Την περασμένη Τετάρτη ρωτήσαμε τον Παύλο αν θα έλθει το Σαββατοκύριακο στην Κεφαλονιά και αυτός μας είπε ότι θα πάει στην Ιθάκη γιατί τον έχουν προσκαλέσει κάποιοι φίλοι του. Τον ενημερώσαμε ότι μάλλον θα έχει απαγορευτικό, αλλά αυτός μας είπε ότι θα βρει τρόπο να πάει. Εξ άλλου, όπως είπε, οι φίλοι πηγαίνουν στην Ιθάκη μέσα στην καρδιά του Χειμώνα που τα πράγματα είναι δύσκολα. Το Καλοκαίρι συνήθως πηγαίνουν οι τουρίστες.

Έτσι και εμείς Παρασκευή απόγευμα τον ακολουθήσαμε μέχρι την Σάμη, επιβιβαστήκαμε στο Ferry-boat και πήγαμε Πισαετό. Μαζί με τον Παύλο ήταν ο αχώριστος φίλος του ο Φουντωτός και η επί 30 χρόνια συνεργάτιδές του Ιουλία Χατζάκη και Κατερίνα Τερζοπούλου.

Πήγαμε με το Παύλο στο Περαχώρι, όπου συναντήσαμε κάποιο γνωστό του και εν συνεχεία ο Παύλος επισκέφτηκε το Δημαρχείο που είχε συνάντηση με τον δήμαρχο.

Πάντως, για αυτό που δεν είμαστε προετοιμασμένοι, ήταν η μεγάλη συνάντηση που του είχαν οργανώσει στο Χάνι στις 8.30 το βράδυ. Περισσότεροι από 40 παλιοί και νέοι φίλοι πήγαν να δουν ένα παλιό φίλο και κάποιοι άλλοι να τον γνωρίσουν, παρά το γεγονός ότι η βροχή δεν σταμάτησε ούτε ένα λεπτό.

Ο Παύλος μίλησε ελάχιστα και τόνισε το γεγονός ότι βρίσκεται εκεί ως φίλος και στέλεχος της ΝΔ και όχι ως υποψήφιος βουλευτής, αφού όπως ο ίδιος είπε, δεν του έχει δοθεί κανένα χρίσμα. Μετέφερε τα χαιρετίσματα του Γραμματέα του Οργανωτικού της ΝΔ κ. Στέλιου Κονταδάκη και τους ενημέρωσε για την αλλαγή του καταστατικού της ΝΔ σχετικά με την εκλογή των προέδρων στις ΝΟΔΕ. Πλέον, οι πρόεδροι θα εκλέγονται από την Βάση, ώστε να τυγχάνουν της λαϊκής αποδοχής και τους εξήγησε ότι τον τοπικό πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ιθάκης μπορεί να ορίσει μόνο η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ.

Αναφέρθηκε περιληπτικά στην οικονομική καταστροφή που έχει επιφέρει στην Χώρα η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εξήγησε γιατί η διακυβέρνηση της Χώρας από την φιλελεύθερη παράταξη της ΝΔ θα βάλει ξανά την χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης. Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2018, ώστε να εξαναγκαστει η ΝΔ να είναι αυτή που θα εφαρμόσει το επώδυνα μέτρα που η παρούσα κυβέρνηση έχει υπογράψει.

Ο Παύλος εκθείασε το έργο που παράγει η Δημοτική Αρχή και έπλεξε το εγκώμιο του δημάρχου, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από άλλη πολιτική παράταξη. Μεταξύ των παρεβρισκομένων διακρίναμε τους κ. Διονύση Στανίτσα δήμαρχο Ιθάκης και τους δημοτικούς συμβούλους κ. Λουκά Αναγνωστάτο, κ. Βερώνη Γεράσιμο, κ. Θανάση Λιβιτσάνη, κ. Βαπτιστή Κουβαρά. Επιπλέον, τον πρώην έπαρχο κ. ΓιάννηςΑδριανάτο, την πρώην αντιπεριφερειάρχη κ. Σμαράγδα Σαρδελή, τον πρώην πρόεδρος Τοπικής ΝΔ κ. Παύλο Βούλγαρη. Το παρόν έδωσαν πολύ καπετάνιοι, όπως οι κ.κ. Νίκος Μαρτάτος, Μάκης Βερώνης, Στάθης Βλασσόπουλος αλλά και η κ. Χριστίνα Κωστήρη, ο κ. Σπύρος Κανδηλιώτης, ο κ. Τάσος Γριμπαδιώτης, ο κ. Δημοσθένης Συρμής και πολύ άλλοι.

Το βράδυ καταλήξαμε στο υπέροχο ξενοδοχείο Familia της κ. Χριστίνας Κωστήρη, που εκεί πραγματικά νοιώσαμε τι θα πει Ιθακήσια Φιλοξενία.

Το πρόβλημα όμως ξεκίνησε την άλλη μέρα το πρωί όταν πήγαμε στον Πισαετό για να πάρουμε το Ferry-boat της επιστροφής, οπότε και πληροφορηθήκαμε ότι υπήρχε απαγορευτικό! Πάντως ο Παύλος βρήκε και εκεί τη λύση. Κάλεσε φίλο του, που έχει καΐκι στην Σάμη και ήλθε και μας πήρε. Το αυτοκίνητο μας το έστειλαν πίσω το βράδυ με το «Ιόνιο Πέλαγος»!

Ε.Σ.