Εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τα Σχολεία θα γίνει -εκτός απροόπτου- το προσεχές Σάββατο το πρωϊ στο Δημοτικό Θέατρο, μετά από αίτημα 14 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Οπως μας είπε χθες βράδι ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μάκης Αλυσανδράτος, σύμφωνα με το νόμο, έκτακτο Δ.Σ. μπορεί να γίνει, αφού το αιτείται το 1/3 των μελών του Σώματος, δηλαδή 14 σύμβουλοι. Αναμένει ομως την εισήγηση του θέματος, ώστε να γίνει έγκαιρα η πρόσκληση.

Η αίτηση των 14 δ.σ. γίνεται μετά τις παλλινοδίες και τις καθυστερήσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Κεφαλονιάς, της βουλευτή Αφροδίτης Θεοπεφτάτου και μπροστά στον ορατό κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ για τα σχολεία της Κεφαλονιάς.

Οι 14 δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά», Τετράπολη», «ΦΙΚΟ», «Ριζοσπάστες Ξανά» και ο ανεξάρτητος δ.σ. Γιώργος Τζωρτζάτος, κατέθεσαν χθες αίτηση στον πρόεδρο του Δ.Σ. Γεράσιμο Αλυσσανδράτο για σύγκλιση Εκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο το πρωί 18 Νοεμβρίου.

Η αιτούμενη ημέρα είναι απολύτως σωστή προκειμένου να συμμετάσχουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους οι μαθητές, οι καθηγητές και οι γονείς. Το θέμα της έκτακτης συνεδρίασης προτείνεται να είναι η κατάσταση στη σχολική στέγη στην Α’βαθμια και Β’βαθμια Εκπαίδευση στην Κεφαλονιά, προοπτικές και χρονοδιάγραμμα ενεργειών.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μάκης Αλυσανδράτος