Θρίλερ στο ΣΑΣ! Μετά από πολύωρη συζήτηση και με εντάσεις σε αρκετά «σημεία» κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, όλα τείνουν, -εκτός απροόπτου- στο ότι τελικά η Kefalonian Lines θα πάρει το «πράσινο φώς» για την δρομολόγηση πλοίου στην ιστορική γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα.

Οπως είναι γνωστό, η Kefalonian Lines από τις 18/10 έχει καταθέσει στο ΣΑΣ, αλλά και στον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, την πρόθεσή της να «ανοίξει» την γραμμή της Σάμης, με την προϋπόθεση η Ionian Group να συμφωνήσει τα δρομολόγια που εκτελεί από και προς την Κεφαλονιά, να έχουν δύο ώρες «απόσταση» από τα δικά της δρομολόγια, έτσι ώστε να αποκτήσει και η γραμμή της Σάμης «ενδιαφέρον».

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση, που δεν έλειψαν οι εντάσεις κυρίως από το «θεωρείο» των παρευρισκομένων, η Ionian Group κατέθεσε το πρόγραμμα των δρομολογίων της, όπως είχε δεσμευθεί, τα οποία είχαν χρονική διαφορά από της Kefalonian Lines δύο και κάποια πάνω από δύο ώρες.

Και κει που τα μέλη του ΣΑΣ χαιρέτισαν την συγκαταβατική και θετική θέση της Ζακυνθινής Εταιρείας και θεώρησαν ότι το θέμα έληξε, έγινε ξαφνικά μία «αναμπουμπούλα» από την μεριά του εκπροσώπου της Kefalonian Lines αντιδημάρχου Διονύση Λυκούδη και της ομάδας συνεργατών που τον συνόδευαν και είπαν στο ΣΑΣ, προς έκπληξη όλων, ότι η εταιρεία τους ζητάει και ένα δρομολόγιο από Ιθάκη για Πόρο και πρέπει η Ionian Group να ξαναπροσαρμόσει τα δρομολόγιά της.

Τα μέλη του ΣΑΣ όμως παρέμειναν στο αρχικό αίτημα του κ. Λυκούδη από 18/10, συμφώνησε με τα δρομολόγια που κατέθεσε η Ionian Group της οποίας επικρότησε την θετική της στάση στο θέμα και γνωμοδότησε θετικά για το «άνοιγμα» της γραμμής της Ιθάκης-Σάμης-Πάτρα, σύμφωνα με τα γραπτά αιτήματα και θέσεις των δύο εταιρειών.

Την θετική γνωμοδότηση, αμέσως μετέφεραν στον υπουργό κ. Κουρουμπλή, ο οποίος θα υπογράψει τελικά την απόφαση.

H Kefalonian Lines όμως, έθεσε θέμα αλλαγής χάραξης δρομολογίων και μετά από εντάσεις και διαπραγματεύεις με τον υπουργό, αποφασίστηκε σήμερα στις 3 μ.μ. να γίνει μία τελική συνάντηση, υπό τον κ. Κουρουμπλή, μεταξύ των εκπροσώπων των δύο εταιρειών, πριν μπεί η υπουργική υπογραφή στην τελική απόφαση.

Αν σήμερα ο υπουργός υπογράψει την θετική γνωμοδότηση του ΣΑΣ, τότε από 1ης Νοεμβρίου η ιστορική γραμμή της Σάμης θα επαναλειτουργήσει κανονικά κάθε μέρα και για 5 χρόνια, όπως είναι η δέσμευση της Kefalonian Lines.

Στο ΣΑΣ παραβρέθηκαν για να υποστηρίξουν το «άνοιγμα» της γραμμής η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, οι δήμαρχοι Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης και Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κεφαλονιάς Θόδωρος Φλωράτος, και Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης, ο αδελφός του αντιδημάρχου Διονύση Λυκούδη και πολιτευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Λυκούδης, καθώς και αρκετοί Κεφαλονίτες και Θιακοί.

Την Ionian Group εκπροσώπησε στο ΣΑΣ ένας από τους νομικούς της συμβούλους.

Το υπουργείο Ναυτιλίας που έγινε η συνεδρίαση του ΣΑΣ
Eνσταντανέ από τη χθεσινή συνεδρίαση
Eνσταντανέ από τη χθεσινή συνεδρίαση