Ανέκαθεν οι εκλογές στο Eπιμελητήριο της Κεφαλονιάς είχαν πολιτικό χαρακτήρα και ενίοτε και κομματικό. Oμως ποτέ των ποτών η Δημοτική Αρχή δεν προσπάθησε να ελέγξει με δικούς της ανθρώπους το Επιμελητήριο.

Αυτό που ζήσαμε τούτη τη φορά δεν έχει προηγούμενο…

Η Δημοτική Αρχή απροκάλυπτα και κυνικά αναμείχθηκε στις επιμελητηριακές εκλογές.

Ο σκοπός συγκεκριμένος: Να ελεγχθεί από τη Δημοτική Αρχή ο σημαντικότερος θεσμικός φορέας των επαγγελματιών και δεύτερος τη τάξει θεσμός τοπικής εξουσίας.

Και ο στόχος εξίσου συγκεκριμένος με τον σκοπό: Αφενός να ελεγθούν μέσω του Επιμελητηρίου τα ευρωπαϊκά προγράμματα, αφετέρου να υπάρξει ένας δεύτερος μηχανισμός μετά το Δήμο τοπικής εξουσίας που θα βοηθήσει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και φυσικά να καταδειχθεί στην κεντρική ηγεσία της ΝΔ …η «δύναμη» στην κοινωνία της Δημοτικής Αρχής και να επιβληθεί και πάλι υποψήφιος βουλευτής της αρεσκείας της.

Ο εγκέφαλος αυτής της πρωτοφανούς για τα τοπικά και πανελλήνια δεδομένα είναι δακτυλοδεικτούμενος.

Επέλεξε τον επικεφαλής, έφτιαξε το ψηφοδέλτιο του σε μεγάλο βαθμό με επαγγελματίες που προκλητικά από το Δήμο βιοπορίζουν, αρθρογράφησε επώνυμα και επιτέθηκε με πρωτοφανές ύφος, χρησιμοποιήθηκαν προσωπικά δεδομένα, κινητοποίησε ψηφοφόρους από τους «συναλλασσόμενους» με το Δήμο και επί τρεις ημέρες στην εκλογική διαδικασία με ένα κινητό στο χέρι το έπαιζε …στρατηγός, διαβεβαιώνοντας τους πάντες με το γνωστό του ύφος πως «η εκλογή είναι σίγουρη».

Για άλλη μία φορά ο «πατερούλης» του Δήμου με περισσή αλαζονεία, έπαρση και θράσος υποτίμησε όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους του στην παράταξη του δημάρχου με πρώτο και καλ;Yτερο τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρ;iIση, χρησιμοποιώντας το Δήμο και τους δημοτικούς μηχανισμούς για αλλότριους σκοπούς.

Ομως άλλαι αι βουλαί του «πατρός» και άλλαι των επαγγελματιών!

Το αποτέλεσμα του Επιμελητηρίου ήλθε ως ηχηρή καρπαζιά για το Μέγαρο και αποτελεί κόλαφο προσωπικά για τον «πατερούλη» του Δήμου αναδεικνύοντας τον περίτρανα …«πατέρα της ήττας»!

Εξέθεσε τους πάντες και τους έκανε συνένοχους στο πιο σκοτεινό πολιτικό παιγνίδι που παίχτηκε ποτέ στην Κεφαλονιά.

Εκείνος βέβαια που εξετέθη αναμφισβήτητα και ανεπανόρθωτα είναι ο δήμαρχος!

Ο Αλέξανδρος Παρίσης ο εκλεγμένος δήμαρχος από τους Κεφαλονίτες, ο επονομαζόμενος και όχι αδίκως μέχρι πρόσφατα Γνήσιος, αποδείχθηκε γι’ άλλη μία φορά ότι «στέκεται σούζα» μπροστά στις επιταγές του ανθρώπου που προ πολλού «τον έχει καβαλικέψει».

Επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί γι’ αυτή την ολέθρια για τον Παρίση σχέση που τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αυτοκαταστροφή.

Αλλά δυστυχώς …«φωνή βοώντος εν τη ερήμω» και όχι μόνο…

Ο δήμαρχος τώρα προσπαθεί να βγάλει τρελό όλο τον κόσμο …πως δεν είχε καμία ανάμειξη με τις εκλογές στο Επιμελητήριο!!!

Δεν υπάρχει αλήθεια κάποιος που να του υποδείξει πως η σιωπή είναι χρυσός σε αυτή τη φάση και επί πλέον …τουλάχιστον ας κρατήσει την αξιοπρέπεια του;

Οπως πολύ σωστά έγραψε το ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ «στο στρατόπεδο Παρίση άρχισαν οι γκρίνιες, οι αλληλοκατηγορίες και …οι βλαστήμιες για το …πατατράκ. Οπως συμβαίνει, σε όλες τις ήττες που είναι …αγνώστου πατρός. Αν και εδώ ο πατέρας φάνηκε απ’τα πέρα αμπέλια» και θα προσθέταμε …με ονοματεπώνυμο!!!

