Νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα (6μ.μ.) και πάλι για τα σχολεία. Αυτή τη φορά μετά από αίτημα 14 συμβούλων της αντιπολίτευσης. Όλες οι παρατάξεις συν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τζωρτζάτος, εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης, που τα δύο μέλη της ζήτησαν ξεχωριστά από τους 14 συνεδρίαση.

Εισηγητής ο πρώτος υπογράφων την αίτηση Βασίλης Ρουχωτάς.

Αν δεν μας απατά η μνήμη μας για πρώτη φορά στην 7χρονη θητεία του Αλέξανδρου Παρίση γίνεται ΔΣ με υπογραφές των μελών της αντιπολίτευσης. Κάτι σημαίνει σίγουρα κι αυτό…

Καταρχήν ελπίζουμε ότι τούτη τη φορά ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης θα σεβαστεί το ρόλο του και δεν θα αναγραφεί για άλλη μία φορά (την 10η εφέτος) στην απόφαση το επαίσχυντο και υποτιμητικό για τον τίτλο του Δημάρχου «Στην συνεδρίαση δεν παρευρέθηκε ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης αν και νόμιμα κλήθηκε».

Θα το επαναλάβουμε: Θα ήταν εντιμότερο να παραιτηθεί και να αναλάβει και τυπικά δήμαρχος ο Διονύσιος Λυκούδηςη ή ο Νίκος Ανουσάκης, αν θέλει να συνεχίσει ο άλλοτε Γνήσιος πολιτικός να μην σέβεται το ρόλο του!

Πάμε τώρα στα της συνεδρίασης.

Προχθές θέσαμε 5+1 ερωτήματα με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ την περασμένη Τρίτη με θέμα την ανάθεση στην εταιρεία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (ΚΤΥΠ Α.Ε.) την ανάθεση της υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση των σεισμόπληκτων σχολείων στο ΕΣΠΑ που λήγει την ερχόμενη Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

Οι λαλίστατοι κατά τα άλλα άρχοντες της Δημοτικής Αρχής φυσικά και δεν απάντησαν. Έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα όπως φάνηκε από τον καβγά που άνοιξε ο Λυκούδης με τον Θεόφιλο σχετικά με τις εκλογές στο Επιμελητήριο. Την μία οι παραλίες, την άλλη τα καράβια μας και τώρα οι εκλογές στο Επιμελητήριο, που να βρεθεί χρόνος να ασχοληθείς με τα προβλήματα του Δήμου και της Κεφαλονιάς;

Ο Παρίσης που θα μπορούσε και θα έπρεπε να ασχοληθεί συνήθως απουσιάζει, αλλά και εδώ όταν είναι τον έχουν κλεισμένο στη γυάλα.

Τα 5+1 λοιπόν ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και ζητούν απάντηση στη σημερινή συνεδρίαση.

Πέρα όμως από αυτά υπάρχει το αίτημα των μαθητών, των γονιών και των καθηγητών τους που προχθές κατέκλεισαν το Αργοστόλι και σήμερα το ίδιο, είναι βέβαιο, θα συμβεί και στην αίθουσα του «Κέφαλου».

Γραμμένο στα πανό τους αποτελεί γροθιά στη συνείδηση του καθενός και κυρίως των εχόντων την ευθύνη της Κεφαλονιάς.

«Όχι άλλος εμπαιγμός»!

«Όχι άλλος εμπαιγμός,» λοιπόν, και ψεύτικες υποσχέσεις.

Μετά από 4 χρόνια η Δημοτική Αρχή αναθέτει στο παραπέντε στην ΚτΥπ Α.Ε…. ό,τι έχει σχέση με τα σχολεία και θέλει να την πιστέψουν μαθητές, γονείς, καθηγητές!!!

