4.000Ε ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, η Οικονομική Επιτροπή για την μετεγκατάσταση τριων περιπτέρων

Τo ποσό των 4.000 Ευρώ ενέγκρινε, κατά πλειοψηφία, χθες το πρωϊ η Oικονομική Επιτροπή του Δήμου Κεφαλλονιάς, για το κόστος μετεγκατάστασης των τριών περιπτέρων στις νέες προσωρινές θέσεις, επί της οδού Ριζοσπαστών.

Η Oικονομική Επιτροπή συνεδρίασε κατεπειγόντως (στον «Κέφαλο») με μοναδικό θέμα τις «δαπάνες μετεγκατάστασης των περιπτέρων της Κεντρικής Πλατείας Αργοστολίου», προκειμένου να «διευκολυνθεί» το έργο της Ανάπλασης της Πλατείας Βαλλιάνου.

Θετικά ψήφισαν τα μέλη της Επιτροπής Σοφία Γαρμπή, Αλυσανδράτος Σταύρος Γεράσιμος, Ανουσάκης Νικόλαος, Λυκούδης Διονύσιος και Λυκούδης Ιωάννης.
Κατά τη συζήτηση ο κ. Νίκος Γκισγκίνης, ενώ συμφώνησε με την χρηματοδότηση των ιδιοκτητών των περιπτέρων στην Κεντρική Πλατεία του Αργοστολίου από το Δήμο, κατέθεσε δική του πρόταση, η οποία αναφέρει ότι «το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων Ευρώ και για τα τρία περίπτερα είναι πολύ λίγα, εφόσον μόνο η ΔΕΗ για την κάθε μετακίνηση κοστίζει πεντακόσια Ευρώ. Εμείς προτείνουμε η χρηματοδότηση να είναι τόση, ώστε να καλύπτει πλήρως τις δαπάνες μετακίνησης και των τριών περίπτερων».

Παρατηρήσεις
Τα τρία περίπτερα, δύο σε λειτουργία και ένα κλειστό, έχουν «μαντρωθεί» με τις λαμαρίνες εντός της Πλατείας και ενώ τα έργα είναι σε εξέλιξη, δεν λειτουργούν και οι δύο επιχειρηματίες που έχουν την εκμετάλλευσή τους και οι υπάλληλοι που εργάζονται σ’ αυτά, βρίσκονται σε απόγνωση, αφού πάνω από 20 ημέρες, έχουν μείνει χωρίς δουλειά!
Επιπλέον, αν τα 4.000 ευρώ που ενέγκρινε η Oικονομική Επιτροπή, δεν καλύπτουν OΛΑ τα έξοδα της μετεγκατάστασης των περιπτέρων, οι περιπτεράδες θα κληθούν να «χρηματοδοτήσουν» απ’ την τσέπη τους το όλο εγχείρημα, προκειμένου να ανοίξουν και να δουλέψουν.
Να σημειωθεί, ότι από προχθές το ίδιο πρόβλημα δημιουργήθηκε και στο περίπτερο της Γέφυρας του κ. Παναγή Πεφάνη, το οποίο είναι και ιδιοκτησία του ως ανάπηρος πολέμου. Το περίπτερο «μαντρώθηκε» δηλαδή, πίσω από τι λαμαρίνες που στήθηκαν για το έργο της ανάπλασης της Λαχαναγοράς. Το περίπτερο του κ. Πεφάνη δεν μετεγκαταστάθηκε στο απέναντι πεζοδρόμιο, που ήταν η ενδεδειγμένη και με λήψη απόφασης θέση από το Δήμο και Λιμενικό Ταμείο, επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, “θα ενοχλούσε” τους ιδιοκτήτες ακινήτων της θέσης.
Είχε γραφτεί το παραπάνω κείμενο, όταν επί του πιεστηρίου μάθαμε ότι το περίπτερο του κ. Πεφάνη θα πάει τελικά στη θέση που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά θα είναι πίσω από τις λαμαρίνες μέχρι και την προσεχή Τετάρτη, που θα ολοκληρωθεί η μετεγκατάστασή του.