Ενάμισι χιλιόμετρο πρέπει να διανύσεις στην Παραλιακή του Ξυλόκαστρου, δίπλα σ’έναν «Πευκώνα», για να φτάσεις στο πολυσυζητημένο, πλέον, ξενοδοχείο «Σικυών Μπήτς» και στην ιστορική βίλα του ποιητή Αγγελου Σικελιανού. Στο συγκρότημα αυτό ο Δήμος Κεφαλονιάς μέσα σε «οσμή σκανδάλου» διεκδικεί το 83,23% που του άφησε στη διαθήκη του ο αείμνηστος Κεφαλονίτης εφοπλιστής Σπύρος Τυπάλδος.

Με το που πρωτομπαίνεις, στην είσοδο, πέφτεις κατ’ ευθείαν πάνω στην ιστορική βίλα, στην αυλή της οποίας βρίσκεται το άγαλμα του Σικελιανού, ενώ δίπλα είναι καλαίσθητοι κήποι και τα παρκινγκ αυτοκινήτων.

Κατεβαίνοντας προς τη θάλασσα, μέσα σ’ενα πολύ όμορφο τοπίο, που συνδυάζει την απλότητα με την πολυτέλεια, έρχεσαι σε καλύτερη επαφή με το ξενοδοχειακό συγκρότημα, που οι εγκαταστάσεις του φτάνουν μέχρι την θάλασσα.

Πανέμορφοι χώροι εστίασης και καφέ, πισίνα, σιντριβάνια και φυσικά ομπρέλες με απλές ξαπλώστρες, αλλά και απλώστρες πολυτελείας, ενώ μια παραλία γεμάτη πολύχρωμα βότσαλα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.


Ούτε λέξη για το Δήμο Κεφαλονιάς και τις μετοχές του Τυπάλδου


Στο κέντρο του Συγκροτήματος βρίσκεται ο χώρος υποδοχής του ξενοδοχείου, τον οποίο κοσμούν δύο μεγάλα πορτρέτα του Αγγελου Σικελιανού και της συζύγου του Εύας Πάλμερ και μία μικρή φωτογραφία του Σπυρογεράσιμου Τυπάλδου με τη σύζυγό του Σουζάνα, καθώς και το γραφείο του Λεωνίδα Τυπάλδου(Φωτό), ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης.

Στην σαλονάτη είσοδο μας καλοσωρίζει η υπεύθυνη υποδοχής, η οποία ενημερώνει το Λεωνίδα Τυπάλδο για την άφιξή μας.

Σε λίγο μας υποδέχεται στο γραφείο του ο Λεωνίδας Τυπάλδος, ο δικηγόρος με νεανική εμφάνιση και μούσι, όπως τον είχαμε δεί παλαιότερα σε μία ανάρτηση του Πρώτου Θέματος.

Μας κερνάει καφέ και ξεκινάμε τη συζήτηση, κατά την διάρκεια της οποίας μας δηλώνει ότι σε ό,τι έχει σχέση με την «Διαθήκη Τυπάλδου», τις μετοχές και την «αντιπαράθεση» που είναι σε εξέλιξη με το Δήμο Κεφαλονιάς, δεν θα μας κάνει καμία τοποθέτηση ή δήλωση, εφ’ όσον το θέμα θα συζητηθεί στα Δικαστήρια τις 21 του μηνός, στην οποία- όπως ανέφερε- θα τον εκπροσωπήσει ο δικηγόρος της Εταιρείας του Συγκροτήματος, ενώ δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα παραστεί και ο ίδιος.

Και ενώ αρνήθηκε να φωτογραφηθεί, εν τούτοις συμμετείχε στην ξενάγησή-περιήγησή μας στο χώρο του συγκροτήματος.

Ο «Η» δεν μπόρεσε να επισκεφθεί το εσωτερικό της βίλας Σικελιανού, διότι, όπως μας είπε ο Λεωνίδας Τυπάλδος, διαμένει σ’ αυτήν η μητέρα του.

Ο Λεωνίδας Τυπάλδος μας ενημέρωσε επίσης ότι έχει Κεφαλονίτικη καταγωγή από το Ληξούρι και έρχεται συχνά στην Κεφαλονιά.

Ο εκδότης μας στην είσοδο της βίλας Σικελιανού.
Η ιστορική βίλα Σικελιανού.
Η προτομή του Αγγελου Σικελιανού στην αυλή της βίλας
Το παγκάκι στο οποίο καθόταν ο ποιητής.

Αλλη μία άποψη του Συγκροτήματος
Οι εγκαταστάσεις του Συγκροτήματος στην παραλία.
Μιά άποψη του Συγκροτήματος.

Ο Σπυρογεράσιμος Τυπάλδος με τη σύζυγό του Σουζάνα.
Λεωνίδας Τυπάλδος