Ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής ανακοίνωσε τα εξής:

Αγαπητές φίλες και φίλοι επαγγελματίες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Μετά από μια επίπονη εκλογική διαδικασία, η οποία για μας κράτησε σχεδόν έξι μήνες, δώσαμε τη μάχη μας με τον τρόπο που ξέρουμε καλύτερα, και εσείς φίλες και φίλοι επαγγελματίες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, μας επιβραβεύσατε με τη νίκη.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω πρωτίστως τους υποψηφίους του συνδυασμού «Νέα Πνοή», οι οποίοι ακούραστα δούλεψαν παράλληλα με τις δουλειές τους όλο αυτό το διάστημα ώστε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα, αυτούς που με όπλο την προσωπικότητά τους και το ήθος τους συζήτησαν σχεδόν με το σύνολο των επαγγελματιών εκτέθηκαν στον κόσμο και βγήκαν νικητές, είτε εκλεγούν στο ΔΣ είτε όχι. Όλοι τους έχουν θέση στα σχέδια του Επιμελητηρίου που οραματιζόμαστε και να γνωρίζουν πως η δουλειά τους τώρα αρχίζει. Θα ξανακριθούν έπειτα από τέσσερα χρόνια και ως τότε οφείλουν να έχουν παράξει έργο.

Ευχαριστώ έναν-έναν προσωπικά τον επαγγελματία που μας τίμησε με την ψήφο του και δεσμεύομαι να μην διαψεύσω τις προσδοκίες τους. Με την ψήφο σας επίσης, είπατε όχι στη διχόνοια και αποδοκιμάσατε πρακτικές αναξιοπρεπείς.

Θέλω να πω και δημοσίως, ένα τεράστιο ευχαριστώ στη σύζυγό μου Βίκυ και τα κορίτσια μου Σοφία και Δανάη, στην οικογένειά μου που ίσως και να αμέλησα τους τελευταίους μήνες με τα συνεχόμενα ταξίδια και επαφές μου με όλους σας. Με στηρίξατε, με αγαπάτε και με εμπιστεύεστε. Η επιτυχία μου αφιερώνεται σε σας και θα κάνω τα πάντα να αισθάνεστε περήφανες για μένα τα επόμενα χρόνια. Σας αγαπώ.

Τέλος, ούτε σε αυτή την εκλογική διαδικασία θα ξεχάσω τη Μαρία, τη δική μας Μαρία που δεν πρόλαβε να μας δει στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, αν και έχει μεγάλο μερίδιο στη νίκη. Μαρία, νικήσαμε.

Σταύρος Σπαθής

Επικεφαλής Συνδυασμού

Νέας Πνοής


Κ. Γρηγορόπουλος: Δυό λόγια για το Σταύρο Σπαθή….


Φίλε Σταύρο,

απευθύνομαι με λίγα απλά λόγια σε εσένα προσωπικά σαν φίλος, τώρα που επήλθε πλέον ηρεμία από την εκλογική ένταση του Επιμελητηρίου τις τελευταίες μέρες.

Σε γνωρίζω από κοντά αρκετά χρόνια τώρα, όταν κάποτε με την Μαρία μου, τον Άγγελο, τον Μαρίνο, τον Αλέκο και άλλους φίλους αργότερα …πήρατε ένα μικρό τοπικό Εμπορικό Σύλλογο, την ΚΡΑΝΗ και του δώσατε άλλη διάσταση…

Ένα Σύλλογο που ήταν η αφορμή και ο συνδετικός κρίκος για πολλά πράγματα στην Κεφαλονιά, αλλά και στην Πελοπόννησο με την Ομοσπονδία και στην ΕΣΕΕ στην Αθήνα. Ο μικρός αυτός εμπορικός Σύλλογος έγινε με την δράση σας ένας σημαντικός τοπικός θεσμός με ταυτότητα.

Μέσα από τις δραστηριότητες σας, σε γνώρισα καλύτερα. Είσαι ένας άνθρωπος με αντίληψη, με ικανότητες, με ευαισθησίες και προσφορά. Ένας άνθρωπος με χαμόγελο…

Βάλατε στην συνέχεια στόχο όλη η παρέα το Επιμελητήριο. Αυτές τις μέρες το καταφέρατε. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα.Tίποτα δεν έγινε τυχαία.

Σου αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια.

Εργαστείτε υπηρετώντας όλο τον κόσμο τον οποίο εκπροσωπείται, γιατί σήμερα το έχει ανάγκη, χωρίς σπατάλη χρόνου.

Οι πράξεις και τα έργα κρίνουν και όχι τα λόγια φίλε. Τίποτα δεν επιβάλετε αλλά κερδίζεται.

Μεγαλώστε την παρέα φίλε.

Ο κόσμος έχει άποψη, κρίση και συναισθήματα.

Ανεβήκατε όλη η παρέα άλλο ένα σκαλοπάτι, όμως μην ξεχάσετε ότι η σκάλα έχει και άλλα σκαλοπάτια και εμπρός και πίσω. Είμαι σίγουρος ότι το νέο σας έργο θα σας ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά.

Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή δύναμη στην νέα σου θέση, του προέδρου του ΕΒΕΚΙ.

Συναισθηματικά φορτισμένος σε ευχαριστώ για τα αληθινά λόγια που είπες και έγραψες ακόμα μια φορά τις τελευταίες μέρες στα τοπικά ΜΜΕ για την Μαρία μου για την παρουσία της και το ρόλο της σε όλη αυτή την πορεία…..

Χαίρομαι που είμαστε φίλοι…

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