Μήνυση κατά του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση και του «διοικούντος το Δήμο καθ’ ομολογιάν του» Διονυσίου Λυκούδη κατέθεσε χθες ενώπιον του εισαγγελέως ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τζωρτζάτος, τ. πρόεδρος του λιμενικού Ταμείου, «για μεθοδευμένες πράξεις και παραλείψεις στο Κληροδότημα Τυπάλδου».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο κ. Τζωρτζάτος αναφέρονται τα εξής:

Σήμερα, στις 25 Σεπτεμβρίου 2017, κατέθεσα μήνυση ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κεφαλλονιάς κατά του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση και του “διοικούντος το Δήμο καθ’ ομολογίαν του”, Διονυσίου Λυκούδη, για τις μεθοδευμένες τους πράξεις και παραλείψεις στο κληροδότημα Τυπάλδου. Η μήνυση αυτή κατατέθηκε για λόγους δεοντολογικούς και αποτίει φόρο τιμής στο Σπυρογεράσιμο Τυπάλδο, η πραγματική βούληση του οποίου ήταν να τιμηθεί η Κεφαλλονιά μας με το 83, 28% (14.574 μετοχές σε σύνολο 17.500) του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου της Ανώνυμης Εταιρείας «SIKYON COAST HOTEL RESORT-ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ Α.Ε.» και όχι με το 25% του σημερινού μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Δήμαρχος είναι ευχαριστημένος με 1. 040. 583, 60 ευρώ, που αντιστοιχούν στο 25-26 % του σημερινού μετοχικού κεφαλαίου, όπως προτείνουν οι «συγγενείς» Τυπάλδου, χαρίζοντας τα 3. 300. 108 ευρώ από το σημερινό κεφάλαιο, που αντιστοιχούν στο 83, 28%, όπως ήταν και η επιθυμία του διαθέτη Σπυρογεράσιμου Τυπάλδου!

Ο αναπληρωτής Δημάρχου δε, ο Διονύσιος Λυκούδης, δήλωσε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Αυγούστου 2017, ότι “θα το χάσουμε τελείως “!!!

Γιώργος Τζωρτζατος

Ανεξάρτητος

δημοτικός σύμβουλος

  •  Τι λέει η Δημοτική Αρχή:

Δεν ασχολούμαστε με την «κωμωδία Τζωρτζάτος» -ο Δήμος έχει κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες για το «ξενοδοχείο Τυπάλδου», απαντά με χθεσινή του ανακοίνωση ο Δήμος Κεφαλονιάς στη μήνυση Τζωρτζάτου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς δεν ασχολείται με επιθεωρησιακού τύπου μηνύσεις και επικοινωνιακές αστειότητες όπως είναι η μήνυση που κατέθεσε, ο διαγραφείς από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής, δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τζωρτζάτος, ο οποίος περιφέρει παντού την πίκρα του για την αποπομπή του από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφ/νίας και Ιθάκης

Απλά υπενθυμίζουμε προς κάθε καλόπιστο δημότη ότι:

❶ Ο Δήμος Κεφαλλονιάς έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, πάντα σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/σου Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου, για την προστασία των συμφερόντων του στην υπόθεση του λεγόμενου «ξενοδοχείου Τυπάλδου (Σικυών μπητς)»

❷ Ο Δήμος Κεφαλλονιάς ουδέποτε παραιτήθηκε από οποιοδήποτε δικαίωμά του σε οποιοδήποτε επίπεδο αλλά διεκδικεί το σύνολο αυτών που όρισε ο διαθέτης, η εξειδίκευση των οποίων θα κριθεί από τα αρμόδια Δικαστήρια και Αρχές

❸ Τυχόν θέμα παραλείψεων ή μη νόμιμων ενεργειών αφορά μόνο στον πρώην Δήμο Παλικής, ο οποίος ως γνωστόν απέκρυψε το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο από το διάδοχό του Δήμο Κεφαλλονιάς και ουδόλως στο Δήμο Κεφαλλονιάς ο οποίος, όπως τονίσθηκε άνωθεν, μόλις ενημερώθηκε για το όλο ζήτημα έχει πράξει τα δέοντα πάντοτε υπό την καθοδήγηση του αρμόδιου προϊστάμενου φορέα της Πολιτείας.

Ο κ. Τζωρτζάτος όντας πολιτικά αργόσχολος και μη έχοντας κάτι σοβαρό να πράξει επιλέγει να δίδει κωμικές παραστάσεις προκειμένου να διασκεδάζει τους Κεφαλονίτες και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε περαιτέρω με τις αστειότητές του πλην φυσικά των όποιων δικαιωμάτων μας εις βάρος του για τα οποία φυσικά επιφυλασσόμεθα.

Από το Γραφείο

Επικοινωνίας

Γ. Τζωρτζάτος
Aλ. Παρίσης
O Δ. Λυκούδης