Την αεροπορική σύνδεση της Κεφαλονιάς με το Μόναχο, μέσω της εταιρείας Condor (θυγατρικής της Thomas Cook), από τον Απρίλιο του 2018, ανακοίνωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, από την έκθεση World Travel Market του Λονδίνου.

Oπώς εξήγησε στον «Η» ο κ. Γαλιατσάτος, η απόσταση Μηνιές-Μόναχο θα καλύπτεται σε 2,5 περίπου ώρες, ενώ η τιμή(με μέσο όρο-αλέ ρετούρ) θα είναι στα 132 ευρώ.

Επίσης ο κ. Γαλιατσάτος εξήγησε ότι η γραμμή Μηνιές-Μόναχο, καλύπτεται μετά από 15 χρόνια.

Εξ’ άλλου, με ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει τα εξής:

Μας επισκέφτηκε σήμερα στο Λονδίνο η κ. Veronika Bulowski, υπεύθυνη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων που έχει συνεργασία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τις Γερμανόφωνες Χώρες.

Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με τις δημοσιογραφικές αποστολές στα νησιά μας και τις παρεμβάσεις στο Γερμανόφωνο Tύπο. Άλλωστε το “εισπράττουμε” με τις πρόσθετες πτήσεις που συνεχώς δρομολογούνται από τις Χώρες Αυτές (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία) σε όλα τα νησιά.

Το μαντάτο της ημέρας: Μπήκε και τρίτη πτήση για την Κεφαλονιά από την Γερμανία. Από αρχές Απρίλη του 2018, θα έχουμε και Μόναχο – Κεφαλονιά με την Condor (θυγατρική της Thomas Cook)! Και έχουμε συνέχεια!

Παράλληλα και ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων Γεράσιμος Τιμοθεάτος αναφέρει:

Δεν αργήσαμε να επιβεβαιωθούμε. Στις 22/9 στο ΔΤ της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης είχαμε πει ότι η έναρξη πτήσεων από Φρανκφούρτη με την Ryanair, ήταν η αρχή. Νέα δρομολόγιο για το 2018 αυτή την φορά από την Condor με το Μόναχο. Η αρχή στις 28/4!