Έτσι για την ιστορία σύμφωνα με την 326/2017 απόφαση του ΔΣ ανατέθηκε στην ΚτΥπ Α.Ε. ολόκληρο το πακέτο για τα διδακτήρια:

  • 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου
  • Γυμνάσιο – Λύκειο Ληξουρίου
  • 2ο Δημοτικό Ληξουρίου
  • 2ο και 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου
  • Νηπιαγωγείο Λακύθρας

«Όχι άλλος εμπαιγμός», γιατί και τώρα ακόμη η Δημοτική Αρχή δείχνει να εμπαίζει την μαθητική κοινότητα.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με την πρόσκληση του ΕΣΠΑ που προχθές ο «Η» δημοσίευσε υπάρχει η δέσμευση ότι:

«Οι προτεινόμενες για χρηματοδότηση πράξεις θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στη σχετική χαρτογράφηση αναγκών και προτεραιοτήτων που συνέταξε η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και η οποία επισυνάπτεται στην παρούσα Πρόσκληση».

Και «η χαρτογράφηση» χαρακτηρίζει μόνο ένα από τα πέντε διδακτήρια της απόφασης του ΔΣ ως …«έργο άμεσης προτεραιότητας».

Τα υπόλοιπα;

Συγκεκριμένα και ανεξάρτητα από το τι λέει η Δημοτική Αρχεία για τα συγκεκριμένα πέντε διδακτήρια «η χαρτογράφηση» της ΠΙΝ προβλέπει:

  •  4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου «ανάγκη προκάτ αίθουσας διδασκαλίας» καταρχήν για την «βελτίωση ελκυστικότητας υποδομής» (!) και στη συνέχεια «ανέγερση υποδομής» επειδή χαρακτηρίζεται «ακατάλληλο λόγω σεισμών». Παρ’όλα αυτά δεν χαρακτηρίζεται «έργο άμεσης προτεραιότητας» και δεν είναι στις προτεραιότητες χρηματοδότησης !
  •  Γυμνάσιο – Λύκειο Ληξουρίου «Αναβάθμιση/βελτίωση υπάρχουσας υποδομής» λόγω «παλαιότητας» του κτιρίου
  •  2ο Δημοτικό Ληξουρίου, προβλέπεται «ανέγερση υποδομής», χαρακτηρίζεται «ακατάλληλο λόγω σεισμών» και «έργο άμεσης προτεραιότητας». Είναι το μοναδικό διδακτήριο που μπορεί να θεωρηθεί ως «σιγουράντζα» για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
  •  2ο και 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου. Για το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου: Παρ’ότι στεγάζεται σε προκάτ αίθουσες προτείνεται «Επέκταση/Προσθήκη υπάρχουσας υποδομής με την …προσθήκη προκάτ αίθουσας πολλαπλών χρήσεων εκδηλώσεων» και ως αιτιολογία δεν αναφέρεται ότι το κτίριο είναι σεισμόπληκτο αλλά …«Βελτίωση ελκυστικότητας υποδομής» και «Αποσυμφόρηση μαθητικού πληθυσμού/βελτίωση συνθηκών μάθησης». Με αυτά φυσικά και δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες!!!

Το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου …ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ στην «χαρτογράφηση».

  •  Νηπιαγωγείο Λακύθρας, προβλέπεται ναι μεν «ανέγερση υποδομής» και χαρακτηρίζεται «ακατάλληλο λόγω σεισμών», αλλά …δεν θεωρείται «έργο άμεσης προτεραιότητας» οπότε και είναι επισφαλής η ένταξή του στο ΕΣΠΑ.

Και βέβαια ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ γίνεται με την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος για το ΓΕΛ Ληξουρίου που είναι το πρώτο αίτημα της Ληξουριώτικης μαθητικής κοινότητας και μία από τις τρεις διεκδικήσεις που είχε το προχθεσινό μαθητικό συλλαλητήριο στο Αργοστόλι.

Η Δημοτική Αρχή …το τάζει δίνοντας και το οικόπεδο στον Άγιο Αντώνιο, αλλά άλλαι αι βουλαί του Θόδωρου και του ΕΣΠΑ.

Στην «χαρτογράφηση» λοιπόν και δίχως πολλά λόγια «κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος για το ΓΕΛ Ληξουρίου» …γιοκ!!!

Εκτός και αν βάλει το χέρι του έστω και εκ των υστέρων …ο Θόδωρος και μαζί ο Γιούνκερ !!!