5 Ιουλίου 2016. Πρωτοσέλιδο του ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ: «ΓΝΗΣΙΕ πρόσεξε μη βγεις …σκάρτος! ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ. ΑΠΕΙΛΕΙΣ (και καλά κάνεις) ότι …θα χυθεί αίμα για τον Πλατύ Γιαλό, τη στιγμή που ο Δήμος ξεπούλησε το θέμα της Γέφυρας, για το οποίο δεν έχυσες ποτέ …ένα δάκρυ!».

Εν ολίγοις ο πάλαι ποτέ Γνήσιος πρωτοεμφανίστηκε ως «τζάμπα μάγκας» για την περιβόητη μονοδρόμηση της Γέφυρας που υποσχόταν και για την μη εφαρμογή της όμως «δεν έχυσε ποτέ …ένα δάκρυ!»

Και όπως πολύ σωστά έγραψε πρόσφατα ο εκδότης-διευθυντής του ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ Χρήστος Παπαδάτος απευθυνόμενος στον Παρίση (μαζί και στον Θόδωρο Γαλιατσάτο) «ΚΑΙ τους δυό σας, Θόδωρε και Γνήσιε, μην ξεχνάτε ότι σας περιμένει πάντα η Ιστορία «στη γωνία». Γιατί βαρύνεστε με το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε ποτέ σε βάρος του τόπου, το κλείσιμο της Γέφυρας. Είστε σε υψηλές θέσεις σήμερα και στο θέμα αυτό βρεθήκατε άκρως ασυνεπείς».

«Τζάμπα μάγκας» λοιπόν ο Παρίσης στο θέμα της Γέφυρας και «τζάμπα μάγκας» αποδείχθηκε και για τον Πλατύ Γιαλό, αλλά με τα λεφτά όλων εμάς!

Και αποδείχθηκε «τζάμπα μάγκας» στο θέμα του Πλατύ Γιαλού, αφού όχι μόνο δεν έβγαλε άχνα στις 31 του περασμένου Ιουλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν η «ΕΤΑΔ» και συγνώμη για την έκφραση …«πήρε τα σώβρακα» του Δήμου, αλλά υποχρέωσε και όλους εμάς τους παλαβιαρέους που πιστέψαμε στην Γνησιότητα των λόγων και των υποσχέσεων του, να πληρώνουμε μέσω του Δήμου ετήσιο μίσθωμα 25.000 ευρώ (!) συν το 20% των εσόδων συν, συν και ….συν το 50% του ετήσιου ανταλλάγματος δηλαδή 12.500 ευρώ για …τις μαγκιές το 2016!!!

Και όλα αυτά …για να μην δουλεύει ο Πλατύς Γιαλός! Ούτε εφέτος, ούτε και πέρυσι ο Πλατύς Γιαλός δεν δούλεψε ίσως για να δουλέψουν κάποιοι άλλοι γείτονες !

«Τζάμπα μάγκας» λοιπόν ο Κύριος Παρίσης αλλά …με τα λεφτά αλλουνώνε και επί του προκειμένου με τα λεφτά των Κεφαλονιτών!

Εδώ είναι που κολλάει κουτί η λαϊκή θυμοσοφία σε αυτές τις περιπτώσεις: «Σιγά τα αίματα, ρε μεγάλε» ή στα καθ’ ημάς… «Σιγά τα αίματα, ρε Γνήσιε»!

Και τώρα …τρίτη και φαρμακερή «τζάμπα μαγκιά».

Δεν έβαλε μυαλό δυστυχώς ο Παρίσης με τις «μαγκιές» του που τελικά μόνο «τζάμπα» δεν αποδείχθηκαν, αφού όλοι εμείς τις πληρώνουμε, αλλά συνεχίζει το ίδιο τροπάρι…

«Ανοίγουμε πόλεμο γιατί δεν θα ανεχθούμε καμία υποβάθμιση του ΤΕΙ» δηλώνει σε μία ακόμα έξαρση επαναστατικότητας την περασμένη Κυριακή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Και «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις» …την έκανε αλά γαλλικά και ούτε που εμφανίστηκε στο Συνέδριο που ήταν όλη η Κυβέρνηση μαζεμένη με πρώτους τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Κωνσταντίνο Γαβρόγλου!