Με λίγες λέξεις, «ο πατέρας της ήττας» με την αλαζονεία του και τους αλλότριους στόχους του …«έκαψε» πρώτα απ’όλα το Μέγαρο και προσωπικά τον Παρίση, αλλά και μαζί το Γασπαρινάτο, ένα νέο επιστήμονα και επαγγελματία με λαμπρές προοπτικές, ενώ στιγμάτισε και διέσυρε (αν δεν είναι διασυρμός η πλειοψηφία των υποψηφίων επιχειρηματιών που επιβλήθηκαν από το Μέγαρο να παίρνει μονοψήφιο αριθμό ψήφων…) νέους επιστήμονες και επαγγελματίες.

Αγαπητέ Αλέξανδρε, όσο πιο γρήγορα δεις την αλήθεια τόσο το καλλίτερο για σένα και την Κεφαλλονιά…

Ομως το μεγάλο μήνυμα των εκλογών στο Επιμελητήριο είναι ένα:

Η Κεφαλονιά γύρισε την πλάτη στον «πατερούλη» του Μεγάρου και στις μεθόδους του, οριστικά και αμετάκλητα!

Τον κατέστησε με την ψήφο του …«πατέρα της ήττας» και ας λέει τώρα ό,τι θέλει.

Κατέστησε τις επιμελητηριακές εκλογές επειδή έτσι γούσταρε ο ίδιος και μόνο ο ίδιος, με τις ευλογίες εννοείται των υπολοίπων Μεγαρέων με πρώτο και Καλλιτέρο τον δήμαρχο, πρόωρες …δημοτικές εκλογές, για να μην πούμε και βουλευτικές, αν ξαναέχουμε τον ίδιο εκλεκτό υποψήφιο.

Σε τελική ανάλυση δεν είναι και λίγοι αυτοί που ψήφισαν στο Επιμελητήριο. Ψήφισε το ένα δέκατο των ψηφοφόρων στις δημοτικές εκλογές παρακαλώ !!!

Το κλίμα πάντως που υπάρχει αυτές τις ημέρες στην τοπική κοινωνία είναι κλίμα ευφορίας, είναι κλίμα πρωτόγνωρο και ελπιδοφόρο!

Με μια λέξη οι Κεφαλονίτες υποδέχτηκαν το αποτέλεσμα του Επιμελητηρίου λυτρωτικά, με …ανακούφιση: «Επιτέλους! Πήραν ένα ηχηρό μήνυμα»!

Αλλωστε είναι η τρίτη και φαρμακερή μετά τις δύο συνεχόμενες αποτυχίες στις βουλευτικές εκλογές που η Δημοτική Αρχή τις είχε καταστήσει «προσωπική της υπόθεση».

Ηλθε λοιπόν η ώρα να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να πράξει το αυτονόητο.

«Επαιξα και έχασα» …να πει στον εαυτό του!

Και όταν παίζεις και χάνεις μέσα σε τρία χρόνια …τρεις φορές, σταματάς εδώ.

Και σε αυτή την περίπτωση η έντιμη πολιτικά λύση της παραίτησης είναι μονόδρομος!

Και αν ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει τότε υπάρχει η εναλλακτική.

Ο ίδιος ο δήμαρχος να απαιτήσει την παραίτηση του!

Ο,τι είχε να δώσει ως πολιτικός το έδωσε, στον Παρίση, στους συναδέλφους του, στην Κεφαλονιά!

Από δω και πέρα μόνο ζημιά θα κάνει η παρουσία του στο Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο. «Το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται» για να το πούμε λαϊκά!

Και αν το θέλει διαφορετικά, το αποτέλεσμα του Επιμελητηρίου είναι …η Αρχή του Τέλους που πλέον έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα!!!

Για να είμαστε ειλικρινείς δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις.

Ούτε ο Παρίσης έχει δείξει εδώ και καιρό πως διαθέτει το θάρρος που είχε, για να πάρει τις ευθύνες του, αλλά ούτε και ο ίδιος «ο πατέρας της ήττας» δείχνει να έχει αυτογνωσία ότι είναι αυτός που έβαλε όχι το χεράκι του αλλά την χερούκλα του για …«να αρχίσει το ξήλωμα του πουλόβερ».

Μακάρι να διαψευστούμε…

Μακάρι!!!

Για το καλό της Κεφαλλονιάς!!!

Η μεγάλη νίκη του Σταύρου Σπαθή σήμανε την αρχή του τέλους για το Μέγαρο, που συνδέθηκε απόλυτα με τον ηττηθέντα Γασπαρινάτο