτιά είχε μεγάλη ένταση λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, έφθασε στην κυριολεξία μέχρι τη θάλασσα στις περιοχές Κανάλι και Πατερίτσα και για άλλη μία φορά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν να δώσουν σε αντίξοες συνθήκες τη μάχη με τις φλόγες, αφού η φωτά ήταν πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Στην κατάσβεσή της όλη νύχτα επιχειρούσαν 7 οχήματα της Πυροσβεστικής με 13 άνδρες, δυνάμεις των Εθελοντικών Ομάδων Λειβαθούς και Βλαχάτων, μία υδροφόρα ΟΤΑ, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας από αέρα πραγματοποίησαν ρίψεις νερού τα 2 PZL από τις Μηνιές.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και επιτήρηση μέχρι και χθες το πρωί.

Μόλις όμως “δαμάσθηκε” η φωτιά στα Βλαχάτα-Λουρδάτα, και λίγο πριν το μεσημέρι χθες (11.48′ π.μ.) εκδηλώθηκε άλλη μία φωτιά στα Καλλιγάτα προς την Αβυθο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 8 άνδρες, η ΕΟΔ Μεταξάτων, 1 υδροφόρα ΟΤΑ και τα 2 PZL. Και αυτή η φωτιά τέθηκε από την Πυροσβεστική σε επιτήρηση.

Μέχρι αργά χθες το απόγευμα, η Πυροσβεστική δεν είχε κάνει καταγραφή των καμμμένων εκτάσεων, εφόσον οι χθεσινές φωτιές δεν είχαν κατασβεσθεί ολοκληρωτικά.

To συντονισμό της επιχείρησης όλων φωτιών είχε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Βασίλης Σολδάτος.

Δ.Δ.-

Οι εγληματίες εμπρηστές ξαναχτύπησαν πάλι με στόχο τον Αίνο και στην Πυροσβεστική ξανασήμανε συναγερμός
Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Βασίλης Σολδάτος