Και να φανταστείτε ότι …άφησε στα κρύα του λουτρού τον Θόδωρα να ανοίξει μόνος του το Συνέδριο αν και ήταν γραμμένος στο επίσημο πρόγραμμα! Τέτοια ασυνέπεια!

Αφησε στο πόδι του ως πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ (Περιφερειακή Επιτροπή Δήμων Ιονίων Νήσων) την αντιπρόεδρο του Κερκυραία Μερόπη Υδραίου για …να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Κεφαλονιάς και του Ληξουριού για το ΤΕΙ και να πει τα εξής …αγωνιστικά: «Η κατάργηση τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά, ενώ θα έπρεπε, εφόσον αποδειχθεί ότι τα τμήματα αυτά δεν είναι βιώσιμα να μιλάμε για να αναβάθμιση και υποκατάστασή τους από άλλα τμήματα που θα είναι βιώσιμα, συνδέοντας τα με την τοπική οικονομία και πραγματικότητα».

Ναι! Ετσι ακριβώς ο Αλέξανδρος Παρίσης εννοεί όταν λέει ότι «ανοίγουμε πόλεμο γιατί δεν θα ανεχθούμε καμία υποβάθμιση του ΤΕΙ»! Να εξουσιοδοτεί …μια Κερκυραία να λέει «άρες-μάρες κουκουνάρες» για το καυτό θέμα του ΤΕΙ και τα συμφέροντα της …Κεφαλονιάς. Βρε Αλέξανδρε, δεν έβαζες καλύτερα τον Σάββα που είναι και σύμβουλός σου στην ΠΕΔΙΝ να τα πει; Τι τον έχεις και τον πληρώνεις;

Αντί, λοιπόν, ο Παρίσης να πάρει μαζί του όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, δικούς του και αντιπολίτευσης, με πρώτο και καλύτερο τον αντ’ αυτού του Λυκούδη (με την ευκαιρία και μιας και τον αναφέραμε …κι’ αυτός έχει εξαφανιστεί αυτό τον καιρό με το ΤΕΙ και να φανταστείτε …Ληξουριώτης!) και να πάει στην Κέρκυρα να δείξει πως όταν λέει «ανοίγουμε πόλεμο» όχι μόνο το λέει αλλά και το εννοεί, προτίμησε …να βγάλει έναν …«δεκάρικο» στο Ληξούρι και να στείλει «στο πόδι» του να διεκδικήσει τα συμφέροντα της Κεφαλονιάς …μια Κερκυραία!!!

Βέβαια το πόσο πιστεύει ο ίδιος τα όσα λέει δεν φαίνεται μόνο από τις «τζάμπα μαγκιές» που τον απομυθοποιούν στα μάτια του κόσμου, αλλά λίγη ώρα μετά τις …πολεμικές ιαχές στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Κυριακής σε μια αποστροφή του λόγου του ανέφερε ότι …«σε ένα χρόνο θα κλείσουν όλα τα ΤΕΙ της χώρας»!!!

Ετσι, ακόμα και να μην αποδώσει η κρίσιμη συνάντηση των καθηγητάδων που ανατέθηκε πλέον από τον υπουργό η υπόθεση του Τμήματος Τεχνολογίας Ηχου και Μουσικών Οργάνων του Ληξουρίου και να αναβαθμιστεί σε Πανεπιστημιακό, σύμφωνα με το plane B του υπουργού όπως το διατύπωσε στην Κέρκυρα …«μένουμε στα ίδια», αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Παρίση …σε ένα χρόνο θα κλείσει!

Τελικά αγαπητέ Γνήσιε γι’άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται ο θυμόσοφος λαός και στην δικιά σου περίπτωση:

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται»!!!

Επάνω: Ο «Η» της 5ης Ιουλίου 2016 (αρ.φ. 6350) προειδοποιεί τον Γνήσιο (κύκλος) να μη βγει σκάρτος!
Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης