Ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ της 31ης του περασμένου Αυγούστου κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο «Του …Αγίου ποτέ θα τελειώσει το Γηροκομείο Αργοστολίου, έτσι όπως πάμε!..».

Αφορμή για το άρθρο μας ήταν το 16ο θέμα της συνεδρίασης του Δ.Σ. την ίδια ημέρα (31/8): «Έγκριση παράτασης εργασιών για το έργο: «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ Β’ ΦΑΣΗ», αναδόχου Εταιρείας P&C DEVELOPMENT S.A με κωδικό Ο.Π.Σ. 5000113 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020».

Σύμφωνα με την εισήγηση του αναπληρωτή δημάρχου κ. Δ. Λυκούδη, ζητείτο «Η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο παράταση εργασιών για το εν’ θέματι έργο έως τις 26-10-2017», δηλαδή προχθές.

Στοιχειοθετημένα, όπως πάντα, μεταξύ των άλλων υποστηρίξαμε τότε ότι: «Υπάρχει μία γκρίζα σελίδα στην υπόθεση της ολοκλήρωσης του έργου ακόμη και σε δύο μήνες στις 26/10/2017 να έχουν ολοκληρωθεί και οι δύο φάσεις του νέου Γηροκομείου. Ο λόγος για τον εξοπλισμό του νέου κτιρίου».

Και αφού εκθέσαμε και με στοιχεία το ιστορικό του εξοπλισμού καταλήγαμε:

«Με απλά λόγια για να μετεγκατασταθεί το Γηροκομείο από τον Άγιο Ανδρέα που τώρα στεγάζεται δεν αρκεί να ολοκληρωθεί μέχρι τις 26 Οκτωβρίου η Β’ Φάση που σήμερα καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει αλλά πρέπει:

ΠΡΩΤΟΝ: Να ολοκληρωθεί και η Α’ Φάση που βολοδέρνει από το …2009 και

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ο εξοπλισμός του νέου Γηροκομείου συν το κόστος σύνδεσης με ΔΕΗ κ.λπ., να γίνει ο διαγωνισμός, να βγει ανάδοχος και να γίνει η προμήθεια και τέλος η εγκατάσταση…».

Για να κλείσει το άρθρο:

«Κύριε δήμαρχε, μήπως μπορείτε σήμερα (αν παρευρεθείτε και δεν έχετε όλως τυχαίως πάλι υποχρεώσεις στην Κέρκυρα ή την Αθήνα…) να δείξετε ότι ΕΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΕΥΕΤΕ και να πείτε την ΑΛΗΘΕΙΑ για το Γηροκομείο, γιατί έτσι που πάει θα τελειώσει του …Αγίου Ποτέ;».

Ο Δήμαρχος …δεν παρευρέθηκε στη συνεδρίαση και απάντηση δεν υπήρξε, αν και δεν χρειαζόταν να έχει παρευρεθεί για να ακουστεί η ΑΛΗΘΕΙΑ για το Γηροκομείο και βασικά …ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!!!

Τρεις μήνες μετά, όπως ΠΡΟΒΛΕΨαμε, ο αναπληρωτής του Δημάρχου Διονύσιος Λυκούδης για μια ακόμη φορά, αν δεν κοροϊδεψε το Δ.Σ. και τους πολίτες πως το Γηροκομείο (τουλάχιστον η Β’ Φάση) ολοκληρώνεται στις 26 Οκτωβρίου 2017, τουλάχιστον ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

Λοιπόν στις 26/10/2017, δηλαδή προχθές, το Γηροκομείο ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ!!!

Και έχουμε κάθε στοιχείο να πιστεύουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Γιατί, όπως τότε πριν τρεις μήνες, έτσι και τώρα …το Γηροκομείο χωρίς τον εξοπλισμό του ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ!!!

Και αυτό γιατί ο εξοπλισμός του Γηροκομείου κόστους 1.037.664,79 ευρώ (μαζί με τις συνδέσεις στα δίκτυα ΔΕΗ κ.λπ.) σύμφωνα με την 183/14-6-2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι και σήμερα …ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ!!!

Στις 26/10/2017 που έληξε ακόμη μία προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου, αποδειχθηκε ότι η Δημοτική Αρχή ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ την Διοίκηση του Γηροκομείου, τους εργαζόμενους, τους γερόντους και τις γερόντισσες, αλλά και όλους τους Κεφαλονίτες!!!

Και σαν να μην έφθανε ο μέχρι τώρα εμπαιγμός και η έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής να δώσει μια εξήγηση έστω που δεν τελειώνει το έργο, να ζητήσει μία συγνώμη, στο Δ.Σ. της ερχόμενης Δευτέρας 30/10/2017 ο κ. Λυκούδης εισηγείται το 28ο θέμα «Έγκριση 1ου Ανακαιφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών ΑΠΕ του έργου: «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ Β’ ΦΑΣΗ», Αναδόχου Εταιρίας P. & C. DEVE-LOPMENT S.A με κωδικό ΟΠΣ 5000113 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020».

Που σε απλά Ελληνικά σημαίνει ότι ο κύριος Ανταυτού «κάνει γαργάρα» την τελευταία υπόσχεση του (μία ακόμα) για ολοκλήρωση του έργου στις 26/10/2017 και ζητάει από το ΔΣ, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, την έγκριση του …1ου ΑΠΕ που σημαίνει …έχει ο Θεός για τον τελικό ΑΠΕ, μέχρι του …Αγίου ποτέ που θα ολοκληρωθεί το έργο!!!

Αυτή τη φορά πάντως δεν θα ζητήσουμε να μιλήσει η Δημοτική Αρχή η οποία έχει αποδεδειγμένα πλέον επιλέξει την ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ και την οδό του εμπαιγμού, αλλά θα ζητήσουμε να μιλήσει ο περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Τι γίνεται κ. Περιφερειάρχη με την 183/14-6-2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ζητείτο «Έγκριση υποβολής τροποποιητικής αίτησης χρηματοδότησης του έργου: «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ – Β’ ΦΑΣΗ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά», ΕΣΠΑ 2014-2020».

Προφανώς σας υπεβλήθει η αίτηση, γιατί λοιπόν 1 ½ χρόνο τώρα δεν έχετε υπογράψει την ένταξή της στο ΕΣΠΑ;

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2016 ο κ. Λυκούδης είχε δηλώσει ότι το Γηροκομείο θα είναι έτοιμο στις 31 Μαρτίου τρ. έτους…

Eργασίες στο Νέο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου που …δεν τελειώνει ποτέ!
O Δ. Λυκούδης
Ο «Η» της 26/8/2017, αρ.φ.6640.