«Είναι λάθος της Δημοτικής Αρχής η εμπλοκή της με το Επιμελητήριο», τόνισαν χθες ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέα Πνοή» Σταύρος Σπαθής και ο επικεφαλής της «Επιμελητηριακής Επανεκκίνησης» Ανδρέας Παντελειός, οι οποίοι παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας και επίσημα την κοινή τους κάθοδο στις εκλογές.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη ο Ανδρέας Παντελειός ανέφερε ότι «με τον Σταύρο Σπαθή μας συνδέει φιλά πολλών χρόνων και επαγγελματική συνεργασία, αλλά και συνεχής αγωνία για το μέλλον των επαγγελματιών του τόπου μας».

Και πρόσθεσε ο κ. Παντελειός:

«Εμεις έχουμε μιά διαφορετική αντίληψη από τη Δημοτική Αρχή που στηρίζει το αντίπαλο ψηφοδέλτιο (Σ.Σ.: Εννοεί το ψηφοδέλτιο του Σπ. Γασπαρινάτου). Αν όμως ο δικός μας Συνδυασμός επικρατήσει, εμείς θα επιδιώξουμε καλές σχέσεις με τη Δημοτική Αρχή, αλλά και με τους υπόλοιπους φορείς. Το Επιμελητήριο πρέπει να κρατηθεί μακριά από πολιτικές και από μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Σπαθής, ο οποίος τόνισε: «Θέλουμε να αναβαθμίσουμε το Επιμελητήριο, δίνοντάς του μια διαφορετική εικόνα. Η πόλωση δεν προέρχεται από το δικό μας ψηφοδέλτιο, αλλά από το αντίπαλο ψηφοδέλτιο. Είναι μεγάλο λάθος της Δημοτικής Αρχής να εμπλακεί στις εκλογές του Επιμελητηρίου και μάλιστα να έχει στήσει το στρατηγείο του κ. Γασπαρινάτου μέσα στο Δημαρχείο και να εκτοξεύει απειλές διά τηλεφώνου στους συνάδελφους επαγγελματίες. Καταδικάζουμε την εμπλοκή της Δημοτικής Αρχής, θα δώσουμε τον αγώνα για να βγούμε νικητές. Επιπλέον σε καμμία περίπτωση εμείς δεν βλέπουμε αντιπάλους, αλλά συναδέλφους».

Βασικές προτεραιότητες του Συνδυασμού είναι η προσωποποιημένη επικοινωνία και ενημέρωση του Επιμελητηρίου στα μέλη του, προώθηση των τοπικών προϊόντων, ανάδειξη της τοπικής κουζίνας, συμμετοχή σε αναπτυξιακά προγράμματα, παροχή νομικών συμβουλών, τραπεζικός δανεισμός και μεγάλη στήριξη του Τουρισμού με αναπαραστάσεις ιστορικών γεγονότων στα Κάστρα Αγίου Γεωργίου και Ασσου, αλλά και προώθηση εναλλακτικών μορφών Τουρισμού, όπως είναι ο θρησκευτικός, ο γαμήλιος, ο οινικός κ.ά.

Επιπλέον ο κ. Παντελειός ενημέρωσε ότι η συνδρομή που πληρώνουν οι Επαγγελματίες και Επιχειρήσεις στο Επιμελητήριο από το 2014 είναι η χαμηλότερη σε όλη την Ελλάδα. Οι ατομικές Επιχειρήσεις πληρώνουν ετησίως μόνο 10 Ευρώ, ενώ οι Εταιρικές Επιχειρήσεις 70 Ευρώ ετησίως. Ομοίως και στο ΓΕΜΗ, όπου οι ατομικές πληρώνουν 5-10 Ευρώ ετησίως και οι Εταιρικές Επιχειρήσεις 30 ευρώ ετησίως και σήμερα, ενώδεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου ανεξόφλητες συνδρομές. Στο Επιμελητήριο οι περισσότερες Επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες είναι ατομικές.

Μ.Κ.-

Ο Σταύρος Σπαθής μαζί με τον Ανδρέα Παντελειό, κατά την χθεσινή συνέντευξη τύπου.
Ο «Η» της περασμένης Παρασκευής 13/10