Ο «Σύλλογος Φίλων του Ασθενούς του Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου Μαντζαβινάτειο», έστειλε στον υπουργό Υγείας την ακόλουθη επιστολή:

Ληξούρι, 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Προς τον αξιότιμο

Κύριον Ανδρέα Ξανθό

Υπουργο Υγείας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ανανκοίνωση/διαμαρτυρία εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Φίλων του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου για τις μεθοδεύσεις σχετικά με το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ο Σύλλογος Φίλων του Μαντζαβινατειου Νοσοκομείου αισθάνεται την βαθύτατη υποχρέωση να ενημερώσει τον λαό της Παλικής για την δεινή θέση στην οποια βρισκεται [έχει οδηγηθεί] πλεον το Νοσοκομειο μας

Καμμία προσληψη γιατρών τα τελευταία δύο χρόνια δεν έγινε στο Νοσοκομείο. Αντιθέτως από τους υπάρχοντες γιατρούς άλλοι έφυγαν με πλήρη μετάθεση, και άλλοι εξ αυτών, πέραν των καθηκόντων τους στο Γ.Ν. Ληξουρίου, μετακινούνται και στο Αργοστόλι για να καλύψουν εκει ανάγκες. Από τους τρεις παθολόγους που διέθετε το Νοσοκομείο, ο ένας μετατέθηκε στο Αργοστόλι και από τους δύο εναπομένοντες, ο ένας εως τέλος του χρόνου συνταξιοδοτείται. Με έναν μόνο παθολόγο γιατρό η παθολογική κλινική δεν θα δύναται πλέον να εφημερεύει και ουσιαστικά οδηγείται σε κλείσιμο. Από τους δύο παιδιάτρους που διέθετε το Νοσοκομείο απέμεινε ένας. Ο χειρουργός που εργαζόταν μόνιμα στο Νοσοκομείο μας μετακινείται πλέον στο Αργοστόλι και επισκέπτεται το Ληξούρι μία φορά την εβδομάδα. Ενώ ο ένας εκ των δύο ακτινολόγων συνταξιοδοτείται χωρίς να είναι γνωστό εως σήμερα αν έχουν γινει οι απαιτούμενες ενέργειες για την αντικατάστασή του.

Με αυτά τα δεδομένα ο καθένας αντιλαμβάνεται πού οδηγείται το Νοσοκομείο μας. Με έναν μόνο παθολόγο γιατρό δεν θα υφίσταται πλέον παθολογική κλινική αλλά ούτε πλέον Νοσοκομείο παρά μόνο Κέντρο Υγείας. Γιαυτό ας σταματήσουν εδώ οι όποιες μεθοδεύσεις μετατροπής θέσεων παθολόγων γιατρών σε γιατρούς άλλης ειδικότητας

Πέραν των παραπάνω, με δύο μόνο διοικητικούς υπαλλήλους είναι αδυνατή η απρόσκοπτη διεξαγωγή των προμηθειών του Νοσοκομείου, ενώ οι ανάγκες τραπεζοκομικής εξυπηρετούνται πλέον με την αρωγή του Ιδρύματος Π. & Α. Μαντζαβινάτου. Δεν υπάρχει πλέον ούτε τραπεζοκόμος στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση αυτή στο νοσοκομείο δεν δύναται να συνεχιστεί. Οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι μεγάλες. Ουδεμία μεριμνα έως σήμερα έχει υπάρξει από το Υπουργείο Υγείας για όλη αυτή την κατάσταση. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Νομού ας πάψει επί τέλους να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα και ας αναλάβει τις ευθύνες της.

ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΥΡΙΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

Τέλος, καλούμε τα μέλη του ΔΣ του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Διονύσης Λιβιεράτος επί τέλους να συγκαλέσουν άμεσα ΔΣ για να ανανεωθεί ο προθεσμιακός λογαριασμός των χρημάτων. Επί δύο χρόνια σχεδόν έχουν χαθεί από τους τόκους περίπου 35.000 Ευρώ. Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων ακόμη δεν έχει ορίσει τον εκπρόσωπό της στο ΔΣ.

Καλούμε τον λαό της Παλικής και τους φορείς του τόπου μας σε πλήρη εγρήγορση. Μέσα στον Οκτώβρη ο Σύλλογος Φίλων, σε συνεργασία με όποιον άλλο φορέα επιθυμεί, θα πραγματοποιήσει ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ. ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Τη εντολή,

Γ. Χρηστοπουλος Γερουλάνος

Πρόεδρος

Κοινοποίηση προς

Βουλευτή Κεφαλληνίας

κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Διοικητή 6ης ΥΠΕ

Κον Θ. Γαλιατσάτο,

Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας,

κ. Π. Δρακουλόγκωνα

Δήμαρχο Κεφαλονιάς

κ. Αλ. Παρίση

Δ/τη Γ.Ν. Κεφαλληνίας,

κ. Βιβλάκη

Ιδρυμα Π. και Α. Μαντζαβινάτου

κ. Γερ. Αλιβιζάτο

ΜΜΕ

Ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός
Tο Mατζαβινάτειο Nοσοκομείο Ληξουρίου