Λευκός καπνός βγήκε πριν λίγο από το Υπουργείο Ναυτιλίας, αφού το ΣΑΣ αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα να επαναλειτουργήσει η ιστορική γραμμή της Σάμης από την Εταιρεία Kefalonian Lines, από την 1η Νοεμβρίου και για μια 5ετία.

Μετά από νέα μαραθώνια σύσκεψη, βρέθηκε η «χρυσή τομή» μεταξύ των εμπλεκόμενων Ναυτιλιακών Εταιρειών, Kefalonian Lines και Ionian Group. Η δεύτερη Εταιρεία αποδέχθηκε όλα τα αιτήματα της πρώτης κι έτσι δόθηκε το «πράσινο φως» για το νέο άνοιγμα της γραμμής.

Στη σημερινή συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και έγινε υπό τον «συντονισμό» του, παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας Διονύσης Καλαματιανός, οι εκπρόσωποι των Ναυτιλιακών Εταιρειών Διονύσης Λυκούδης-Σπυράγγελος Λυκούδης-Αλεξάνδρα Λυκούδη-Χαράλαμπος Λυκούδης-Γιώργος Βασιλαράς (Kefalonian Lines) και Γιάννης Πυλαρινός (Ionian Group), η βουλευτής του Νομού μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, οι δήμαρχοι Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης και Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, ο δ.σ. Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης κ.ά.

Μετά την θετική έκβαση που είχε η σημερινή σύσκεψη, αναμένεται και από τις δύο Ναυτιλιακές Εταιρείες τα καινούρια προγράμματα των δρομολογίων και από τα δύο λιμάνια μας, Πόρο (για Κυλλήνη) και Σάμη (για Πάτρα -Ιθάκη) που θα ισχύουν από την 1η του επόμενου μήνα.

 


Η Ionian Group έδωσε τη λύση στη γραμμή της Σάμης


 

Aπό την Ionian Group ανακοινώθηκαν χθες τα εξής:

Η Ionian group όπως κάθε φορά με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, συνέπεια και µε γνώμονα πάντα και μόνο τη βελτιστοποίηση των θαλάσσιων συγκοινωνιών για την μέγιστη εξυπηρέτηση των αγαπημένων μας νησιών Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο, έπραξε τα δέοντα, δίνοντας λύση χωρίς βερμπαλισμούς και θορύβους.

Συγκεκριμένα, κάνοντας µεγάλες υποχωρήσεις από το δικαίωµα της τακτική της δρομολόγησης άλλαξε όλα της τα δρομολόγια, ενάντια στα οικονομικά της συμφέροντα, προκειμένου να δώσει λύση στο πάγιο αίτημα του λαού της Ιθάκης και της Κεφαλονιάς.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των νησιών µας, έχουν το αλάθητο της κρίσης τους.

Τους κατοίκους αυτούς, εµπιστευόµαστε, να µας κρίνουν για την ειλικρίνεια των λόγων και την συνέπεια των πράξεών µας.

Για την Ionian Group,

Γραφείο Τύπου


15.30’ και 17.15’ τα δρομολόγια από τον Πόρο


Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής πρότεινε στη χθεσινή σέσκεψη τα δρομολόγια των δύο εταιρειών να τροποποιηθούν ως εξής:

Η ΙONIAN GROUP θα αναχωρεί στις 15.30’ από τον Πόρο Κεφαλονιάς και η KEFALONIAN LINES θα αναχωρεί από το ίδιο λιμάνι στις 17.15’.

Η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, καθώς και οι δήμαρχοι κ.κ. Αλέξανδρος Παρίσης και Διονύσης Στανίτσας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, τόσο για την πρωτοβουλία της ηγεσίας του Υπουργείου να συγκαλέσει την σύσκεψη όσο και για τις προσπάθειες που κατέβαλε για να επέλθει συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών.

Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών συνυπέγραψαν σχετικό πρακτικό αποδοχής των ανωτέρω τροποποιήσεων, προκειμένου να γίνει εφικτή η σύνδεση της Ιθάκης με την Σάμη και την Πάτρα.