Μεγάλη …«σφαγή» για τα (κατεστρεμένα ολοσχερώς) Σφαγεία της Κρανιάς, έγινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο απουσίαζε και πάλι ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, λόγω της συμμετοχής του στο Συμβούλιο Δημάρχων για τη συννένωση Πανεπιστημίου Ιονίου και ΤΕΙ.

Το θέμα των Σφαγείων έθεσε στο Δ.Σ. εκτός Ημερησίας Διάταξης ο ανεξάρτητος σύμβουλος Γιώργος Τζωρτζάτος, πλην όμως ο πρόεδρος Μάκης Αλυσανδράτος δεν δέχθηκε να συζητηθεί και έτσι αποχώρησαν η Παράταξη της «Ενωμένης Κεφαλονιάς» (Θεόφιλος Μιχαλάτος), η «Ενωμένη Τετράπολη» (Βασίλης Ρουχωτάς) και ο ανεξάρτητος δ.σ. Γιώργος Τζωρτζάτος.

Προηγουμένως ο πρόεδρος ενημέρωσε το Σώμα για μία επιστολή που έστειλε στο Δ.Σ. ο ανεξάρτητος σύμβουλος Γιώργος Τζωρτζάτος, σχετικά με τα Δημοτικά Σφαγεία.

Ο κ. Τζωρτζάτος στην επιστολή του ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις των Δημοτικών Σφαγείων έχουν λεηλατηθεί κατά κόρον, οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι βανδαλισμένες και υπό κατάρρευση, ενώ όλος ο τεχνικός και μηχανολογικός εξοπλισμός που είχε εγκαταστήσει ο Σύλλογος των Κρεοπωλών, έχει λεηλατηθεί και αφαιρεθεί από το κτίριο.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε ο κ. Τζωρτζάτος το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόσκληση των Κρεοπωλών, την προηγούμενη εβδομάδα πήγε ο ίδιος στα Σφαγεία, όπου προσήλθε και ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης και κατέγραψαν την καταστροφή που έχει υποστεί το Κτίριο και οι εγκαταστάσεις του. Φωτογραφίες για την κατάντια που υπάρχει σήμερα στα Σφαγεία, κατέθεσε ο κ. Τζωρτζάτος στο Προεδρείο.

Ο κ. Τζωρτζάτος ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της λεηλασίας και εγκατάλειψης των Δημοτικών Σφαγείων, για τα οποία ο Δήμος –όπως είπε- έπρεπε να είχε πάρει μέτρα για την διαφύλαξη της περιουσίας του, να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους για αυτή την κατάντια και ζήτησε να ενημερωθεί το Σώμα που βρίσκεται η διαδικασία απομάκρυνσης του καταυλισμού των Ρομά που έχει εγκατασταθεί στην περιοχή των Σφαγείων.

Για το θέμα των Σφαγείων, αλλά και για την διοικητική αποβολή των εγκατεστημένων Ρομά στο χώρο, που ήδη έχει αποφασισθεί από παλαιότερο Δ.Σ., ενημέρωσε ο αναπληρωτής δημάρχου Διονύσης Λυκούδης, ο οποίος είπε ότι λίαν συντόμως θα εφαρμοσθεί η διοικητική αποβολή που έχει ψηφισθεί από το Δ.Σ., ενώ σε προηγούμενη προσπάθεια που έκανε η Δημοτική Αρχή να «εκκενώσουν» το χώρο από τις 3-4 οικογένειες που βρίκονται εκεί, δυστυχώς δεν είχε θετική κατάληξη και εδόθη μία παράταση, προκειμένου να βρεθεί άλλος χώρος μετεγκατάστασής τους.

Το θέμα επέφερε μεγάλη ένταση στη συνεδρίαση, αφού ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μάκης Αλυσανδράτος δεν δέχθηκε το θέμα να τεθεί σε ψηφοφορία, ως εκτός Ημερησίας Διάταξης, για να ζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα η αντιπολίτευση σύσσωμη, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης (Ν. Γκισγκίνης-Γ. Κουρούκλης) να αποχωρίσουν και κατήγγειλαν τον πρόεδρο ότι παραβιάζει το Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και παραβαίνει το Νόμο.

Προηγουμένως, ο κ. Αλυσανδράτος, στην μεταξύ του αντιπαράθεση με τον κ. Τζωρτζάτο, επειδή ο δεύτερος επέμενε έντονα να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα των Σφαγείων, τον «απείλησε» κατ’ επανάλειψιν ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του στο Σώμα.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίστηκε και μετά την εκτύπωση του «Η».

Δ.Δ.-

(φωτό Άγγελος Μαρκέτος)

Ο δ.σ. Γ. Τζωρτζάτος μέσα στους καταστρεμένους ολοσχερώς χώρους των Σφαγείων.
Από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ.
O Δ. Λυκούδης

 


Τους έκραξε κι’εφυγε ο Άγγελος Μαρκέτος, γιατί καθυστερούσε η έναρξη του Δ.Σ.


Με αποχωρήσεις και εντάσεις ξεκίνησε …πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον «Κέφαλο», όταν ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Πλειοψηφίας Αγγελος Μαρκέτος, στις 6.30 μ.μ. περίπου διαμαρτυρήθηκε έντονα στον πρόεδρο του Σώματος Μάκη Αλυσανδράτο για την μη προσέλευση των δημοτικών συμβούλων στην αίθουσα.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρκέτος είπε:

«Κύριε πρόεδρε εγώ θα αποχωρήσω και θα με σημειώσεις παρόν. Γιατί εγώ έχω έρθει στην ώρα μου.Είμαι από τις έξι παρά πέντε εδώ! Είμαι 77 χρονών άνθρωπος και δεν δέχομαι τέτοια στραπάτσα από κανένανε. Είναι ντροπή για όλους! Αμα δεν μπορούνε να προσέλθουν στην ώρα τους να παραιτηθούνε. Αυτό ισχύει και για τους μεν και για τους δε. Εχω προβλήματα υγείας μου και πάλι ήμουν στην ώρα μου. Δεν μπορεί να έρχεται ο καθένας ό,τι ώρα του γουστάρει και να περιμένω εγώ εδώ πέρα».

Στη συνέχεια ο κ. Μαρκέτος, αφού ζήτησε να μετρηθεί ως «παρών», αποχώρησε και ο πρόεδρος του Σώματος προσπάθησε να κάνει έναρξη της συνεδρίασης, μετρώντας και ξαναμετρώντας τα …κουκιά (τους δ.σ. που είχαν προσέλθει), προκειμένου να διασφαλίσει την πλειοψηφία –χρειάζεται 21 συμβούλους-, κάτι που έγινε περίπου στις 7 μ.μ., μετά από μία ώρα από την επίσημη ώρα έναρξης!

Στη συνέχεια ο πρόεδρος είπε ότι στο εξής …θα σφίξει τα λουριά, ώστε οι συνεδριάσει να ξεκινάνε στην ώρα τους!