Ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει αύριο και μεθαύριο Δευτέρα η τριήμερη μεγάλη μάχη του Επιμελητηρίου, μέσα σε κλίμα σύγκρουσης που δημιουργήθηκε κατά την προεκλογική περίοδο.

Φαβορί για τη νίκη είναι ο Συνδυασμός Νέα Πνοή» του τ. προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Σταύρου Σπαθή, ενώ ως αουτσάϊντερ εμφανίζεται ο Συνδυασμός «Νέο Επιμελητήριο» του Σπύρου Γασπαρινάτου.

Ειδικότερα, στις εκλογές συμμετέχουν τρεις Συνδυασμοί:

  •  Ο Συνδυασμός «Νέο Επιμελητήριο» με τον Σπύρο Γασπαρινάτο και 141 υποψηφίους.
  •  Ο Συνδυασμός «Νέα Πνοή» με υποψήφιο πρόεδρο τον Σταύρο Σπάθη με 122 υποψηφίους.
  •  Ο Συνδυασμός «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Τζανάτο και 20 υποψηφίους.

Οι εκλογές θα γίνουν στο Επιμελητήριο (Αργοστόλι) και στο Επαρχείο (Ιθάκη).

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι οικονομικά ενήμεροι, ήτοι όσοι έχουν πληρώσει την συνδρομή τους μέχρι και τις 30/10/2017. Κάθε μέλος μπορεί να βάλει μέχρι τρεις (3) σταυρούς, αλλά μόνο στο τμήμα στο οποίο ανήκει (Μεταποίηση, Εμπορικό, Υπηρεσιών).

Οι ώρες των εκλογών έχουν οριστεί ως εξής:

Σήμερα Σάββατο 9/12/2017 9 π.μ.-7 μ.μ., αύριο την Κυριακή 10/12/2017 9 π.μ.-7 μ.μ. και μεθαύριο Δευτέρα 11/12/2017 9 π.μ.-5 μ.μ.

Είναι άγνωστό ακόμη αν θα δοθεί παράταση, σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη προσέλευση. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στις εκλογές, με βάση τους τελικούς καταλόγους είναι 2.744 από όλα τα τμήματα (1.827 στο Υπηρεσιών, 239 στο Μεταποίησης και 678 στο Εμπορικό). Όσοι έχουν ενημερωθεί οικονομικά και μπορούν να ψηφίσουν είναι συνολικά 3.345 (2.156 στο Υπηρεσιών, 295 στο Μεταποίησης και 894 στο Εμπορικό).

Η κάλπη θα φυλάσσεται το βράδι από security εταιρεία, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και εκπρόσωποι των Συνδυασμών. Αγνωστο παραμένει τι θα γίνει τελικά. Χθες πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση στο Επιμελητήριο για να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.